Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Everyone píše:
Ahoj, dcerka 5let se včera ráno vrátila po 2 týdnech od táty. Mela pod paži 2 jakoby praskle puchyre.Dnes to vypadá už takhle viz foto. Zitra začíná školka..
Máte někdo zkušenost, co by to mohlo být?
P. S. Jsem v nové práci ve zkusebce:(
A pod druhým to nemá? Asi se zpotila. Neměla nějaké umělé tričko? Nejedla něco nového? Nezkoušela se namazat podpažďákem? On jí to nějak kurýroval?
Supajdila bych na pohotovost ptz to fakt chce antibiotika..predepise je i kozni ale at se to leci co nejdriv, bude to driv zahojeny..a mezi deti by nemela,,no…
To vypadá skutečně jako impetigo, hodně nakažlivé hned bych jela na kožní, do školky s tím určitě nesmí…
U Impetiga by to mělo mokvat,mel by tam být zluty az zeleny hnis a z toho se tvořit krusty…Jestli to byly obyčejné bezbarve puchyre,o Imperigo snad nepujde ![]()
@Baruunečka impetiga jsou dva druhy. Jakmile jsou takovyhle puchyre ktery snadno praskaj, s nejvetsi pravdepodobnosti to. impetigo je.
On tvrdí, že nic takového neměla.
Praskl mi s telefonem,když jsem se to pokoušela řešit.
Myslíte opravdu že nemám počkat do zítřka k dětské lékařce?
Sice tady v miste pohotovost v nemocnici je,ale jsou strašně nepříjemni.
Jinak ano,mokva to.
@Everyone no cim driv dostane atb tim driv bude ok…je to infekcni, do školky nemuze.
@Tarjei
Po obědě to zkouknu a případně zajedeme ma pohotovost
Taky si myslím že je to infekcni:/
@Everyone jestli je to impetigo coz vypada ze je, infekční je to urcite. Drzim palec, pak napis.
Teď jsem to zkoukla a horsi to není.Namazala jsem ji to sudocremem.Uvidim večer.
Ahoj, dcerka 5let se včera ráno vrátila po 2 týdnech od táty. Mela pod paži 2 jakoby praskle puchyre.Dnes to vypadá už takhle viz foto. Zitra začíná školka..
Máte někdo zkušenost, co by to mohlo být?
P. S. Jsem v nové práci ve zkusebce:(