Proč lidi odkládají rodičovství?

21.12.22 13:57

Proč lidi odkládají rodičovství?

Dobrý den,

jsem studentkou 3. ročníku oboru Ekonomika a management Fakulty sociálně ekonomické na Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně a ve své bakalářské práci se zabývám otázkou: Z jakých důvodů ženy v dnešní době odkládají rodičovství?

Chtěla bych Vás proto moc poprosit o vyplnění mého dotazníku, který Vám zabere pár minut.

Předem Vám mockrát děkuji za vyplnění.

Kristýna Kroupová
studentka FSE UJEP

https://docs.google.com/…FQQ/viewform?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12948
21.12.22 14:22

Máš to hloupě nedomyšlené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.22 14:23

Chtěla jsem dotazník vyplnit, ale nepočítá s bezdětnými, neplodnými a ženami, co mají děti adoptované nebo v dlouhodobé pěstounské péči, takže jsem z dotazníku musela vyskočit. Navíc z tohoto dotazníku nezjistíš vůbec nic. Zkoušela jsem napsat i, že mám 0 dětí a tím ten dotazník končí. Takže zjistíš jen, že někdo děti nemá, na to nemusíš dělat dotazník. Je to stejné, jako zjistit, že lidé mají nohy, ale někdo je nemá, nebo, že lidé slyší a někdo je hluchý. :lol:

• Citovat
  • Upravit
3792
21.12.22 14:31

Jak ten dotazník zjistí, proč odkládáme rodičovství, když lidem, kteří odkládají rodičovství neumožní odpovídat? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cernaselma
21.12.22 14:33

@Sisika9 Cilem neni neco relevantniho zjistit, ale vytvorit rychle nepromysleny dotaznik za ucelem nejake slataniny do diplomky.

• Citovat
  • Upravit
327
21.12.22 14:35

Za mě špatně koncipované. Vycházíš z předpokladu, že rodičovství (potažmo jeho odkládání) je stoprocentně racionální proces.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12948
21.12.22 14:36
@cernaselma píše:
@Sisika9 Cilem neni neco relevantniho zjistit, ale vytvorit rychle nepromysleny dotaznik za ucelem nejake slataniny do diplomky.

Spíš do bakalářky. Ovšem bylo by záhodno, aby jí tenhle dotazník nikdo neuznal, je to fakt hodně nedomyšlené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
21.12.22 14:41

Pracuji na VŠ. A musím tedy říct, jak vám tohle mohl váš vedoucí práce schválit, nechápu… Z toho, co mi to dovolilo, tedy nezjistite vůbec nic. A to bych pro vás byla docela cenný materiál, čekám druhé ve 43 :lol:
Prepracujte to, tohle neobhajite, to vám rozcupuji už na základě dotazníku v příloze 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77008
21.12.22 15:07
@cernaselma píše:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
21.12.22 15:07

Ehm, souhlasím s výše uvedeným, právě od odpovědi 0 se přece nejvíce dozvíš :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
77008
21.12.22 15:16
@Kristýna1505 píše:
Dobrý den,

jsem studentkou 3. ročníku oboru Ekonomika a management Fakulty sociálně ekonomické na Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně a ve své bakalářské práci se zabývám otázkou: Z jakých důvodů ženy v dnešní době odkládají rodičovství?

Chtěla bych Vás proto moc poprosit o vyplnění mého dotazníku, který Vám zabere pár minut.

Kristýna Kroupová
studentka FSE UJEP

vyplnila jsem, ale tak blbý dotazník jsem dlouho neviděla, předčí i ten o Sterilní domácnosti a to už je co říct,
z tohoto dotazníku se dozvíš velké kulové

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mamanova93
21.12.22 15:18

Taky mi nepřipadá dotazník úplně šťastně pojmutý. Vyjadřovala jsem se v dotazníku jako matka (téměř) dvou dětí a myslím si, že o tom zda jsem rodičovství odkládala a z jakých důvodu jste se nemohla dozvědět vůbec nic. Nejvíc vám o tom asi mohou povědět bezdětní nebo starší matky. A těch bych se ptala na konkrétní důvody, nejen vámi uvedené asi 4 možnosti.

• Citovat
  • Upravit
10651
21.12.22 16:00

Mě by zajímalo, jak máš postavený celý výzkum. Chápu, že chceš názory od lidí, kteří už děti mají a především od těch, kteří je měli v pozdějším věku, proto tedy kategorie bezdětných nemůže odpovídat. Zda tohle obhajis je otázka. Ale pokud to dobře zduvodnis, nemusí to být problém.
Z otázek v dotazníku, ale nic moc nevyctes. Není tam vůbec prostor pro individuální situace, ne všichni se rozhodují podle běžných měřítek (peníze, kariéra, partner, bydlení).

Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
21.12.22 16:36
@Kristýna1505 píše:
Dobrý den,

Kristýna Kroupová
studentka FSE UJEP

Tož ony to nemusí ani odkládat samy ženy, ale příroda si taky dokáže pěkně pohrát s osudy 🤷🏻‍♀️

• Citovat
  • Upravit
641
21.12.22 17:00

Vyplněno, ale ten dotazník je opravdu špatný. Přepracovala bych ho… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí