Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, jdu s dotazem po operaci žlučníku, zda měl někdo stejný "problém ".
Jsem 10.den po laparoskopii, z nemocnice mě pustili 2 dny po operaci. Rány byly tou dobou ještě dost živé a bolavé. Po pár dnech jsem byla na kontrole a odberech, ale rány kromě sestřičky, která je prelepila a vydesinfikovala nikdo z doktorů neviděl. Už tam jsem si stěžovala na bolest pupíku, ale kolem mám obří modřinu, takže dr řekl, že je to normální. Teď ten 10.den už se ta bolest zvyšuje a zároveň jsem si všimla, že nad jizvou to mám lehce zacervenale a takovou malickou ani ne cm velkou boulicku, nebo ani ne boulicku ale cosi prostě tvrdsiho. Mám strach, aby se nedělala kyla nebo zánět. Mám doma 3 měsíční mimco a dvouletaka. Dvouletak je samostatná jednotka, ale mimco samozřejmě potřebuji dostat z bodu A do bodu B nebo dát krknout, takže nezbytně nutně prenesu nebo zvednu, ale snažím se váhu přenášet na záda. Občas se ale stane, že mi malej do pupiku kopne
. Teploty nemám ani místo není horké. Jen na dotek bolest a tvrdost. Setkala se s tím některá? Ve středu jdu vyndat stehy a upřímně po této zkušenosti, kdy jsem ležela 9 dní bez dětí na chíře než se rozhodli pro operaci mam už strach a ráda bych byla připravena na možnosti ![]()
Měla jsem to samé. Pupík oteklý tak, že mi nešlo dovnitř ani strčit prst. Taky jsem pri vyndání stehů upozorňovala. Doktorka to smetla že nic. A skutečně to nic nebylo. Otok byl dlouho a pak se to zahojila.
@alisekR děkuji za reakci. Já mám stehy nad pupikem a ještě nad tím mám právě to bolavé místo.
snad to také nic nebude. Každopádně si nedovedu představit, že mi na to někdo sahá a ještě vyndava stehy. ![]()
Tak mi to dneska začalo krvácet a jela jsem na pohotovost. Prý je to běžné, udělal se hematom a nešlo to ven tak se to hromadilo. Ještě mi to propichala, dala dren a zítra jdu vyndat dren a stehy.
Tak pro info, kdyby to tu někdo v budoucnu řešil. ![]()