Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
My vyzkoušeli skoro všechny značky a nakonec jsme skončili zpátky na Nutrilonu. Po Hippu to bylo to samé jako u Vás (tuhé bobečky), po Sunaru Premium ublinkávání nestrávených zbytků ještě po dvou hodinách, po Bebě neuvěřitelný pláč, po Hami zácpa, Babylove z DM sice dobrý, ale neobsahuje např. nukleotidy.
Každé miminko je jiné, takže co vyhovuje jednomu, nevyhovuje jinému
.
Chce to vydržet alespoň 14 dní (nevím jak dlouho jednotlivá mlíčka zkoušíš). My začínali na Nutrilonu - nekakal třeba 3, 4 dny, myslela jsem, že je to zácpa, tak jsme najeli na Hami a tam to na malého mělo zase až projímavý účinek, kakal třeba 10× denně, před jídlem, u jídla, po jídle, hrůza prostě:) Tak jsem se vrátila rychle zase na Nutrilon, po kterém se to do měsíce ustálilo a kakal 1× denně míchaná vajíčka, občas hořčice, občas něco neidentifikovatelného ![]()
Zkuste to Hami, je prý na zažívání dobré, hodně ho lidi chválí, nám teda bohužel nesedlo..
Pak mu Nutroš přestal chutnat, tak jsem zkusila Sunar Comlex a u toho jsme už zůstali - zpočátku tužší bobky, ale zvládal to sám, do měsíce se to zase upravilo a kakal 2× denně. Teď už je tedy na příkrmech, takže ty bobky jsou tas tuhý:)
Koukám, že mimino nemá ještě ani dva měsíce a už máte třetí UM… děláš mu v tom zažívání bordel, takhle z toho nepoznáš vůbec nic. Mimino má zažívání hrozné citlivé, na změny si to střevo musí zvykat, min. doba, podle které lze na něco usuzovat, je 14 dní až měsíc… Dítě na UM mívají tu stolici všelijakou. Pokud nemá bolení, kaká nejméně jednou za dva dny bez problémů, tak bych to asi neřešila. S tou tuhostí ovšem nevím, prvního kluka jsem měla na UM a tuhá hovínka neměl nikdy. Poradila bych se když tak s pediatrem a vždycky na jednom UM chvilku zůstala.
Nesmíš měnit mléko tak často. Výdrž alespoň 3 týdny u jednoho mléka. Já dávám hipp bio combotik, dítě je spokojene ![]()
Zelený bláto měli obě moje holky, obě byli na sunaru a vím že to samé má kámoška. určitě bych pokud nejsou jiné problémy u toho zůstala, akorát přidej tekutiny, první holka měla tuhé bobky po sunaru ale po přidání tekutin se to změnilo na měkčí bláto a tak to zůstalo až do zavedení zelenin. příkrmů. dle dr to bylo správně, pokud je zácpa přidat tekutiny a rozhodně výrazně neměnit mlíka určitě ne často. mým děckám neseděl nutrilon, sice barva vajíčka ale smrdělo to hrozně průjmem, zadek celý bolavý protože kadila skoro pořád, bebu mi zase první holka blila a řvala jak na lesy takže jsembyla ráda že sunar sedí a bobky jsem neřešila ono se to fakt upraví až přidáte jinou stravu, teď to řeš jen tekutinami. stejně je vedro
@wasean píše:
No to je totiž asi ten zakopaný pes, on to bolení má( jenže to jsou nejspíš i prdy, momentálně možná i vedro atd. a já nevím jak to přesně rozlišit), vydržím čekat tak dva dny a pak mu vždycky pomůžu tou rourkou:/ ( tzn. kaká ob den ale rourkou a většinou to vychází na 5 hodinu ráno, když už se kroutí hooodně…). takže myslíte, že i když tam ten tuhoň je tak prostě vydržet na tom sunaru 14 dní a pokud bude beze změny tak teprve zkusit zase jiný? Obávám se, že to takhle pujde až do prvních příkrmů a pak už to nepoznám vůbec:)))
na rourku bych ho nezvykala, já když holka nekadí dva dny tak jí posadím do autosedačky, dám jí napít hodně čaje a za chvilku je hotovo. když je nejhůř koupím tu švestkovou šťávu od hippu a zředím vodou, to pak je zaručený výsledek.
Jak jsem psala, mojí malé jsou 3 měs. a ten měsíc už švestkovou pije. ne denně ale když je problém dám jí. lepší než zácpa, u nás totiž rourka ani teploměr nepomáhala, zato šťáva vždycky. tu šťávu mi tehdy doporučila dětská doktorkauž u první holky a nic se nestalo, alergie nemá atd. ta švestka je taková neutrální, nebývá po ní reakce špatná, třeba pomeranč bych 2 měs. nedala ale tu švestkovou naředěnou od hippu fakt dávám a zabírá. ale u tebe bude určitě stačit přidat ty tekutiny což píšeš žes včera začala tak to za pár dnů poznat určitě půjde, u nás to tehdy zabralo, taky mi ze začátku nedocházelo že musí při sunaru dost pít
Holky, tak tohle je tema pro me. Mala ma hipp bio combiotic, snazim se i kojit, ale treba pri vazeni v porodnici si ode me vytahne tak 10-20ml, takze jsme spis na UM. Mala ma take nejdriv tuhy bobek, pak uz ridsi stolici, prisuzuju to um a tekutinam. Jak ale do deti dostanete vodu? Mala si vody cucne max trikrat a dost. Zacala jsem to resit teda tak, ze do davky hippu dam asi o 5ml vody vic. Nemate nejaklu fintu?
@JanduleD
kolik je malé? Úplně malá miminka nevypijí tolik obyč. vody. Nabízej často, stačí když si cucne aspoň trošku.
Případně uvař nějaký ovocný čajík, hlavně ale BEZ cukru.
@Lejaa mala ma dnes mesic, dnes k veceru uz chudinka pila i tu vodu, byla z toho vedra pomalu silena. Granulovany caj nastesti nechce, ale pokus uz byl, nevedela jsem jak do ni neco dostat. Tak snad tu vodu uz vzala na milost ![]()
Granulovaný nedávej:) Ty moc vhodně nejsou. Raději uvař nějaký obyč pytlíkový od Sunárku (tam si teď ale nejsem jistá, jestli není až od pozdějšího měsíce)nebo syn, když byl takhle malý a nechtěl vodu, tak jsem mu vařila fenyklový čaj Baby Love z DM. Není v něm nic špatného, je bio a je od 2. týdne života.:)
Víc vody do mlíčka bych asi nedávala, i když těch 5 ml asi nic nezkazí a ani nespasí:)
@JanduleD u nás byla finta taková že jsem dala na čaj jinou flašku, z nějakého důvodu malá mi čaj ani vodu z flašky MAM kterou má na mlíko pít nechtěla, ale když jsem jí dala nuk tu úzkou savičku tak mi začala pít. u první holky zase zabralo zkusit jiný čaj, to samé zabralo i kámošce, jeden čaj jí nechtěla druhý si vzalaa, já začala u první holky čajem, u druhé vodou a v podstatě obě byli schopné pít obojí, obě pily(pijí) bez problémů holou vodu, neslazený čaj i slazený granulovaný.
.
Příspěvek upraven 07.01.15 v 13:06