Půjčka provident dluh

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30628
11.7.14 20:03

@Regina Hero @El-Brno Souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3862
11.7.14 20:09

Tato situace se stala i nám. Přítelovo bratr si vzal půjčku a uvedl ho jako kontaktní osobu. Zavolali jsem na provident, tam nám potvrdili, že nic nedlužíme a tak jsem zavolali na uvedený kontakt a byli jsme docela nepříjemní. Řekli jsme, že máme vše ověřeno a jejich společnosti nic nedlužíme a pokud to zkusí ještě jednou budeme to řešit stížností a za obtěžování na policii ČR a byl klid. Bratr samozřejmě stále neplatí, ale nikdo se nám už neozývá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
11.7.14 20:11
@Regina Hero píše:
no ale to už je mezi tím dotyčným, co si bere půjčku a tou osobou, kterou tam uvede… té by to měl říct on, a nejlépe ještě dřív, než ji tam uvede…

To si teda nemyslím. Pokud Provident nebo kdokoliv takový kontakt vyžaduje, měl by vyžadovat taky minimálně číslo OP takového člověka a jeho souhlas. Aniž by šlo o ručení. Představa, že mě jako kontaktní osobu napíše kdokoliv (což o to maminka, ale může to udělat třeba člověk, co tě sotva zná - jestli chápu dobře, stačí mu tvoje jméno a tel. číslo - což má kdekdo), tak celej provident pošlu kamsi. Navíc oslovení „vážená paní“ je fakt super. Já žádný dluhy nemám a okamžitě bych to hodila do spamu a kdyby mi někdo volal, tak ho velmi rychle odpálkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
11.7.14 20:19

@Svandu však to jistě lidi taky dělají a na takové lince bych teda pracovat nechtěla :? teda taky zajímalo, jak by si to měl ten provident ověřovat, jestli úředně ověřeným čestným prohlášením toho dotyčného, že je to vážně jeho číslo? :think: no, nejde o žádný citlivý údaj a očividně když providentu řeknete, ať dál neotravuje, tak neotravuje, mě to nepřijde jako zas až tak strašný obtěžování, když srovnám, jak to poctivého dlužníka může ochránit… že to obtěžuje příbuzné těch nepoctivých, to věřím, ale proto bych to nerušila… :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
11.7.14 20:34

@Svandu uvadi se kontaktni adresa a telefon, ne jmeno ani vztah k osobe, ktera si bere pujcku. Jde primarne o to, jak uz se tu psalo, kdyby se klientovi neco stalo, a byl nedostizitelny, tak abychom se meli kam obratit. Fakt se muze stat, ze dotycny jen lezi v nemocnici a nemuze dat vedet. Takhle se pouzije druhy kontakt a dozvime se, proc klient neni k sehnani a muzeme se podle toho zaridit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
11.7.14 21:01

@Jolynka V tom případě by se ale Provident neměl ke kontaktním osobám chovat jako vymahač, ale měl by se od nich snažit zjistit proč jejich známý neplatí. Ne, že přijde zpráva typu „vážená paní, dluh činí tolik a tolik..“ a dotyčná je pak zděšená, že snad někde něco dluží a přijde jí domů exekutor :zed:
Jinak já bych si nepřála, aby mě někdo uváděl jako kontaktní osobu bez mého vědomí. Je snad otázka slušnosti aspoň se na to dotyčného zeptat (jak pro dlužníka, tak pro ten finanční ústav). Úplně stejně mě štvou takové ty nesmyslné promo řetězce. Když mi někdo volá a otravuje mě, nabízí mi kdovíco a pak po mně chce ještě kontakty na kamarády.. To určitě :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
11.7.14 21:08

@Svandu nepracuju na call centru takze nevim, jak se chovaji ti, co to obvolavaji, za to vim, jak se chovaji klienti a ti tedy taky vetsinou nejsou svati, hlavne kdyz dluzi penize a nejsou schopni zvednout telefon.
Vem si kdyby nekdo dluzil tobe, tak asi taky volas na vsechny kontakty a snazis se dostat penize zpet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
11.7.14 21:18

@Jolynka Já nepůjčuju lidem, co nevrací ;-)
Což upřímně provident, cetelem atd. dělají. Snaha vnutit půjčku i nejzadluženějšímu chudákovi, co nemá naději splácet, i kdyby chtěl, vykreslit mu všechno růžově a využít jeho blbosti, mě fakt nebaví. Jasně, ti lidi jsou dospělí a svéprávní, což nevylučuje, že jejich věřitel by si měl ověřit, jestli jsou schopni splácet. Jinak je to vědomé zadlužování..
A mně je jedno, jak se dlužníci chovají ke svému věřiteli. Já tomu konkrétnímu věřiteli nic nedlužím a on nemá právo mě otravovat a už vůbec ne se tvářit, jako by ten dluh byl můj a zkoušet na mě kdovíco ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
11.7.14 21:27

@Svandu umprimne kdyby si tvuj manzel nebo pritel pujcil penize a nesplacel, budes radsi kdyz zavolaji tobe, ze ma dluh nebo kdyz ti tam rovnou poslou vymahace. Chapu, ze je to neprijemne, ze vetsinou ti lidi s tim nemaji nic spolecneho, slo by to treba resit i jinak, ale to ja neovlivnim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
11.7.14 22:52
@Svandu píše:
@Jolynka V tom případě by se ale Provident neměl ke kontaktním osobám chovat jako vymahač, ale měl by se od nich snažit zjistit proč jejich známý neplatí. Ne, že přijde zpráva typu „vážená paní, dluh činí tolik a tolik..“ a dotyčná je pak zděšená, že snad někde něco dluží a přijde jí domů exekutor :zed:
Jinak já bych si nepřála, aby mě někdo uváděl jako kontaktní osobu bez mého vědomí. Je snad otázka slušnosti aspoň se na to dotyčného zeptat (jak pro dlužníka, tak pro ten finanční ústav). Úplně stejně mě štvou takové ty nesmyslné promo řetězce. Když mi někdo volá a otravuje mě, nabízí mi kdovíco a pak po mně chce ještě kontakty na kamarády.. To určitě :zed:
@Jolynka píše:
@Svandu nepracuju na call centru takze nevim, jak se chovaji ti, co to obvolavaji, za to vim, jak se chovaji klienti a ti tedy taky vetsinou nejsou svati, hlavne kdyz dluzi penize a nejsou schopni zvednout telefon.
Vem si kdyby nekdo dluzil tobe, tak asi taky volas na vsechny kontakty a snazis se dostat penize zpet.

No, ale to, jak se chovají klienti k věřiteli, přece nemůže být argumentem pro to, jak se chová věřitel k osobám, které s věřitelem a půjčkou nemusí mít nic společného a s dlužníkem jen to, že se dlužník na ně zná telefon.

Alternativní kontakt je fajn, pokud s tím ten kontakt souhlasí a pokud se k němu věřitel bude chovat skutečně jako k alternativnímu kontaktu.

A jak si ten souhlas ověřit? No, tak, že když dlužník uvede telefon na alternativní kontakt, tak na ten telefon zavolat a na souhlas se zeptat, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
12.7.14 11:09

Myslim si ze problém je ze si provident klienty neoveruje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
12.7.14 18:17

@kattkka … a hlavně si neověřuje kontaktní osoby. Zda jsou srozuměni s tím, že jsou kontaktními osobami.

Chci říci - jestli se Provident při uzavírání smlouvy o půjčce nechá klientem tahat za fusekli do té míry, že si ani neověří, zda osoba, kterou klient uvedl jako kontaktní, je s tím vůbec srozuměna a souhlasí s tím, tak to potom nelze přičítat k tíži té „kontaktní osobě“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
21.10.14 18:39

help

Ahoj chtěl jsem se zeptat…mám u providentu dluh po splatnosti asi 9000,měl jsem ho mít zaplacen už v srpnu a jaksi finanční situace mi to neumožnila, splacim měsíčně stále 1000.kč, myslíte že mě dají exekutorovi?? Když stále, sice málo a splacim???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
21.10.14 18:42

@ma25ma Nedají… mají vlastní vymáhací oddělení a pokud platíš, tak max dělají bububu, ale nechají tě to klidně doplatit po té 1000,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
21.10.14 18:44

Máš stim zkušenost?? Nerad bych skončil u exekutora i když si myslím, že bych se sním domluvil lépe :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel