Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj holky, jsem fakt děsně n…ná. Jak jsem psala - v minulosi jsem si vlastní blbostí nasekala dluhy, které jsem dávala tak nějak do pořádku. Teď jsem byla přesvědčená, že již je vše za mnou uhrazeno no a dnes dopis ve schránce se zeleným pruhem, že nám obstavili účet za dluh, na který mi přišel platební rozkaz někdy v březnu. Od té doby jsem pravidelně posílala splátky a kolem 28.06. částku doplatila. No a v tom zeleným dopise stojí, že 20.06. se mi rozhodli obstavit účet. Jsem z toho paf - teď už se samozřejmě nikam nedovolám tak z toho asi neusnu. Ach jo - co to má zase být. Copak to nikdy neskončí? Jen doplní, že ten dluh jsem splácela nějakému panu Gallátovi Chrudim a tento dopis byl od exekutora jménem Jaroš, který dle dopisu zastupuje pana právníka Galláta - rozumíte tomu prosím některá?
Jen ještě dodám, že u toho platebního rozkazu byl uveden jiný vs a číslo účtu (na to jsem také posílala platby) než u této exekuce… Nerozumím už ničemu
@jančamamča a byla jsi na tech splatkach domluvena? Jestli jsi v poradku zaplatila, zavolej zitra obema dvema, melo by to jit dat do poradku a exekuci by melo jit stahnout, protoze pohledavka jiz byla uhrazena.
@RoseK píše:
@jančamamča a byla jsi na tech splatkach domluvena? Jestli jsi v poradku zaplatila, zavolej zitra obema dvema, melo by to jit dat do poradku a exekuci by melo jit stahnout, protoze pohledavka jiz byla uhrazena.
Právě, že byla. Vše domluveno - vše probíhalo bez problémů a teď tohle. Já jsem z toho fakt úplně španá. Teď jen trnu, že jsem ty peníze posílala někam jinam nebo se něco někde pokazilo a já to budu muset hradit znovu - prostě je mi z toho všeho zle
Zavolej exekutorovi a domluv si s ním schůzku. Prokaž mu, že bylo vše uhrazeno.
Podávala si odvolání proti platebnímu rozkazu v březnu? Byly Ti schváleny splátky?
@Liren píše:
A ten účet je nebo není bloklý?
No volala jsem to banky a je. Je bloklý. Přitom v dopise píší, že bude bloklý na 15 000 kč - v bance mi řekli, že je to na 18 000 kč. PRostě nic nedává smysl
Gallát je advokát, jsi si jistá, že jsi zaplatila náklady řízení?
@Claire00 píše:
Zavolej exekutorovi a domluv si s ním schůzku. Prokaž mu, že bylo vše uhrazeno.
Podávala si odvolání proti platebnímu rozkazu v březnu? Byly Ti schváleny splátky?
Odvolání ne. Jen jsem tam hned volala - domluvila si splátky a ty poctivě platila.
@El-Brno píše:
Gallát je advokát, jsi si jistá, že jsi zaplatila náklady řízení?
No právě, že jo - jsem si jistá, že jsem vše doplatila ale oni reagují jako by ode mě snad nic nedostali nebo co…
@jančamamča Máš to písemně? Proti platebnímu rozkazu se musíš odvolat, jinak je do 15dnů platný a vymahatelný.
@jančamamča píše:
No právě, že jo - jsem si jistá, že jsem vše doplatila ale oni reagují jako by ode mě snad nic nedostali nebo co…
tak pokud jsi zaplatila nejen dlužnou částku - a to včetně úroků, ale i náklady které jsi měla v plaťáku vypočítané, tak v takovém případě podej návrh na zastavení exekuce a dolož jim, že jsi dluh již uhradila. exekuce bude zastavena.
@jančamamča píše:
No volala jsem to banky a je. Je bloklý. Přitom v dopise píší, že bude bloklý na 15 000 kč - v bance mi řekli, že je to na 18 000 kč. PRostě nic nedává smysl
je to zvláštní, asi nezbude než počkat a hned ráno zavolat, co to má znamenat, snad to nějak dopadne co nelíp ![]()
@Claire00 píše:
@jančamamča Máš to písemně? Proti platebnímu rozkazu se musíš odvolat, jinak je do 15dnů platný a vymahatelný.
Nemám tohleto jsem vůbec nevěděla - myslela jsem, že je důležitá domluva…
@El-Brno píše:
tak pokud jsi zaplatila nejen dlužnou částku - a to včetně úroků, ale i náklady které jsi měla v plaťáku vypočítané, tak v takovém případě podej návrh na zastavení exekuce a dolož jim, že jsi dluh již uhradila. exekuce bude zastavena.
Myslíš, že se třeba může jednat o nějaký šotek třeba na jejich straně?