pupeční kýla

8
8.6.05 20:12

pupeční kýla

Náš roční chlapeček má pupeční kýlu. Prý je malá a může zmizet máme cvičit a čekat, pak se rozhodne o případné operaci. Máte stím někdo zkušenosti?
Je šance na uzdravení bez operace a jak dlouho trvá případná operace a hospitalizace a dělá se ambulantně ?
Jak invazivní je to zákrok.
Děkuji Líza-Líza2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1503
8.6.05 20:22

ahoj!Moje kačenka má taky pupeční kýlu, zítra jedeme na dvouletou kontrolu a tam mi řeknou verdikt. Záleží na tom, jak velkou ji máš. My sehnali pás na zatlačení kýly, po tom se to moooc zlepšilo a nyní již jen cvičíme a řekla bych, že jsme skoro vyhráli.Problém je v tom, že u holčiček se to operovat musí, ale u kluků to prý nechávají.
Jinnak nám řekli, že dřív jak ve 3-4 letech operace nebude, jelikož je potom nutný naprostý klid na lůžku a menší dítě neudržíš.Kdybys chtěla, tak ti zítra napíšu co nám řekli.
miselline+kačenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
8.6.05 22:44

ahoj miselline

Prosím Tě kde se dá sehnat ten pás a za kolik a kdy je nutné ho začít používat( mi máme zatím tak malou, že nám vylézá pupík).
Jak cvičíte? Nám řekl doktor že se máme jen přitahovat za ručičky.
Provedli jste taky ještě něaké jiné opatření krom cvičení(náš maličkej už od 9měsíců chodí a má tendence všechno zvedat )?
Budu ráda , když mě napíšeš jak jste pochodily u doktora.
Ahoj Líza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
9.6.05 08:27

Ahoj Lizo,
my jsme měli tedy pupeční kýlu jako tříměsíční miminko. Měl dost vylezlý pupíček, naše doktorka to neřešila. O prázdninách jsme si zašli do poradny pro radu a doktorka měla dovču. Byl tam jiný lékař, který nás poslal do Motola. Tam to zkoukli a právě nám předepsali již zmiňovaný pás. Během týdne měl pupíček zalezlý. Používala jsem ho asi ještě měsíc, ale to už bylo v pohodě.
Nevím, jestli je to u ročního dítětě stejné jako u tříměsíčního, ale nevím, v čem by to mělo být jiné.
Je to takový pásek s bouličkou, kterou položíš na ten pupík, takže dítě o tom ani neví.
Nevím, jestli ti toto může předepsat obvoďák......
Každopádně, kdyby jsi měla problém ho sehnat, ráda zapůjčím, je teda možná problém, velikostní.
Tak pouvažuj a dej vědět.
Přeji zdravý pupík. Alča a Péťa 13 měs.
Tak jsem si přečetla, co jsem napsala a je to dost zmatené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
9.6.05 09:55

Ahoj Lizo,
náš synek měl taky kýlu, zhruba jako 4měsíční. Pupíček mu vylízal tak 1-2cm. Dr. nám poradila pás, ale ten jsme nikde ve zdravotnických potřebách ani v lékarně tenkrát nesehnali. Pak mi švagr, který je doktor, donesl takové malé vatové válečky, myslím, že se dají lehce umotat z vaty. Váleček jsem vždy strčila do pupíku, pupík stáhla k sobě a přelepila náplastí, na noc jsem mu to nedávala. Dělala jsem to asi měsíc a kýla se sama zatáhla, teď v 1 roce jsme bez problémů. U malé kýly možná stačí jen přelepovat pupíček.
Tolik naše zkušenost.

Jola a Ondrášek (1 rok)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
30.8.11 14:25

já ten pás kupovala ve zdravotnických potřebách asi za 250Kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek