Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ja si ho budu porizovat pro malou na vanoce:))) talze se mam na co tesit ![]()
Ja si ho budu porizovat pro malou na vanoce:))) talze se mam na co tesit ![]()
Také nechápu názory některých, kteří soudí jízdní vlastnosti, přitom s kočárkem nikdy nevyjeli
ale to je věc na jinou debatu…
ano Yezz je designový úlet, ale to je právě to parádní, nudných ošklivých kočárků už bylo myslím dost a v dnešní době se dá na trhu sehnat naprosto v pohodě kočárek, který hezky vypadá a zároveň je plně funkční jak pro dítě, tak pro maminku…
Yezz určitě nelze srovnávat s klasickými plnohodnotnými golfkami, tak ani nebyl zamýšlen, protože to je jinak jak kdyby jste srovnávali osobní auto s autobusem ![]()
Yezz spadá do kategorie extrémně lehkých, cestovních/dovolenkových kočárků pro již starší děti a pokud někdo chce srovnávat, měl by s kočárky stejného typu (Cybex Ruby, Maclaren Triumph/Volo, Babyzen Yoyo apod…)
když jsem si ho zkoušela v obchodě, hezky mi padl do ruky, má 3,5 letá dcera tam seděla pohodlně a překvapila mě kvalita materiálů…kolečka u mě jednoznačně plus, protože jsou vyrobená z gumy, která prostě nejde sjet, podobně jako u Bugaboo Bee…jak tu někdo srovnával s kolečkama Callista, které má klasická gumovo/pěnová kolečka, do kterých se mohou zapíchávat kamínky…
přiznám se, že jsem na malinká kolečka zezačátku také koukala s nedůvěrou, o to jsem raději, když se dozvídám, že jezdí parádně…
vyzkoušeli jsme již hooodně kočárků a kolikrát jsem si podle fotek říkala, jaký to bude super kočár a zklamal a naopak když jsem od jiného modelu moc neočekávala, byla jsem nadšená ![]()
Né, že bych chtěla měnit
, ale čistě zvědavost mi nedá - nevíte, jak je na to výška rukojeti pro maminku u Yezz? - proti třeba zappovi, cybex ruby - @madamecrazy?
(protože právě výška rukojetí u zappa byla tím, proč jsem nakonec z hezkého zappa šla do trochu fádního ruby,
protože prostě zapp byl nízko. (a pravda, ruby vážil o 3kg méně, to bylo taky důležité!!) ale zappa jsem fakt milovala a i ta kolečka se jim i tehdy povedla, po třech letech vůbec nebyla poškozená! ) takže jestli se jim povedla i u Yezz..
(ale nicméně, ta konstrukce vzadu, ta se mi fakt pořád nelíbí
i po půl roce.. asi jsem konzerva..
)
ale výška rukojeti by mohla být zajímavým údajem pro ty, kdo o něm uvažují! a taky jetsli drží složený, jestli má nějakou pojistku.. (to mi taky u zappa chybělo)
@Nataša pojistku ma. Da se krasne umistit na zada (diky natahovacimu popruhu) kde paradne sedi. Rozlozi se jednou rukou docvakne rukou a nohou takze i kdyz mam prcka na ruce neni to problem. Vysku ti klidne zmerim ![]()
Naty mě právě překvapilo, že Yezz má rukojeť hooodně vysoko!
Oproti Zappovi se to vůbec nedá srovnávat, a dokonce bych řekla, že jí ma ještě trošku výš, než Ruby…ale přesné míry bohužel nevím ![]()
Tak to vypadá, že některé věci fakt domysleli. konečně. protože pro mě byl na rozdíl od spousty jiných zapp supr i bez toho omylaneho polohovani..jen mě pak štvalo že sé nedal přenášet a byl nizoucko. i tak u nás jezdil 2.5 roku!
Já jsem za to že lehoucky golfacek je u starších fakt potřeba, proto mám ruby ![]()
Tak třeba časem trochu spadne cena (protože těch skoro 6 je fakt dost
) a stoupne na popularitě, kterou si nejspíš vlastnostmi zaslouží!
Dobrý den, zajímalo by mne, jak to zvladáte s manipulací s kočárkem do tramvají/autobusu/vlaku apod.? Sháním ultralehké a ultraskladné golfky, protože právě často cestuji hromadnou dopravou. Quinny Yezz je prozatím na prvním místě, ale moc by mne zajímalo, jak to jde uchytit, když je po stranách vlastně jen látka, abych mohla kočárek s dítětem vyzvednout? Děkuji moc za zkušenosti. Helena
@Indiigoes Cestovani je naprosto v pohode. Zrovna vcera jsme s yezzem jely na vylet vlakem. Do klasickeho rychliku s kupeckama se vleze krasne. Jen je potreba aby ti nekdo uzkejma dverma pomohl s cimz pruvodni nema problem. Klasicka lokalka je to same Do nizkopodlazniho elefanta se Yezz krasne vejde mezi sedacky takze neni nutne hledat prostor pro kola/vozickare. Proste je to myska co se vejde sand vsude. No a do MHD nahoru i dolu uplne v pohode. (mala ma ted neco kolem 12kg) Jen je potreba si to ozkouset a nebat se kocar capnout za latku. chvilku mi trvalo nez jsem prisla na to jak je idealni ho chytnout ale to asi u kazdeho kocaru… ![]()
Díky moc za vysvětlení. V promo videích kočárek zkrátka složí, než nastoupí do metra či autobusu. To je vždycky možnost. Nicméně maminky v těch videích většinou nemají žádnou kabelu či přebalovací tašku, takže je to trochu utopie…
Ale stále je, díky váze a kompaktnímu skládání, asi nejjednodušší kočárek právě na cestování. Mohu se ještě zeptat, jak vypadají kolečka po pár měsících používání? H.
Heli vypadaji stale stejne. Trochu jsem se bala, co s nimi udela mraz ale i prazszkou zimu prezily v pohode. Jen tedy na zimu nic moc jezdeni ale do mesta se to da. Jezdim s nim uz cca pul roku a stale pohoda. Udrzba celeho kocau je taky supr. Boufa je takova symbolicka ale to asi u vetsiny golfek. Zatim fakt jedine minus ze zamnou nechodi sam ![]()
prebalovaci tasku na nej moc nedas. Je lehouckej takze by se ti praznejd hodne snadno prevazil ale ja treba pouzivam ledvinku od colemana
Tak moc děkuji za rady. Babypark má shodou okolností slevovou akci, tak jsem ho objednala
Tak se těším na přírůstek do našeho „vozového“ parku. ![]()
Tak uz mam Yezze i ozkouseneho a nemuzu jinak nez chvalit. Jizdni vlastnosti po meste jsou prijemnejsi nez s klasickyma golfkama. Horsi jizda je po velkych kocicich hlavach. Kupodivu ani sterk/pisek koleckum problem nedela (pokud ho neni prilis velka vrstva ale tao je u vsech golfek stejne)
Ma par mensich minusu treba ze nevim jak ho chytit kdyz ho potrebuju supnout do MHD ale to je asi take o zvyku. Dalsi je, ze kocar je tak lehky, ze jezdi doslova sam. Takze rozhodne prazdny kocar nepoustet. Ujede.
Mile me prekvapila kapsa. Je prostornejsi nez jsem cekala a vyrovna tak schazejicic kos pod kocarem. Mensi nakup se tam s prehledem vejde. Navic se da jako odkladova plocha pouzit boudicka
Takze konecne z vlastni zkusenosti hodnotim tenhle kousek velmi kladne