Půjčka pro jednu zoufalou mámu - Ostrava
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Pokud nemáš tak požádej na hmotné nouzi o jednorázovou dávku na kauci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pejskarkaa Děkuji za info, zeptám se na to, ale nevíte, jestli mi to vyplatí hned. Potřebuji to zaplatit k 1.12.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dobré ráno holky. Potřebovala bych od vás radu, podporu, možná i pomoc.Předem se chci omluvit, že piší jako anonym, ale jsou mám tu nějaké známé a nerada bych, aby se k synovi doneslo, že jeho máma žebra na internetu
Pokud nám bude chtít někdo pomoct, nemám problém se oddtajnit, sejít, popovídat si, říct nás celý příběh.
Před 3 mesi jsem se synem utekla od přítele po 12 letem, ne moc láskyplném vztahu. Naštěstí se nás ujala mamka s kterou sice nemám dobre vztahy, ale jsem ji za to vděčná. Jenže mámka bydlí v malé garsonce, takže si asi umíte představit to soužití, mamka, já a 8 letý syn…upřímně, je to masakr a čim dál víc se to stupňuje
A teď k jádru věci. Před dvěma měsíci mi soused nábydlu, že mi pronajme jeho byt, protože by se měl koncem ledna stěhovat na barák. Byla jsem šťastná, že tohle soužití rychle skončí, Vánoce budou skromné, ale aspoň našetříme nějaký peníz na byteček…prostě šťastné obdobi…
Holky nikdy jsem o pomoc nežádala, ale nenašla by se tady prosím Ostravská rodiny, co by mi půjčila 25 000 kč. Samozdrejmě na řádnou smlouvu a vše co k tomu patří. Já už fakt nevím kam se obrátit, moje rodina bohužel nefunguje. Akorát musím říct, že nebudu mít na to vrátit častku na jednou, ale v měsíčních splátkách + můžu nabídnout své služby ( úklid bytu, pečení cukrový, žehlení, péče o babičku, či dedečka atd ) aby se dluh rychleji splatil.
JenžePřed týdnem přišel soused, že už se bude stěhovat koncem tohoto měsíce, takže pokud muj zájem stále platí, můžeme sepsat smlouvu a od prvního bydlíme.
Bohužel na ten byt nemám, respektive na jeho kauci a nelze se domluvit na splátkách, chce to hned
Já vím, ze je to strašně troufalé a že jsou na tom rodiny daleko huř, ale já fakt uz nevím, co dělat, jen chci pro syna a pro sebe důstojné žití, bez hádek, násilí, se svou posteli a skřiňkou na oblečení.
Půjčku v bance nedostanu, protože, posledních 10 let držel kasu chlap a já nesměla ani do práce. Nebankovní, to netuším, ale mám z nich strach s ty úroky neskutečné… ale nejspíš mi nic jiného nezbyde.
Možná se budete ptát, proč tenhle být, proč nepočkat na jiný… Syn tu chodí do školy, teď měnil školu a nemám srdce aby po třech mesicich, kdy si tu zvykl měnil další, nebo cestoval přes půl Ostravy. Já tu chodím do práce, takže ušetřím na jízdném…ikdyž já bych to cestování prekousla. Dále je tu mamka, která už potřebuje trochu dohled ( tohle bych, když tak dovysvetlila v soukromí )
Děkuji pokud jste dočetli až sem a ještě víc děkuji, pokud při nás bude stát štěstí a někdo hodný se ozve…
Když už by z toho nic nebylo, aspoň jsem se mohla vykecat i to je fajn 😊
Budu se snažit vám odpovědět na všechny otázky, ale teď jsem v práci, tak to nebude nejspíš hned.
Ještě jednou moc děkuji a přeji vám klidný adventní čas
zkus se podívat na půjčku od Zonky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Pejskarkaa Děkuji za info, zeptám se na to, ale nevíte, jestli mi to vyplatí hned. Potřebuji to zaplatit k 1.12.
To nevím, ale tak by pan počkal třeba chvíli ne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pejskarkaa Pravě, že nepočká
ptala jsem se ho i na to, že bych mu to dala po půlkách, taky ne… prostě najednou do 1.12 Ale děkuji, určitě se na to podívám.
- Citovat
- Upravit
Kdy ti končí zkusebka? Zkus se zeptat v práci jestli nemají půjčky pro zaměstnance.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zajdi se optat na tu hmotnou nouzi, jestli mas narok a pokud ano, zkus v praci jestli ti daji zalohu. A zbytek zkus doresit nejakou brigadou, pokud v okoli nemas nikoho, kdo by te zalozil, nic jineho ti asi nezbyde.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Držím palce, ať to vyjde a určitě se zkus poptat u vás na sociálním odboru, jsou různé sociální projekty na pomoc s bydlením.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A toho 1.1. by jsi na tu kauci měla? Pokud ano, můžeš si půjčit klidně u nebankovky (navíc pokud jsi ještě neměla nikdy u providentu, tak ti můžou nabídnout půjčku s opravdu malým navysenim) A do 14 ti dnů odstup od smlouvy a ještě máš 28 dnů na vrácení jistiny. Na odstoupení od smlouvy máš nárok ze zákona.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem to nepochopila, na smlouvy od soukrome. osoby nez uroku s tema. sluzbama nebo misto splaceni penez nabizis i ty sluzby? Vis co, dopredu dat penize a neznat kvalitu tech sluzeb, do toho asi nikdo nepujde, hmotka by mohla zafungovat asi nejvic a nejlip. Jinak chapu, ze najemce nepocka, taky tam nechde nikoho kdo na nic nema a mohl by mit problemy s placenim najmu, to taky nechces.
@Lucie142 ma taky dobre reseni, pokud bys o 1.1.mela na kauci tak v tom takovy problem nevidim.Jo a vis, ze mozna si budes muset na sebe napsat energie a k tomu najmu pak jeste budes platit toto, to budes mit na splaceni te pujcky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych nezatracovala ani tu banku, 25000 není kdovíjaká částka. Teď už pracuješ, nějaká výplata už ti určitě přišla, plus můžeš donést smlouvu. Minimálně to zkus (osobně na pobočce, ne přes bankovnictví, tam jim to vyhodnocuje nějaký algoritmus)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!
Dobré ráno holky. Potřebovala bych od vás radu, podporu, možná i pomoc.
Předem se chci omluvit, že piší jako anonym, ale jsou mám tu nějaké známé a nerada bych, aby se k synovi doneslo, že jeho máma žebra na internetu
Pokud nám bude chtít někdo pomoct, nemám problém se oddtajnit, sejít, popovídat si, říct nás celý příběh.
Před 3 mesi jsem se synem utekla od přítele po 12 letem, ne moc láskyplném vztahu. Naštěstí se nás ujala mamka s kterou sice nemám dobre vztahy, ale jsem ji za to vděčná. Jenže mámka bydlí v malé garsonce, takže si asi umíte představit to soužití, mamka, já a 8 letý syn…upřímně, je to masakr a čim dál víc se to stupňuje
A teď k jádru věci. Před dvěma měsíci mi soused nábydlu, že mi pronajme jeho byt, protože by se měl koncem ledna stěhovat na barák. Byla jsem šťastná, že tohle soužití rychle skončí, Vánoce budou skromné, ale aspoň našetříme nějaký peníz na byteček…prostě šťastné obdobi…
Před týdnem přišel soused, že už se bude stěhovat koncem tohoto měsíce, takže pokud muj zájem stále platí, můžeme sepsat smlouvu a od prvního bydlíme.
Jenže
Bohužel na ten byt nemám, respektive na jeho kauci a nelze se domluvit na splátkách, chce to hned
Holky nikdy jsem o pomoc nežádala, ale nenašla by se tady prosím Ostravská rodiny, co by mi půjčila 25 000 kč. Samozdrejmě na řádnou smlouvu a vše co k tomu patří. Já už fakt nevím kam se obrátit, moje rodina bohužel nefunguje. Akorát musím říct, že nebudu mít na to vrátit častku na jednou, ale v měsíčních splátkách + můžu nabídnout své služby ( úklid bytu, pečení cukrový, žehlení, péče o babičku, či dedečka atd ) aby se dluh rychleji splatil.
Já vím, ze je to strašně troufalé a že jsou na tom rodiny daleko huř, ale já fakt uz nevím, co dělat, jen chci pro syna a pro sebe důstojné žití, bez hádek, násilí, se svou posteli a skřiňkou na oblečení.
Půjčku v bance nedostanu, protože, posledních 10 let držel kasu chlap a já nesměla ani do práce. Nebankovní, to netuším, ale mám z nich strach s ty úroky neskutečné… ale nejspíš mi nic jiného nezbyde.
Možná se budete ptát, proč tenhle být, proč nepočkat na jiný… Syn tu chodí do školy, teď měnil školu a nemám srdce aby po třech mesicich, kdy si tu zvykl měnil další, nebo cestoval přes půl Ostravy. Já tu chodím do práce, takže ušetřím na jízdném…ikdyž já bych to cestování prekousla. Dále je tu mamka, která už potřebuje trochu dohled ( tohle bych, když tak dovysvetlila v soukromí )
Děkuji pokud jste dočetli až sem a ještě víc děkuji, pokud při nás bude stát štěstí a někdo hodný se ozve…
Když už by z toho nic nebylo, aspoň jsem se mohla vykecat i to je fajn 😊
Budu se snažit vám odpovědět na všechny otázky, ale teď jsem v práci, tak to nebude nejspíš hned.
Ještě jednou moc děkuji a přeji vám klidný adventní čas