Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všichni (spíš všechny),
moc prosím o radu. Našemu robátku se udělaly na pytlíčku a těsně nad ním na podbřišku takové červené pupínky. Na povrchu takové suché. Přemýšlela jsem nad alergií z jídla, ale většinou ještě kojím, přikrmujeme málo, tak tím to asi nebude.
Nemáte s tím někdo zkušenost?
Mydlinka a Péťa 7m.
A nemůže se jednat třeba o alergickou reakci na nové plínky. Náš malej se jednou strašně osypal, když jsme mu dali nové pleny (koupené myslím v Albertu), týden to měl úplně strašný, museli jsme mazat takovým fialovým fujtajblem, takže od té doby jsem mu tyhle plínky nedávala. A nebo jestli ty pupínky nemá ze zapaření - opruzeniny.
Jana
Typicky plínkový ekzém může být i z alergie. To mají a měly všechny moje děti. Už i neplínkové. Co mu dáváš na příkrmy? Jestli zeleninu tak jakou? Stefinka
Nezdá se mi, že by to bylo z plínek. Jinde už to nemá. Co si pamatuju, tak jsme měli jen kuřecí vývar a ještě pak trochu přesnídávky (jablečná s banánem). Jinak nic.
Jo, plínky používáme taky stejné.
Nevím, proč jsem tam byla jako anonym.
Mydlinka.
Ahoj Mydlinko,
nemůže to být jen opruzenina? Oba mí kluci to měli každý minimálně jednou, po pečlivém mazání rybilkou (nebo jinou mastičkou na opruzeniny) to zmizelo.
Smokie
Ahoj,
ještě by to mohly být eventuelně potničky.V tom počasí co bylo minulý týden bych se ani nedivila-našemu prckovi se pár pupínků taky vyhodilo.Hodně ho nechávám po rozbalení navolno větrat a během jednoho dne to skoro zmizelo. ![]()
Gabka a Štěpánek 2,5 měsíce
Taky si myslím, že to jsou potničky. Našemu drakovi se to vyhodilo nedávno, když byly ty vedra. Mažu to kalciovkou a je to během dne pryč.
Díky všem za odpovědi. Už to měl dlouho, i když jsem mu to pravidelně mazala, tak jsme šli do poradny. Dali nám mastičku a zase mažeme, ale moc lepší to není.
No jestli to má dlouho a po různých mastičkách se to nelepší, možná to může být alergie nebo ekzém, možná by nebylo od věci kožní vyšetření.
Ať je to brzo pryč!
Ahoj Smokie