Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahojte, mám dotaz. Máme 2+1 a chceme větší byt. Našli jsme si pěkný 3+1, který stojí 640.000,–Kč. Na hotovosti máme 100.000,–Kč. Zbytek chceme financovat prodejem našeho bytu 2+1, který bychom chtěli prodat za 550-600.000,–Kč. Kdysi nám v realitce řekli, že se udělá smlouva s rezervací na dva měsíce a jak se prodá náš byt, tak se penízky převedou. Ale teďka nám řekli, že si máme vzít úvěr od lišky 500.000,–Kč a až se byt prodá, tak to hned splatit. Co vy na to? Jak to teda máme řešit. Řešil někdo podobnou situaci. Díky
.
@berry4 píše:
@Pepe11 sakra kde se prodávají tak levně byty?![]()
To by mě taky zajímalo
I v tý naší díře je 3+1 v paneláku za mega. ![]()
Resili, kupovali jsme vetsi byt, kde bylo potřeba doplatit cca 120tis, ty jsme měli v hotovosti. realitce, která vetsi byt nabízela jsme rekli, ze mame vazny zajem a at nam prodaji i nas mensi byt. snazili se velmi.
zadny uver bych si nebrala
@berry4 tiez som prepocitala na nase a bolo by to cca 21000 eur.
U nas su take v hladovych dolinach…vychod slovenska
Kde je ten ´byt??? Chci taky takhle levný byty!!
Záleží jakou smlouvu Vám dá Liška, pokud tam není poplatek (nějakej morbidní) tak bych to tak klidně udělala.
Chomutov-Jirkov, velkej 3+1 seženete za 200tis
Holt něco za něco, nezakopnete tu o práci, sousedy radši nekomentuju ![]()
Tak byt je v klidné části, ne v problémové části a je to na Karvinsku
. Právě, že těch 500.000,–Kč nám řekli, že si máme vzít od Lišky. Před dvouma rokama ty částky za byt byly někde jinde, ale teďka šli hodně dolů. No b udeme muset zajít za Liškou
a poptat se.
@surikataXY Prosímtě a jak jste to přesně řešili. To jste si zamluvili ten byt a čekali, až se prodá ten Váš? Sepsali jste nějakou smlouvu, jak dlouho to trvalo? Díky
.
@CokeLady no, to se dá no… pokud chceš denně trávit 3 hodiny na cestě
A s dítětem už vůbec…
@Pepe11 píše:
@surikataXY Prosímtě a jak jste to přesně řešili. To jste si zamluvili ten byt a čekali, až se prodá ten Váš? Sepsali jste nějakou smlouvu, jak dlouho to trvalo? Díky.
ten novej byt je přes realitku? Jinak já bych si vzala klasickou hypotéku s roční fixací, koupila bych ten nový byt a v klidu prodávala ten původní no a po roce bych splatila tu půjčku bez jakýchkoliv sankcí, protože ty cca 3% hypo je určitě méně, než kdybyste byli pak v časovém presu s prodejem současného bytu a pokud jej budete prodávat přes RK tak věř, že by tlačili na slevu apod.
U nas uchazejici byt 3+1 min. 2 miliony a to jeste musi byt echt nabidka. Jinej svet asi ![]()
@Pepe11 píše:
@surikataXY Prosímtě a jak jste to přesně řešili. To jste si zamluvili ten byt a čekali, až se prodá ten Váš? Sepsali jste nějakou smlouvu, jak dlouho to trvalo? Díky.
rekli jsme ze mame vazny zajem, ale ze musíme prodat nas byt. odmitla jsem jim dat rezervacni poplatek na vetsi byts tim, ze kdyby se nas maly byt neprodal, nechci, aby mi rezervacni poplatek propadl. sepsali s nami smlouvu a „pozastavili“ nabizeni většího bytu dalším klientum. a sakra se snazili prodat nas maly byt. měli totiž z tohoto obchodu 2× provizi, takze to pro ne bylo velmi lukrativni.
na vsem se da domluvit. do zadneho uveru bych se natlacit nenechala, zvlast když mate peníze v hotovosti na doplaceni rozdilu.
@surikataXY Tak jo, zkusíme to. Moc díky za info
. Hezký den.