Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Jolynka tak zas tolik to nevím, ale už jsem někde četla, že někdo uvedl někoho jako kontakt a ten z toho pak měl problémy, když dlužník neplatil
@Anonymní píše:
Neručim jí. Může mě tam napsat bez mojeho podpisu? A č. učtu je 161009735/0300
Může, bohužel.
To jako když mě tam uvedla a neplatí to tak to budu muset já platit??
No to je super jestli ten dluh padne na mě
mám měsíc do porodu už tak se nervuju ![]()
Nic neplať, ale řeš to.
Zadej si číslo do vyhledávače, je to fakt Provident.
@Anonymní píše:
Neručim jí. Může mě tam napsat bez mojeho podpisu? A č. učtu je 161009735/0300
Ano to je cislo uctu providentu a ano kontaktni telefon a adresu tam uvede na toho koho si vybere a zadny souhlas davat ta osoba nemusi, jak jsem uz psala, ty ji nerucis, ale jsi kontakt kdyz maminka nereaguje na svem telefonu, tak to holt zkousi i na tobe. Normalne se spoj s maminkou a zeptej se ji.
@Anonymní píše:
No to je super jestli ten dluh padne na měmám měsíc do porodu už tak se nervuju
Jestli se muzu zeptat odkud jsi? Tedy spis maminka, kde bydli? Pokud by to spadalo pod moji pobocku muze se na to zeptat, co a jak.
@Jolynka píše:
Ano to je cislo uctu providentu a ano kontaktni telefon a adresu tam uvede na toho koho si vybere a zadny souhlas davat ta osoba nemusi, jak jsem uz psala, ty ji nerucis, ale jsi kontakt kdyz maminka nereaguje na svem telefonu, tak to holt zkousi i na tobe. Normalne se spoj s maminkou a zeptej se ji.
Jenže musím říct ze zkušenosti od známé, že když tě někdo uvede jako kontaktní osobu a zavolají ti, že ten/ta dotyčná neplatí, tak jsou nepříjemní a otravní jako osina v zadku ![]()
@Jolynka tak když mě dala jako kontakt tak to neznamená že to jde na mě ten dluh ne?
@Silwinka87 jo tak to verim, ze jsou neprijemni, na druhou stranu snazime se dostat pujcene penize zpet. Lidi dluzi a ani obchodakovi neberou telefon, nereaguji na nic, co mame delat. Ta kontaktni osoba by mela zatlacit na dluznika, at kouka platit.
Hele a ta zpráva ti přišla s tvým jménem, nebo jenom oznámení bez oslovení? může to být taky třeba jenom špatně zadané číslo s překlepem. nebo se i mi stalo, že na mojem starším čísle kdosi kohosi sháněl, kdo to číslo měl přede mnou a když ho přestal používat, tak ho T-mobile dál pustil do oběhu pro další lidi ![]()
@Anonymní píše:
@Jolynka tak když mě dala jako kontakt tak to neznamená že to jde na mě ten dluh ne?
Nene dluh nejde na tebe, jen te budou otravovat, ze maminka neplati. Nejlepe ji dat vedet, ze se ma minimalne ozvat a domluvit se na splatkach, driv nez dluh nechaji vymahat.
@sagina predpokladam ze zprava prisla bez osloveni, protoze se neuvadi jmeno kontaktni osoby, jen adresa a telefon, jmeno se uvadet nesmi.
@Jolynka píše:
Ta kontaktni osoba by mela zatlacit na dluznika, at kouka platit.
Chápu to, ale moc se mi to nelíbí, to mě může dát jako kontaktní osobu kdokoliv
A já to pak mám řešit, i když o půjčce nemám ani tušení.