Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, prosím o radu zkušenější maminky ![]()
Mam dvouměsíční holčičku. Ze začátku spinkala tak, že jsem ji mohla u hlavy vysávat, spala 3 a více hodin vkuse. Ted je to katastrofa… vzbudí ji i křupnuti v koleni
Usne jedině na míči, poté ukládám do postýlky nebo hojdavaku, po 20ti minutách se budí pláčem. Zkouším bílý šum, digestoř, zavinout ruce.. sleduju známky únavy ale marně
Většinou po takovém dni, kdy toho noc nenaspí má kolem 17 hodiny záchvaty place, kdy je téměř k neutišení… Mate nejake rady, co jeste zkusit?
A zkoušela jsi vozit v kočárku? A co si lehnout s ní? Třeba chce cítit maminku ![]()
@Anora kojis nebo um? Může ji bolet bříško, hlad, pocit, že nikde nikdo není.. ![]()
Hlasuju pro variantu, že chce matku
Zkus ji nedávat do postýlky, ale položit si ji na sebe a lehnout si taky. Něco si pusť nebo si čti.
@Anora na syna fungoval kočárek, doma spal jenom na rukách, nemohla jsem ho odložit. Takže jsem jezdila a jezdila, několikrát denně
Ja hlasuju pro variantu hlad. Uz jsem nekolikrat narazila na pripad kdy miminku nestacilo kojeni a kdyz dostalo nádavkem umelou vyzivu byl klid. ![]()
Tak obě moje dcery do těch 2m spaly ukázkově ![]()
Ve 3. měsíci se to vždy lámalo.
Začaly prdíky, šťastná hodinka (večerní 2h pláč) a postýlka byla úhlavní nepřítel!
Budeš muset fakt zkoušet…
@Barevné klubíčko píše: Více
Kočárek momentálně odmítá uplne
Zkoušela jsem, jenže většinou začne kopat nožičkama, je neklidná a po chvíli začne kňourat.. nepomáhá hlazení, tišení nic.. takže musíme na míč, tam až se uklidni.. nebo s ni chodit v náruči, prijde mi, ze nesnese, když neni v pohybu ![]()
@Marrixie píše: Více
Jsme na UM, davam víceméně každé 3 hodinky, někdy si rekne i driv. Nekdy se tváří, ze ma hlad, tak pripravim mléko, pak ho odmítá ale dudlík si vezme
Nevím, myslela jsem, ze mě mateřské instinkty podrží a ze poznám, co potrebuje, ale zjišťuju, ze vlastne vubec ![]()
Zkusila bych šátek, malému to neskutečně pomohlo na bříško i reflux, do 6 týdnů byl to nejukřičenější miminko, v 6 týdnech jsem ho zkoušela dát so šárku, trvalo to asi 3 pokusy, než jednou konečně usnul, spal v tahu 3 hodiny a od té doby to bylo to nejšťastnější dítě. Uvázat, sednout na míč, pustit bílý šum, trochu pohupovat a k tomu si můžeš číst nebo sledovat televizi🙂 pokud je to pevní dítě a nemusíš tedy řešit ještě potřeby druhého, nedělej si to zbytečně těžší, než to je, vsechno ostatní počká🙂 vím, o čem mluvím, s dcerou jsem se ji mermomocí snažila rvát do postýlky, ať spí sama a stíhám všechno ostatni a byly jsme akorát frustrované obě dvě😅 🙈
@ProfZav píše: Více
Ten mame, ale i kdyz ji tam uložím uspanou, do par minut je vzhuru a place.. No nejvic se ji proste libi v me náruči na míči, tam by spala hodiny, ale ja uz to nedávám. Záda boli strašně..
@Daisy98 píše: Více
Dekuju za tip:) Satek mam, ale prijde mi, ze ho neumím uvázat, co jsem to párkrát zkusila, prisel hrozny řev…tak si rikam, jestli to nedelam špatně nebo se ji to proste jen nelíbí:/