Půjčování dětí babičkám

3
2.8.25 17:17

Půjčování dětí babičkám

Ahoj, ráda bych slyšela názor dalších miminek, mimo mé okolí.
Máme první dítě, má půl roku. Od mala je kontaktní, ale zlatíčko. Dělám s ním od začátku prakticky všechno. Domácí práce, vaření. Do toho jsem si nechala půl úvazek své práce. Když jsem první měsíce chtěla pomoct od partnera, tak mi řekl že mi s malým pomáhat nebude a ať se vykašlu na práci. Tak jsem se naučila dělat vše sama a nikoho k ničemu prakticky nepotřebuju. Syn teď začal chodit po kolínkách a už je s ním „sranda“, tak se tatínek konečně začíná zapojovat. Tohle jen tak pro obraz jak to u nás vypadá. A teď na co se chci zeptat. :D
Tchýně mi od prvního dne co jsme doma neustále vypisuje a přemlouvá mě, ať ji syna půjčím ven nebo na celý den k nim. Já ale nechci. Nepotřebuju si od něho odpočinout, jsem s ním ráda a nerada od něho kamkoliv odcházím. Vím, že pokud zůstanu s partnerem, že další děti mít nebudeme a já si tohle jediné prostě chci užít a nejsem připravená ho půjčovat. A už vůbec ne tchýni. Partner s ní neměl jednoduché dětsví a začli se víc bavit až v jeho dospívání. U mojí mamky se půjčení nebojím, ale taky ho nevyhledávám. Moje strana rodiny to ale chápe a netlačí na mě. Z partnerovy rodiny řeším každý týden nátlak a potom se kvůli tomu doma hádáme. Jsme spolu přes 10let, vždy jsme drželi při sobě. On se teď ale otočil na stranu své matky a vyčítá mi, že ji nemám ráda a nevěřím ji s malým.
Jak byste to tchýni a chlapovi doma vysvětlili jednou pro vždy ( nebo aspoň do doby než budu nachystaná)?
PS: půjčila jsem jí ho jednou asi 2 měsíce zpět, s tím že má za hodinu přijít. Přišla za 3 hodiny s uplakaným dítětem. To bohužel taky nechápe, co mi na tom vadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
672
2.8.25 17:27

Tchýně mi vozila v kočárku syna od úplného miminka tak ty 2-3h. Spal u ní když mu bylo 9 měsíců. Osobně si myslím, že je fajn aby si dítě brzo zvykalo i na jiný lidi. Můj syn nemá a neměl problém u tchýně vydržet. Synovec k ní začal jezdit ve 2 letech a pokaždý scény pláče po mamince. Chápu tvojí fixaci na malé miminko, ale chápu i přítele, že mu to vadí. Protože to tak působí, že nikomu v okolí nevěříš. Ale asi bych to nějak extra nelámala přes koleno, přijde doba kdy budeš ráda, že ho babka na chvíli vezme ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
2.8.25 17:29

Dost na to, že se nestará chlap. Mela bys mit radost, ze se chce starat alespoň tchyně a dite na tebe nebude nezdravě závislé. Není to tvoje panenka :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5710
2.8.25 17:33

Půjčuje se kolo, ne dítě :roll:.
Jinak takhle malé jsem na hlídání nedávala prakticky nikdy, protože jsem kojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15511
2.8.25 17:33

Když už na dítě kašle jeho vlastní táta, tak buď ráda, že má zájem aspoň babička. :roll:
Nedělej z toho dítěte mamánka. Je na čase, aby si taky zvykal i na jiné lidi. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3135
2.8.25 17:34

Své dítě nemusíš nikomu půjčovat na hlídání.. a už vůbec půlroční miminko. Rozumím, že tchyně ani přítel nechápou tvé argumenty, ale ta doba, kdy budeš ráda za chvíli pro sebe nebo s partnerem a babička si ho bude moci užít dosyta, přijde. Laskavě, empaticky ale nekompromisně bych jim řekla, že až bude správná doba na hlídání, dozví se to. Ale zase moc dlouho to neodmítej, pravda je ta, že vztah dítě - prarodiče se buduje čím dříve, tím lépe. Co za nějakou dobu jít společně třeba na procházku, na piknik, na hřiště s dětskou houpačkou - aby si babička užila a ty jsi byla k dispozici..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148843
2.8.25 17:37
@Yasmen píše: Více

Dítě není ničí panenka, ani tchynina ne. A vyčítat nezdravou závislost dítě na matku když je to ještě vlastně miminko je poněkud divné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alpacass
2.8.25 17:39

Nějak si odporuješ. chces si užít dítě, ale musíš mít práci na poloviční úvazek. Malinkaté miminko ses snažila odložit partnerovi, abys mohla pracovat a teď větší dítě nechceš dát babičce, abys mohla pracovat?

• Citovat
  • Upravit
1844
2.8.25 17:44

Ja sice nejsem matka, ale mám zlou matku. A o malé dítě jsem pečovala, tak mám představu, co to obnáší.
Nejdřív jsem Ti chtěla napsat něco ostrého jako reakci na nadpis, že děti nejsou věci, které se půjčují. Ale jak jsem se dostala k tomu, jaká matka byla Tvá tchyně, změnila jsem názor. A když jsem došla k tomu, jak měla tchyně miminko 3 h místo jedné…

Takže já, neznámá, říkám: Tvá tchyně jako mizerná matka nemá žádný „nárok“ na vnouče od dítěte, ku kterému se chovala špatně. Navíc, Ty jsi jí přesto šanci dala - tu ona krutě zneužila, takže není o čem přemýšlet.
Na jedno Tě ale chci upozornit: chování Tvého přítele není hezké, ani správné. Měl by si uvědomit, že jeho matka je špatná osoba. Pokud tomu tak nebude, může to u vás způsobovat rozbroje.
Užívej si vývoj děťátka - jsou to nádherné roky :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
2.8.25 17:48

Druhá věc je, že tím možná dítě přijde o jednu babičku, která o něj teď má zájem. Kontakt v tvoji přítomnosti má?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32133
2.8.25 17:50

Tak pokud s ní není domluva, že se má vrátit za hodinu a vrátí se za tři, tak bohužel. Taky bych jí ho nepůjčila. A klidně bych jí i řekla proč, že jí prostě nevěřím. Takže můžeme jít na procházku spolu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.25 17:51

Tak to můžeš vymyslet tak aby jste byli všichni spokojení. Například společně někam jet nebo jet na pár dní k nim. Kdyby byl ten tvůj chlap chytřejší vůbec by se s tebou nedohadoval, vzal by si vlastní dítě a jel s ním na návštěvu k rodičům. A vlastně by ti to nemusel ani řikat.
Ty bys byla spokojená, že má konečně zájem a on by byl spokojený, že ho hodí na krk matce.
Tadáá.
Taky nejsem úplně nadšená, že je často s tchýni. Moje mínus je ale to, že já si nemůžu vzít půl úvazek, pracuju na 12ky a ještě oba dojizdime. Hold jsme musela spoustu malichernosti spolknout aby to fungovalo na všech frontách, bez zbytečných hysterii.

• Citovat
  • Upravit
32133
2.8.25 17:54
@Anonymní píše: Více

Na pár dní k nim? :mrgreen: Neměl hezké dětství a baví se s ní až v dospělosti, takže asi u ní nebude chtít trávit dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
2.8.25 18:00

Bud rada za babku co má zájem. Ať si dítě zvykne čím dřív tím líp. Nikdy nevíš co se stane a budeš ho muset nechat hlídat tak jako tak. Život je nevyzpytatelný a občas se něco zkomplikuje a pak jé dobrá každá ruka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.25 18:05
@Monchichik píše: Více

Tak do nejbližšího penzionu..
Hele, nevím. On musí vědět jak to mají líp než ty. Na jednu stránku ti malinko rozumím. Kdyby se x letech objevil BO partnera a chtěl se „kamarádit“ tak budu taky prskat a to velice nahlas.

Nic méně mě z toho tvého popisku přijde( všechny komenty jsem nečetla), že ty jsi zaujatá a ten tvůj je blb.
Těžko vědět co tam opravdu spolu máte že rozbroje.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová