Kočárek Quinny Speedy

4293
18.6.10 22:48

Quinny Speedy

Ahoj maminky, máte některá tento kočárek? A jak jste s ním spokojené?(odpružení kol, měkká matrace v korbičce, příp.opotřebení,atd.) Díky za vaše odpovědi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Quinny Speedi?

Přidejte zkušenost s Quinny Speedi
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10482
18.6.10 22:58

Ejinecko,

ještě k té korbě - matrace je měkoučká, prootže korbička není homologovaná do auta (jedině dobře) je tam měkký molitánek. korbička je úplně stejně dlouhá jako třeba Jané 2009 - miulý týden jsem to měřila v obchodě a to přendáním matrace z dreami do Jané. jediné co, je dreami užší. bohužel, o ty adaptéry po straně. tipla bych tak 3cm celkem.

no a opotřebení - po dvou letech (a jednom seřízení v libfinu - výhradní dovozce - je kočár v super stavu a - a přijde mi, že se některé kousky po obchodech různě vrklají víc, než ten můj.. že jsme ho opravdu nešetřili..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2845
18.6.10 23:09

ahoj má ho sousedka a moc odvázaná z něj není, už by si ho nekoupila. Hluboká korbička asi vyhovovala, ale sporťák ne, jako hlavní mínus bych na něm viděla to, že nejde dát pořádně do sedu,max. poloha je takový polosed a to většině dětí dost vadí (tutéž „vadu“ má např.x-lander).Mě na něm ještě vadí, že nejde dát sporťák i proti směru jízdy, ale to je můj názor, někomu to nevadí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
18.6.10 23:38

pravda, s tím sedem, nicméně, když se pásek pořádně utáhne - je potřeba získat gryf y polohovat zepředu, nikoliv ze zadu - , není to až takový polosed.. podobný problém mají nejen xlander, i Jané slalom apod. (btw, rozhodně na speedim jsem udělala větší sed než kamarádka na slalomovi ) dost pomůže originální redukce, kterou quinny prodává, nemůžu si ji vynachválit, i když jsme ji kupovali už pro 18m dítě, nelitovala jsem. (pomůže i v tom lehu..)

taky není uplně do lehu, co taky někomu vadí.. opět, je to o prioritách. - navíc, dá se to trochu povolit.. :wink:

neotočná sedačka mi nikdy nevadila, právě naopak, v mých očích zbytečně přidává kočáru na váze, což by mi vadilo.

kočár je dělaný jako maximálně lehký, jednoduchý kočár, který nemá žádné zbytečné plastové a jiné součástky, zipy apod., které se můžou rozbít..

není pro každého.. to rozhodně ne. je potřeba zvážit priority, které člověk má, aby nebyl zklamaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
19.6.10 07:46

Tak my máme speediho taky a velká spokojenost, je to lehký, dobře skladný kočár. V korbičce byl malý do 5 měsíce, to že neni úplný sed/leh, jsme nijak neřešili, malý byl v kočáru spokojený. Teď byly malýmu 2 roky a kočár pořád využíváme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
19.6.10 07:57

Speddiho mám taky, kočárek má super jízdní vlastnosti. Nejde sice uplně do sedu, ale to se dá taky jednoduše vyřešit pomocá pásku a přesky, která se dá za konstrukci a zpane jak potřebuješ.
Mě teda trošku vadí váha, na každodenní vytahování z auta to fakt není. Tak že u nás se teď spěedi používá více méně na procházky doma, na cestování jsem si koupila golfky Espiro magic 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4293
19.6.10 10:15

Děkuji moc za rady, u první jsem měla x-lander xa,který mě na všechno to vychvalování hrozně zklamal, byl hrozně tvrdý, ale taky nešel dát do úplného sedu, ale stačilo 10 minutek a upravila jsem ho :-D Přehazovací rukojeť nebo sedačku neřeším, u x-landera taky nebyla a ani jsem nějak nepochopila proč by se mělo dítě koukat na mě, když(aspoň to mé) se chce koukat po okolí a je více uklidněné, kdyby mu svítilo do očí slunko, tak dám jednoduše slunečník, který si taky originál pořídím. Takže moc děkuju za zkušenosti, a jsem plně rozhodnutá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
19.6.10 12:11

Katy - pravda, mi taky váha vadila :D než jsem si potežkala jiné kočáry.. protože těch 11.5kg se vším všudy je na terénní sporťák fakt luxus.. :)
a ještě něco, jednu dobu mi přišel těžký.. a když bylo vojtovi asi 19m, potřebovala jsem ho vynést dvě patra z garáží do sklepa.. chytla jsem ho pod křídlo a než tchán přišel, jako že mi pomůže, kočár byl nahoře.. nechápala jsem, jak mi mohl kdy připadat těžký.. mno, když dítě, které pořád nosíte, váží 13kg, tak je kočár najednou lehký :D

s tím skládáním do auta, možná spíš než váhou je to tím, že se s ním hůř manipuluje, jak má ty kola velký a tak.. osvědšilo se mi zapnout na jedné straně rukojeť, aby se nevysouvala..

Ejinecko - tak hezké poježdění!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nukyna
28.3.11 16:09

Quinny speedy

Ahojky,já mám velký zájem o quinny speedy sx,jen mi právě odrazují ohledně toho sedu.Jako že nejde úplně do sedu a to dítě tam jokoby má tendence sjíždět.Málému je 14.m.,je dost velký,tak by mi moc zajímala i výška opěrky zádíček-aby mu za chvíli nepřepadávala hlava.A ještě k té vychytávce ohledně toho pásečku na úpravu opěrky zad,aby to šlo více do sedu-to by mi moooooc zajímalo,vlastně by to vyřešilo můj problém.Staršně moc děkuji za rady. . .

• Citovat
  • Upravit
10482
30.3.11 11:48

nukyno, vozila jsem v něm vojtu do nějakých 23měsíců, pak jsme už používali do terénu jednom crrozer.
rozměry jsou: 45 zádová opěrka, hloubka sedáku 23cm, délka nožní opěrky 19.5cm, šířka kočáru 37cm.

doporučuju k němu originální vložku , udělá ho pohodlnějším a i ten sed to zlepší…

pásek je jednoduchá věc, jen taková šňůrka.. bohužel, nějak vymizel z mimibazaru.. nemůžu ho najít.. :(
ale byl to jen pásek o šířce tak 2cm, s přezkou, tak dlouhý, aby při zapnutí kolem konstrukce posadil max. tu sedačku.. neumím to moc dobře popsat, :think:

jinak ještě u polohování, když si stoupnu bokem ke kočáru, chytím zádovku do ruky a zatáhnu pásek, podaří se mi většinou dost velký sed /větší, než když bych seděla pod kočárem.. / nebo si stoupnu za kočár a taky rukou nastavit opěrku do 90°úhlu a zatáhnout max ten pásek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nukyna
30.3.11 12:28

Natašo,děkuju Ti moc za odpověd i informace. . . . :lol:

• Citovat
  • Upravit
2724
2.4.11 18:22

Ahoj,

nevite nektera, jak je kocarek siroky (myslim zadni kola)…ptam se kvuli projiti ve dverich.

Dekuju!

Příspěvek upraven 03.04.11 v 21:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
3.4.11 21:03

Na predchazejici dotaz uz si umim odpovedet :palec: Mam ale jeste jeden. Kdyz bych si na podvozek Quinny Speedi chtela koupit hluboke luzko nabizene ke Quinny Buzz, lze to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
4.4.11 18:23

Marty, nevím, jak carrycot (taky k buzzovi), ale dreami buzz nevidím důvod, proč ne.. a ke speedimu jsem vídala i maxi cosi korbu (ne mura), freestyle korbu, svého času šla i xlander korba…
připevňuje se na adaptéry k autosedačce, tudíž konce jsou stejné…

jinak šířka je co vím 66cm nebo tak něco. každopádně jeden z nejširších kočárů, mnohdy neprojedu dveřma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
5.4.11 20:47

Nataso diky za info ohledne korbucek..kouknu se jeste na ty Maxi Cosi.. u Buzze jsem myslela na tu Dreami. Sirka je stejna jako u X-landera a docela jsem nemela problem, tak snad ani se Seedim nebude 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí