Rodný list...?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
19.5.10 07:21

Rodný list...?

Nevíte, jaký důvod může být pro vydání rodného listu až rok a půl po narození :?: Dnes jsem mrkla do svého r.listu a zjistila, že ho mám vydán 1,5 r. od narození :nevim: .
Dá se např. zjistit na matrice, zda byl zápis v r.listě po mém narození jiný, zda třeba nemám vydany 2.rodný list :?: Nevíte,zda uchovávají takto staré zápisy, /je mi 34.let/
Omlouvám za anonymní, ale je to pro mne hodně choulostivá záležitost,tak proto.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30302
19.5.10 07:24

Možností je víc, buď se dělal přepis RL z důvodu adopce a nebo ho rodiče ztratili a potřebovali nový. Podle mě pokud to bylo z důvodu adopce tak to na úřadech nezjistíš, tam se pak mění vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
19.5.10 07:44

Ahoj anonymní, u nás třeba j ten problém, že dcera se narodila do 300 dnů po rozvodu, proto má automaticky v rodném listě uvedeného exmanžela, přesto, že není otec. Už se to řeší u soudu, jakmile bude rozhodnuto o změně otce, vydají nový rodný list. Je to dost časově na dlouhé lokte, počítám, že ten nový RL dostaneme tak v prvních narozeninách dcery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.10 08:00

Ja jsem mela vydany rodny list az dost pozdeji, z duvodu, ze otec byl cizinec, nez se vyridilo priznani otcovstvi pres soudy. Nevim, co jsem mela za doklad do te doby, je to uz fakt hodne dlouho a mamka si to nepamatuje :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.5.10 08:20

Myslíte, že může být důvod i ten, že:

• nebyl předtím uveden v r.listě otec vůbec a až po roce a půl se rodný list změnil a otec se uvedl? Snad to píšu srozumitelně :wink:
  • Citovat
  • Upravit
12982
19.5.10 08:26

Sakra Vás anonymních tady je :lol:
K 1. otázce, co mě zaujala - pokud byl tvůj otec cizinec, vydali ti prvně rodný list bez uvedeného otce, až pak se tam otec přidal a vydali nový, žáden jiný náhradní doklad určitě vystaven nebyl, prostě jen RL bez otce :wink:
K 2. otázce - je možné, že otec se přidal do rodného listu později, ale dle mě by na matrice tohle měli mít evidováno, případně, pokud se něco řešilo soudně, pak na soudě taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
19.5.10 08:59

na matrice ti jsou povini ukazat knihu zaznamu tam se neskrta ,tak ze jestly jsi adoptovana najdes 1 vydani tveho RL

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
19.5.10 09:02

Já třeba rodný list svojí dcery ztratila a teď půjdu vyřídit nový, takže ho bude mít víc než o 2 roky maldší než je ona sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
19.5.10 09:04
lena7 píše:
na matrice ti jsou povini ukazat knihu zaznamu tam se neskrta ,tak ze jestly jsi adoptovana najdes 1 vydani tveho RL

a fakt bys to ve 34letech chtěla vědět?já asi ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.10 09:04

Teď si ještě musím zodpovědět otázku, zda chci skutečně vědět pravdu, pokud nějaká tedy je :?: Žít 34 let v něčem a pak má najednou přijít jiná pravda :-?

• Citovat
  • Upravit
18305
19.5.10 09:44

Anonymní, počítej i s tím, že se na matrice můžeš setkat s obyčejnou lidskou leností a neochotou. Já jsem třeba chtěl znát datum úmrtí svého pradědy a k tomu jsem potřeboval nahlédnout do matriční knihy (tehdy to byla ještě tzv. živá matrika, to znamená, že ještě nebyla uložená v archívu). No a pro paní matrikářku nebylo dostatečným argumentem to, že chci znát všechno o svých předcícha bez této znalosti že cítím, že moje znalosti jsou neúplné. I na tohle se připrav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
19.5.10 09:47

Anonymní a rodičů se zeptat už nemůžeš? Nebo nechceš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.10 09:53

Juro, s tím tak už nějak počítám, protože vstřícnost všeob. na všech úřadech se jaksi dnes nenosí :wink:
Agatho, je to celé složitější, zatím se ptát nechci, ale nevylučuji to, třeba na to dojde.

• Citovat
  • Upravit
2376
19.5.10 09:53

Dcera se nám narodila, když sme ještě nebyli svoji a jenom sme spolu žili - dostala rodný list. V loni, když sme se vzali, tak ho přepisovali a dostala nový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
21.5.10 18:04
Knizska píše:
Ahoj anonymní, u nás třeba j ten problém, že dcera se narodila do 300 dnů po rozvodu, proto má automaticky v rodném listě uvedeného exmanžela, přesto, že není otec. Už se to řeší u soudu, jakmile bude rozhodnuto o změně otce, vydají nový rodný list. Je to dost časově na dlouhé lokte, počítám, že ten nový RL dostaneme tak v prvních narozeninách dcery.

meli jsme to stejne podavali jsme žadost v šestinedeli mala se narodila 18.10.2009 a ted jsme až meli stani male je 7 měsicu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová