Pojištění proti neschopnosti splácet a smrt

Anonymní
8.7.14 14:04

pojištění proti neschopnosti splácet a smrt

Ahoj holky mám dotaz… ženatý chlap si vezme úvěr a pojistí si ho proti neschopnosti splácet - ztráta zaměstnání, smrt atd… Zemře. Co pak s úvěrem? Zaplatí to pojišťovna anebo bude muset platit manželka???
Já teda myslím, že manželka

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
846
8.7.14 14:07

A proč by teda byla pojistka? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
8.7.14 14:08

No pokud je to pojištěný na smrt, tak to snad pokreje ta pojistka, ne? už jen z logiky významu těchto slov :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.14 14:10

Nevím, vždyť i dluhy jsou společný majetek :think:

• Citovat
  • Upravit
3894
8.7.14 14:13

No tak asi záleží jak je ta pojistka sepsaná..jaké důvody neschopnosti splácet jsou tam uvedené a jak by to bylo v případě smrti.
Jiná otázka je, že když si úvěr vezme ženatý chlap a manželé nemají rozdělené společné jmění, tak je vlastně dlužníkem i manželka…pak se asi posuzuje neschopnost splácet za celou rodinu a ne jen za chlapa.

Třeba k hypotéce kdysi vyžadovali životní pojištění, kde právě bylo celé pojistné plnění (vysoké) v případě smrti vinkulováno ve prospěch banky…nevím jak je to teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.14 14:19

Konkrétně… Můj tchán 60 let ženatý muž, žije ve společné domácnosti se svou manželkou. On si chce vzít úvěr 500000 Kč, chce ho nechat pojistit v případě smrti a tvrdí, že kdyby zemřel, tak to zaplatí pojišťovna :nevim: nevím, nerozumím tomu ale připadá mi to divně :think:

• Citovat
  • Upravit
3833
8.7.14 14:28
@Anonymní píše:
Konkrétně… Můj tchán 60 let ženatý muž, žije ve společné domácnosti se svou manželkou. On si chce vzít úvěr 500000 Kč, chce ho nechat pojistit v případě smrti a tvrdí, že kdyby zemřel, tak to zaplatí pojišťovna :nevim: nevím, nerozumím tomu ale připadá mi to divně :think:

V jeho věku už mu žádná banka takto vysoký úvěr neposkytne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
8.7.14 14:28

Úvěr na 1 mega třeba.
Pojištění na smrt minimálně na 1 mega. Pokud pojištěný zemře, tak plnění jde do banky (pravděpodobně by byla provedena vinkulace plnění ve prospěch banky).
Tím by byl úvěr splacen.
Problém je, že rodina nebude mít nahrazen výpadek příjmů, takže by bylo vhodné uzavřít pojištění na smrt možná na 2.000.000,– Ale to už je řešení komplexnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.14 14:31

@Pesee23 taky si to myslím, ale on říká, že není problém ale max. na 10 let

• Citovat
  • Upravit
Any11
8.7.14 14:32

A hlavne je otazka, jestli mu nekdo da zivotni pojisteni.

• Citovat
  • Upravit
16744
8.7.14 14:34

Přítel si bral minulý týden uvěr, má v tom pojištění na smrt a v bance mu řekli, že ta pojistka je proto, aby to nemusel po jeho smrti někdo splácet, takže to po smrti uhradí pojištovna, pochopila jsem že uhradí celou část uvěru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3833
8.7.14 14:34
@Anonymní píše:

Já nevím, myslím si, že je to blbost. Tchýně dělá v bance a vím, že jsme i řešili, že by byl problém třeba pro naše kterým je 49 a 52 vyřídit hypo na 1 mega i kdyby spláceli třeba 25 měsíčně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101869
8.7.14 14:38

@Pesee23 Nemusí to být blbost, banky většinou mají limit do 70 let, tedy pokud má takové příjmy, že by ten půl milion splatil za 10 let, tak mu ho dají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3833
8.7.14 14:40
@Anonymní píše:

A hlavně pokud by to byl úvěr na cokoli- tudíž spotřebák, tak ty snad ani na 10 let nedávají… KB třeba max. na 72 měsíců, AirBank na 96… Nikdo snad nedává na 10. A hlavně za chvíli bude důchodce, příjem se rapidně sníží a už by mohl jít a snažit se uplatnit pojistku. A když si k tomu přičteš RPSN a úrokovku, tak je přes 600 tisíc určitě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3833
8.7.14 14:41

@j.a.n.i1 Jde o to zda chce podnikatelský, nebo spotřebák. Spotřebáky se snad opravdu ani na 10 let nedávají.
Ale jak říkám na 100 000 % si jistá nejsem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel