Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky,
jsem tu nová a už dlouho si pročítám diskuse o golfkách. Momentálně řeším jestli koupit golfky Jané Nanuq nebo Cybex Onyx. U Cybexu se mi líbí boudička a taky jak je polohovatelný a prostorný-teda neviděla jsem ho naživo, ale zdá se mi dost dlouhý a u Jané se mi samozřejmě líbí design
a mají lepší kolečka do terénu. my teď jezdíme ve sporťáku Casualplay S4,na který nedám dopustit, protože my s ním jezdíme polem nepolem a drží
až se někdy divím, že ty cesty zvládá, ale chtěla bych něco hezkého a lehčího když někam pojedu a nebudu se zrovna brodit bahnem s našema labradorama ![]()
Máme osmiměsíčního chlapečka, který je dlouhý a váží 11 kg
,tak nevím nevím jak dlouho by nám ten Nanuq vydržel. Já bych hlavně chtěla vědět jestli má někdo s těmito golfkami zkušenost.
Děkuji
![]()
Máte zkušenost s Cybex Onyx?
Přidejte zkušenost s Cybex OnyxJá jsem měla doma Cybex Topaz, který by měl být asi rozměrově stejný a je opravdu strašně úzký hned jsem ho vracela a to má malý necelých 11kg v 15 měsících. Seděl jen v tričku a byl tam akorát nedovedu si představit, že by měl něco teplejšího na sobě. Maminky si tady Cybexy dost chválí, ale mě zklamal i vzhledově na obrázku vypadal daleko líp.
@LadyMaja my máme doma ten nanuq a ked som ho kupovala tak som váhala medzi ním a cybexom calisto
Takže ti ho viem trošku porovnať hlavne s tým CC. Čo sa táka rozmerov opirky sedadla tak su +/- rovnaké Nanuq je trošku širší a o 2cm kratší. nanuq sa kompaktnejšie skladá - je po zložení skoro o 10 cm menší (vo všetkých rozmeroch. Cybex C. má väčšiu búdičku aj ked oproti tomu Onyxu sa mi až tak nezdá.
@Miluzi. My jsme z Ústí nad Labem a nemám tu kde se na golfky pořádně podívat, tak to musím shánět přes net a taky ani nevím jaký internetový obchod vybrat.
Chtěla jsem se zeptat, jaké golfky jste místo Cybexu nakonec vybrali?
@martuska děkuju
,každá zpráva je dobrá. Ještě jsem se chtěla zeptat jak se ti s tím Nanuqem jezdí, co kolečka a taky jestli se ta stříška dá alespoň trochu sklopit
,nepřevažuje se ten kočárek, když ti tam dítko spinká? je úplně polohovatelný do lehu? Já se bojím, že se mi tam ten náš kluk za chvilku nevejde, když to jsou golfky jen do 15kg-cybex má až do 22kg.Ach jooo, kdyby se tu někde dali sehnat v obchodě a mohla bych si je vyzkoušet a nemusela bych otravovat ![]()
Ahojky, my mame cybex onyx. Dcera ma 16m a mista v nem ma habadej. Určite se mi vejde i v zime s fusakem. Golfak je to fajnm ale nečekwj zazraky
prose golfky. Neni to na zadny velky teren, nema zadne odpruzeni. Ta slunecni strizka je super, ale dneska uz ji ma hodne golfaku. Urcite bych bez ni nekupovala, kdyz sviti slunicko, proste jen stahnes a hotovo ![]()
polohovani zadicek je jednoduche, zvladnes jednou rukou, jde uplne do lehu. Nozicky jdou taky zvlast polohovat. Nakupni kosik je tajy celkwm prostorny.
Jedina vec co me trochu zarazi he brzda, zabrzdis v pohode, ale odbrzdit, nez jsem na to prisla, byl to boj. Rekla bych, ze je to nejaka pojistka, abys ho treba omylem neodbrzdila. Takze musis s kocarwm trochu pohnout a pak to jd.
My jsme s nim spokojeni. Ten druhy neznam, takze srovnavat nemuzu
@LadyMaja to je v pohode kludne sa pýtaj
aj ja som kadetade zisťovala. Potom som si ich vybehla omrknúť - ak by bola len trochu šanca odporúčam. Tá strieška sa zdvíha a normálne sklápa ale nie je taká veľký ako má to Calisto. Ale pre dieťatko čo tam sedí podľa mňa stačí. Ak spinká tak je drobec trochu nižšie tak som si tam preložila slnečnú clonu z Bria a pasuje tam parádne
Do ľahu sa dá dať parádne. Ked ležká( spinká) tak sa nám neprevažuje ale čítala som takú skúsenosť že ke je kočík v ľahu a dieťatko tam blbne - tak vraj stráca trochu stabilitu - ale to je podľa mňa je to normálne pri kočíku ktorý nemá ani 6,5 kg nie? Tá nosnosť 15 je podľa mňa štandardne certifikovaná v EU kde majú všetky kočíky písanú nosnosť 15 kg. Ale neriešila som lebo podľa mňa už väčšie dieťatko sa nebude vyvážať. Ak mám zhrnúť - nemám ho dlho ale zatial som spokojná.
Super, moc vám děkuju. Už z toho blázním, za 3týdny jedeme na dovolenu, tak už bych je chtěla mít. No zítra si musíme s manželem sednout a rozlousknout to-znate chlapy…pořád jim je všechno jedno a pak když to maj v ruce tak remcaj, co jsme to vybraly za blbost
, takže ho do toho musím taky zahrnout. Teď jsem ještě koukala na Peg Perego Pliko, ale zdá se mi moc robustní…jak říkám, už blbnu.Snad vybereme dobře a dám vám vědět, ale nejraději bych brala oba hihihihi
@LadyMaja celkomťa chápem
lebo u nás to bola „podobnosť čisto náhodná“
Nakoniec som manžela ukecala a išli sme si ich pozrieť na živo. A u mňa to rozhodlo. lebo inak sú oba tie kočíky super a chybu neurobíš ani s jedným z nich.
Ahoooj,
tak golfky jané Nanuq mám doma
a jsou super, už jsme je projeli k dr a vážně jsou lehce ovladatelný i jednou rukou, bydlíme v kopcích a tlačila jsem jednou rukou a pahoda jazz
,malej se v nich i krásně vyspal. Mám radost, ta pláštěnka je taky dobrá, akorát boudička je maličká, ale na to kašlu. Mají vše co jsem od golfek pro mimčo chtěla.
tak děkuju ještě jednou za tip ![]()
@LadyMaja píše:
Ahoooj,
tak golfky jané Nanuq mám doma
Som rada že si spokojná. Nám tiež vyhovujú. Teraz sme ich testovali na dovolenke v Turecku a mala bola fakt spokojná. Dokonca ani tá búdička nebola problém ako som sa trochu bála, ale teda vylepšila som to trochu tou brio-clonou. Uplná pohoda. Perfektne skladné. Bez problémov sa s nimi cestuje. Otočili sme sa na mieste vo výťahu, v izbe nezaberali miesto. No za nás SUPER.
Ahooj, no já musím říct, že jsou fakt super, my už jezdíme polem nepolem-sice to je o trochu těžší než na chodníku, ale dá se to s nima
, taky je řídím jednou rukou, když vedu pejska a nájezdy na obrubník jsou hračka akorát si musíme koupit tu clonu, ale ani to nebude problém. malje v nich krásně spinká a do autobusu se dostanu i bez pomoci.No paráda, mám z nich vážně radost, každý je chválí.
Ahooj prosím chtěla bych se zeptat
chtěla bych stejné golfky, ale našlaj sem na netu že pani psala že mají krátké lehátko pro dítě a že to vidí tak maximálně do roka
máte stejný pocit??
jak jste spokojená po pár měsících používání??
děkuji za odpověd
Kamarádka koupila na podzim Jané Nanuq pro dceru právě když jí byl rok, a je z nich teda nadšená (a to malá není žádný drobek). Vlastní zkušenost nemám.
@karolina_a_betuska píše:
Kamarádka koupila na podzim Jané Nanuq pro dceru právě když jí byl rok, a je z nich teda nadšená (a to malá není žádný drobek). Vlastní zkušenost nemám.
no mě taky přijdou dobré
ale vidim je jen na netu nemám možnost je někde vidět
tak jsem ráda za diskuzi