Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj. Zítra musím sbírat, jak se to prosím nasazuje? Musím rozhrnout pysky a okolo dírečky nalepit? Chci ji dát plínku a buď se vyčůrá, než půjdeme a nebo po cestě. Dneska jsem to zkoušela do sklenice a nic ![]()
Nam se to do pytliku nikdy nepodarilo. Rocni sedici dite jsem posadila na nocnik. Mladsi lezla po ctyrech po dlazbe v koupelne, vycurala se na cerstve vytrenou dlazbu. Nasala jsem to strikackou do zkumavky. Byl to horor, ale povedlo se ![]()
Nam se to do pytliku nikdy nepodarilo. Rocni sedici dite jsem posadila na nocnik. Mladsi lezla po ctyrech po dlazbe v koupelne, vycurala se na cerstve vytrenou dlazbu. Nasala jsem to strikackou do zkumavky. Byl to horor, ale povedlo se ![]()
Zkusila bych ji hned po probuzení posadit na nočník, nebo jestli ještě nesedí tak si ji vzít do náruče a přidržet pod zadkem nějakou mísu..pytlíky vím že dobře fungují u kluků, že tam pindíka prostě strcis dovnitř, ale u holky nevím no…
Ještě jsem koukla na obrázek jak ten sáček vypadá a dírka je tam docela velká takze bych to nalepila prostě přes celou pipinu i s pyskamaa teoreticky by to tam mělo stect… ![]()
To musíš prostě nalepit na kůži kolem celé pipiny. Nic nerozhrnovat, přece ji to nebudeš lepit na tu jemnou kuzicku mezi pysky…
S chytanim do pytliku jsem u dcery take vzdycky mela problem. Ale i kdyz mi vetsina vytekla do pleny, prece jenom neco v pytliku zustalo. Na rozbory neni potreba mit te moci moc.
Jinak na pohotovosti mi poradili nastrihnou pytlik do jakesi kapky. Proste z toho kruhu udelat kapicku, pytlik pak na pipine lepe drzi.
Kdysi davno, kdyz dcera jeste nesedela, musela jsem chytat moc rovnou do sterilni zkumavky, protoze rozbory nevychazely jednoznacne a doktor si nebyl jisty, zda jsou ATB potreba. Chytat do pytliku rovnou jsem nemela, protoze to mohlo ovlivnit vysledek, to stejne nocnik atd.
Nakonec jsem to stejne nachytala do pytliku a do zkumavky prelila, protoze v jednom cloveku nebyla sila, jak dceru drzet a rovnou chytat do pytliku
Rozbory nakonec vysly dobre, infekci mocovych cest nemela.
Sehnala jsem tehdy pytlíky přímo na holčičky, ty univerzální byly bez šance.
Lepila bych na celou pipku.
Taky jsem to tehdy musela absolvovat s dcerou a povedlo se mi to. Vychytala jsem po kojení curaci dobu ![]()
U těch univerzálních jsem vystřihla otvor, co to šlo a nalepila ho tak, aby spodek byl až pod pysky. Nikdy jsem neměla problém moč zachytit.
Ja to proste nalepila na celou buchtu a ono se tam neco zachytilo ![]()
Mně se to tedy nepovedlo, pytlík nezachytil nic, odlepil se a shrnul. Už jí bylo asi 9 měsíců, tak jsem ji posadila po probuzení na nočník a vydržela, dokud se nezadařilo.
@077lenka
Ja delala pri zanetu ledvin se 17m veci
. A jeste po mne chteli „stredni proud“
a sestra na me jecela, ze 17m nechodi na nocnik
. Ten odberovy pytlik jsem taky 1 mela a bez sance, tam neskoncilo nic… Ve finale jsem 5 hodin sedela v nemocnici na chodbe se zkumavkou u rozbaleneho ditete a cekala, protoze mi tam sestra rekla, ze kdyz nedodame moc, tak nas hospitalizuji. Pak mi tam nejaka soucitna duse radila, jak ona vyrobila dceri jakesi plenkove kalhotky z nove ciste igelitky, ale nastesti se zadarilo a pustili nas domu s ATB.
@Midaku jo dám jí to přes celou pipku. Někdo jinde psal, že to rozhrnoval ale dělat to nebudu…díky všem za rady
@077lenka Pysky určitě neoddalovat, nalepit to na celou pipinku a pytlík přehnout dolů pod zadeček. Ale důležité je pipinku předtím vydezinfikovat, jinak tam může být kontaminace EColi, což se nám stalo a je to dost časté. Lepší je vydezinfikovat a pak to chytnout do zkumavky, když zrovna čůrá, ale na to jsou třeba dva lidi 😅