Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj
Přišla jsem si pro radu, v půlce ledna mam termín prvního porodu. Zítra si chci nachystat tašku i oblečení pro malou na cestu domu. Mam pro ni vlněný (merino) overal a samozřejmě cepicku, rukavicky a,,bačkurky,,. Pojedeme autem (cesta cca 10 minut), tím pádem nechci dítě do vejce navlikat kvůli bezpečnosti. Jen premyslim, co dat pod ten overal? Chtela jsem dat body s dlouhým rukavem a štrample (punčocháče) ale hodně lidi mě odrazuje, ze se to miminkům spatne oblika..tím pádem mě ještě napadly polodupacky ale nejsem si jista🙈 bude mít ještě teplou deku a nanoznik na vejce (v autě rozepnu, popripade odkryju-bude vyhřáté). Co by ste oblekly pod merino overal vy? Jsou puncochace pro mimina fakt takové zlo? Dekuji
Ahoj dala bych spíš polodupacky nebo tepláky a ponozky…ne že by se punčošky tak blbě oblikaly mě to přijde vpohode..ale prostě jsou hrozně natahovací a tím pádem tomu prckovi děsně velké
teda pokud nemáš nějaké echt mikro…
Merino overal by mel byt na telo, ne? Pod to bych nic nervala.
Navic vubec nevis, jak bude mimco velke.
Dala bych pres to nejakou fleese kombinezu a hotovo.
Novorozenci s neustřihlým pupíkem bych punčocháče natahovat nechtěla. Mně pro úplně malé miminko, kdy se člověk teprve učí manipulovat, přišly nepraktické.
Rodila jsem větší děti, tak jsem sebou vždy měla variantu 56 a 62 velikost.
Poslední dítě jelo domů v částečném eráru, protože matce s mozkem mimo
se při oblékání počůral a následně poblil ![]()
Přišel mi fajn fusak do autosedačky. Stál asi 200Kč a člověk nemusel řešit deky ![]()
Tak pod merino jen merino, jinak to postrádá naprosto smysl. Anebo pak na tělo. Pokud to nedodržíš můžeš mu dát jakýkoliv jiný bavlněný overal.
Já bych asi punčocháče na novorozence nenavlíkala. Už kvůli své omezené trpělivosti
přijde mi to zbytečné.
Dala bych ten overálek, třeba ještě nějakou chlupatkovou bundičku/kabátek, ponožky, čepici, rukavičky.
Bude ve vajíčku a přikrytý, přeběhnete jen z a do auta, s punčocháčemi bych se neotravovala.