Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Mezi H&M a Pepco není žádný rozdíl - obojí je mizerná rychlomoda.
Nemá smysl do dospívajcí dcery cpát svoje představy o oblékání.
Můžete se společně domluvit, že si uděláte holčičí odpoledne a třeba se půjdete po nějakých krámech podívat.
Pokud nechce, tak to je prostě její věc - není to bitva kteoru chceš bojovat. Je to prostě její cesta, časem se promění.
Spíš přehodnoť svůj vlastní postoj k módnímu průmyslu…
A proč by v 15 nemohla nosit džíny a mikinu, je mi pomalu 2× tolik a nic jiného nenosím, to má v 15 nosit kostýmek, lodičky a sako?
@Ou píše:
Mezi H&M a Pepco není žádný rozdíl - obojí je mizerná rychlomoda.Nemá smysl do dospívajcí dcery cpát svoje představy o oblékání.
Můžete se společně domluvit, že si uděláte holčičí odpoledne a třeba se půjdete po nějakých krámech podívat.
Pokud nechce, tak to je prostě její věc - není to bitva kteoru chceš bojovat. Je to prostě její cesta, časem se promění.
Spíš přehodnoť svůj vlastní postoj k módnímu průmyslu…
https://www.iconiq.cz/…usite-videt/
Neříkám, že oblečení z HM je nejlepší. Ale, když jdu s 11ti letou do obchodu typu HM tak oblečení vydrží víc než z Pepka.
Na spodní prádlo chodím standardně do Tezenisu, malej tam kupuju taky spodní prádlo velikost S, 15ti léta nechce. ![]()
@stinga píše:
A proč by v 15 nemohla nosit džíny a mikinu, je mi pomalu 2× tolik a nic jiného nenosím, to má v 15 nosit kostýmek, lodičky a sako?
Tady nejde o to, že nosí mikinu, ale o to kolik ta mikina z Pepca vydrží.
Chceš, aby se kvalitně oblékala a pošleš jí do HM
To je gól.
Neřeš nesmysly. Já jsem v tomhle věku nosila černý hadry, špendlíky a pyramidy
![]()
No Pepco se hned rozpadne, to je fakt..
Ale už od 12 to fakt nechávám na holkách a zrovna ten KIK zas tak špatný není
Jsem ráda, když si koupí to, co se jim líbí a vynosí to… Nehádej se s ní kvůli tomu, hledáš problémy, kde nejsou…
Mám 3 dcery a baví nás nakupovat v sekáči. Nemusí to být hadry, u nás je docela luxusní, ceny poměrově stejné jako třeba nová v HM, ale je to outlet lepších, kvalitnějších značek. Koukám na materiál, ušití…A hlavně to beru jako přidanou hodnotu -ekologie, čas strávený spolu…atd
Třeba ji baví nosit každou chvíli něco jiného. Buď si koupí jednu kvalitní mikinu, kterou bude nosit, dokud z ní nevyroste (protože jí nedovolis koupit novou, když má pořád tu jednu, že.. ). Anebo za stejné peníze koupi 4 mikiny z Pepca a bude je střídat, nebo kupovat postupně a nosit tak pořád něco jiného. Nevidím rozdíl. Nech ji být a buď ráda, že nosí džíny a mikiny, mohla by taky nosit derovane minisukně nebo tričko z řetězů…
@Anonymní píše:
Už teď vidím, že jsem diskuzi zakládat neměla..![]()
![]()
Ona z toho Pepca taky odroste a bude se jí zas líbit jinde. To je vývoj. Když ji na oblečení dáš, tak už neřeš, kde to koupila. Nebo choď s ní. Nech ji, teprve se hledá. I v tom oblečení. Přes koleno nic nezlomíš.
@Anonymní píše:
Už teď vidím, že jsem diskuzi zakládat neměla..![]()
![]()
no - neměla, nech ji žít, v 15 se chce oblékat podle sebe, ne podle tebe
Tak ono když ji dáš 1500, tak moc kvalitně nenakoupi
hm, NewYorker apod jsou hrozné hadry, kolikrát horší jak to pepco. Když si mám vybrat, jestli hrozny hadr za pár korun z pepca, nebo stejnou kvalitu 10× dražší z hm, tak taky vyberu to pepco. V tomhle věku je normální, že si chce rozhodovat co bude nosit.
Že je pepco a kik nekvalitní, to bezesporu, ale HMko na tom fakt není o tolik líp.
Nech ji kupovat si co chce, však ona to nosí, ne ty. je jí 15, to je nejlepší čas na to se v oblečení vyblbnout.
Ono ti spíš vadí, že nakupuje v obchodech kam chodí nakupovat hodně lidi, co nemají moc peněz, viť?
být tebou jsme ráda, že chodí „slušně“ oblekana a ne v nejnovější roztrhání módě… Vyjde to nastejno, stejně je vše z Číny
buď ráda, že nakoupí za méně peněz, než kdyby po tobě chtěla na nákup jednoho trička 500,na kalhoty 2000,a na mikinu 1000.. V tomto věku s e vkus hodně mění, takže kupovat něco s tím, že to bude třeba mit tři roky fakt není řešení… Takhle si koupí, co se jí líbí a za vás to může obmenit…
Dobrý den, rovnou píši prosím o zachování anonymity jinak smazat (kvůli dceři a chodí sem známý). Dceři je 15 let už skoro 16 a začala strašně „blbnout“ z oblečením. Vůbec nekouká na kvalitu, materiál a oblečení se po nějaké době rozpadne (kupuje v pepku, kiku apod.).
Já v ní vidím už skoro dospělou ženu a představila bych si na ni něco jiného než mikinu z pepka a džíny/kalhoty z kiku.. Jak dceru trochu zasvětit do jiných obchodů? Já jí dám 1500 na nákup oblečení ať si koupí třeba v HM něco pěkného a ona nakoupí kvanta věci v Pepku.. Už takhle funguje asi rok, dva prakticky od té doby co si chce oblečení kupovat sama a řeším to celou tu dobu a myslela jsem si, že ji to přejde.. Teď mně nemějte za uchyla prosím, ale myslím si, že by měla mít i kvalitní spodní prádlo a věřte mi kalhotky z pepka mi bavlněné moc nepřijdou. Na nákupy semnou se moc netváří.. Je někdo v podobné situaci?
Je ten typ člověka, čím víc koupím tím líp ačkoliv ta kvalita stojí za nic. Já jsem v těchto obchodek nikdy nijak nenakupovala a ani se mi oblečení z těchto obchodu nelíbí ani na vzhled a kvalita taky nula, nula prd.