Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Quinny Zapp Xtra?
Přidejte zkušenost s Quinny Zapp XtraHolky co máte Zappky polohovací, potřebovala bych vědět, zda jde nějak složit i s tou sedačkou (alespoň naplacato), nebo musím vždy sundat sedačku (jako třeba u Buzze) a pak složím konstrukci?
Takže to je tak nějak jako u Buzze? Sundat korbu a pak složit spodek, hmm to mě nepotěšilo, chci si ho pořídit mimo jiné i na cesty vlakem, tak to bude nepraktické
A ty kolečka hlučí nějak víc než u starých typů? Mám doma ještě asi 4 rok starý nepolohovací Quinny zapp, no hrká to pěkně, oproti nafukovacím kolečkám, ale není to zas tak šílené (nebo asi jsem si už na to zvykla ![]()
Do vlaku VELMI nepraktické. Osobně vyzkoušeno. Už bych s ním vlakem nejela ani za nic. S kolečkama neporadím, já jsem kupovala jen tu korbu na starý nepolohovací typ..
Holky mám pár nezodpovězených otázek, prosím o zasvěcení
.
1. Syn má 1,5 roku (10kg, 86cm) - vleze se tam ještě, aniž by vypadal jako vy
rostek? ![]()
2. Pro jak vysoké rodiče jsou rukojetě dělané?? (já 175cm, manžel 185cm) - nebudeme chodit skrčení? ![]()
3. Jak je to s hlučností koleček?? jsem zvyklá na nafukovací gumová - vím, tomu se v tichosti nic nevyrovná, ale přeci jen, je to moc strašné??
4. Chystám se na veri Xtra2 2014. Jaké jsou inovace oproti Xtra 2014 a 20013?
Obrovský dík ![]()
Ahoj,
1. určitě vleze v pohodě
2. My máme 172 a 176 a bylo to taktak. Při delším tlačení kočárku to bylo trochu nepohodlné.
3. Kolečka jsou hlučné dost. Ale já kupovala podvozek už po 1 dítěti, tak netuším, jak je to s novým kočárkem, ale podle mě v tom rozdíl nebude. Třeba na kočičích hlavách katastrofa ![]()
4. Toto nevím.
@allys89 já mám 170 a je to opravdu na hraně, snesla bych výš, ale někde jsem tu snad četla, že ty nové už mají nastavitelnou rukojeť. A kolečka co mám já zkušenost se starším typem hlučná jsou, ale to asi všechna ta plastová, ne? A syn se vejde určo, já vozila ve městě dceru do 3 let a měla 15kg
Holky tak ta inovace v zapp xtra2 je v tom, ze se da slozit i se sedackou.
Budete prosim nektera z vas tak zlata a zmerite mi vysku k rukojeti? Porovnam to s trojkokbinaci co mam doma,,, dekuji mockrat
Ahoj, tak já mám kupovaný v r.2012 ten polohovací, tedy ne nejnovější verzi. Jestli ten nový nemá výsuvnou rukojeť tak se hrbit budeš, měřím stejně. Kolečka mi vůbec nikdy nepřišlo že by hrkaly, a to jsem měla na mímo kočár na gumových, nevím…Kočár jsem skládala převážně do auta a ještě s velkým kufrem, takže mně tento způsob skládání vyhovuje. Nadšená jsem z otáčení sedačky po i proti směru jízdy, to dříve měl málokterý kočár.
Ahoj, mám skoro dvouleťačku a kamarádka mi půjčila na vyzkoušení Quinny Zapp polohovací, nevím přesně jaký rok výroby/model to je.
Mám jen sporťák Marita Roan, který sice jezdí krásně u nás v kopcích, ale je těžký a neskladný. Na zimu bych si ho pro jistotu nechala, ale do té doby bych ráda měla něc lehčího a skladnějšího.
Quinny se mi líbí a na malá kolečka bych si zvykla, ale kvůli čemu váhám s koupí, je:
1. Rozložení - ještě jsem nezkoušela, ale prý je snadné a na 2 kusy (sedačka+podvozek). Vejdou se pak oba kusy do maléhu kufru u felicie?
2. Velikost kočárku - zdá se mi pro naši dcerku už skoro krátký viz foto, Nebo jsou takové všechny golfky?
3. Chybí madlo.
Mám přesto od kamarádky koupit? 1200, co za něj chce, se mi zdá jako dobrá cena, ale nevím, zda se nekouknout ještě po něčem jiném.
@PetiteFillette
Ahoj, proč do vlaku nepraktické? Jakože se člověk i s dítětem neuzvedne?
Chystám se sama s dcerou taky cestovat vlakem.
Takže jsi místo něj pořídila jiné gofky?
Ahoj, vlakem nejezdím ale tento kočárek mám a když si představím ty vysoké schody a úzké dveře, tak podle mě jeden člověk tam kočár s posazeným dítětem nevysadí. Což třeba do tramvaje nebo busu jsem byla schopná v pohodě sama, když nebyl nikdo kdo by pomohl.
Jinak, tento sporťák je podle mě boží a má spoustu výhod, otáčení sedačku po i proti směru, ovšem pozor čelem k tobě už dítě nemůže úplně ležet, to technicky nejde. Čelem od tebe krásně leží a když mu ještě vytlačíš podnožní opěrku, tak pohodička.
Do kufru to složíš, ta základna se skloží do vcelku malého balíčku ale korba zůstane vcelku takže spíš jde o to, kolik dalších věcí do kufru dáš…
Cena je dobrá.
@Martina.ova
Mě rozložení u quinny zapp xtra vadilo hodně. Měla jsem původní zapp z roku 2008, xtra sedačku jsem dokupovala někdy před 1,5 rokem a používala asi 6 měsíců, ale zabere na plochu dost místa. Teď jsem zainvestovala a koupila jsem novinku zapp xtra2. Má stejné polohování jak xtra a hlavně dá složit i se sedačkou a po složení je jenom o něco málo větší než klasický zapp. Asi největší „vada“ je, že je to letošní novinka a tím pádem asi nelze sehnat bazarový a cena nového je hodně vysoká.
Ohledně velikosti záleží na dítěti.
Madlo jsem neměla a ani mi nikdy nechybělo a nechybí
Díkys holky. my budeme mít dlouhý let s čekáním 22 hodin :-s