Uspávání v postýlce

1316
14.6.26 21:08

Uspávání v postýlce

Zdravím :mavam:

Prvně trochu nastíním situaci - holky dvojčata, 9 měsíců. Dřív jedna z nich usínala samostatně v postýlce - od té doby co se umí zvednout na 4 a přitáhnout na šprušle je tomu konec. Začala jsem ji uspávat houpáním v babybjornu nebo na rukách. Druhá je od malička uspávaná kontaktně. Přes den jde uspávání líp, to vytuhnou zpravidla tak do 10 minut, ale večery začínají být čímdál obtížnější. Navíc holky začínají atakovat hranici 10 kilo a já už prostě nemůžu, po 10 minutách jsem ko. Plus až ta větší přeroste bjorna, tak jsem úplně v pejru když tu nebude na pomoc manžel, zaráz už je nepůjde uspávat. Tulení v posteli taky úplně není možnost, to možná jen u jedné, ale druhá to nemá ráda (nemyslím mazlení, to jo, ale z uspávání touhle formou se se mnou snaží prát a utíkat). Večerní spánkové rituály děláme, ale na jejich samovolné vytuhnutí bez naší dopomoci to zatím není.

A teď k dotazu - podařilo se vám nějak kontaktní miminka přeučit na uspávání mimo náruč? Předem avizuju, že jakékoliv formy spánkového tréninku (vyřvání, ferber, estvill atd) neberu, to si raději servu záda.

Budu ráda za jakékoliv tipy. :kytka: A odpovědi ve stylu, že to prostě musím vydržet než se s nimi bude dát domluvit vezmu, ale budu smutná. :mrgreen: Tak mi prosím dejte alespoň trochu naději, pokud se to někomu povedlo. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36362
14.6.26 21:12

A co je vzít obě do postele, každá z jedné strany, cist pohádku, mazlit se atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1316
14.6.26 21:33
@JancaS84 píše: Více

To by se mi samozřejmě moc líbilo, ale moje holčičky jsou fakt velmi akční, takže by po mě pořád lozily a sápaly se. V klidu sedět nebo ležet nevydrží až na výjimky nikdy.

Teď jsme ve fázi zkracování spánků ze 3 na 2. Když jsou 3, tak jsou celý den usměvavé, ale uspávám je jen lehce unavené (mnou si očka apod), takže to chce vynaložit úsilí je udyndat. U dvou spánků se zatím většinou přetáhnou, takže sice uspávám fakt ospalé děti, ale řvou na celé kolo (hlavně teda jedna z nich). Nějak se mi to nedaří vychytat. :? On je trochu trabl v tom, že jak jsou dvě, tak se jim snažím ty spánky slaďovat, takže trefit se s uspáváním do ideální ospalosti obou je fakt oříšek. A uspávat je každou v jiný čas už úplně rozbíjí všechno. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
14.6.26 23:54

Jakou máte váhovou hranici u toho BabyBjörnu? My máme tuším 13kg a muž ho používal na uspávání ještě nedávno u rok a půl staré dcery. Má teda necelých 11 kg. Dcera BB zbožňovala i jako větší, co už z něj uměla sama vylézt a vlézt zpět. Až teď při asi 84 cm ji začal být nepohodlný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8977
15.6.26 08:43

V 10 měsících 3 spánky? Nejsou prostě jen málo unaveny? Ja vzdy, kdyz uspávání začalo byt peklo, jsem ubrala spánek. Krom prvního ditete tedy, s nim bylo uspávání peklo od porodnice a je doted (teď uz tedy jen usínání, ne uspávání, je mu 11). Jinak na uspávání bez kontaktu jsem preucovala postupně. Napřed min pevný stisk, pak položena ruka, pak hlazení, ubírat… ale teda mela jsem deti po jednom, no.. zkusila bych misto houpání přejít na usínání v náručí, ale v posteli. Kolibej se a postupně ubírej pohybu… proste vzdy tak, ze najdeš neco mezi tim, co chce dite, a co chces ty. A postupně to měníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1316
15.6.26 09:21

@ilutnover já bych řekla, že budu mít taky těch 13, bude to ten stejný model. U nás je spíš problém výška, pomalu už hlavičkou ťuká do té kovové tyčky a věřím, že to musí být nepohodlné jak to tlačí. :think:

@Midaku právě si myslím, že jsou 3 spánky moc, snažím se to stahovat na 2. Jen pořád čekám, že si na to nějak přirozeně navyknou. Nebo je to normální, že tyhle přechodové fáze jsou vždycky dramátka než si zvyknou? :think: Něco jak píšeš by se mi líbilo, jen musím vymyslet nějaký systém, aby to šlo dělat s oběma zaráz. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8977
15.6.26 09:44

@Oxymoronka jo, ty přechodový fáze jsi vždycky na nic. My jsme v tuto dobu prechazeli ze 2 na 1, o x měsíců pozdeji z jednoho na zadny. Mam super video, jak mi dcera usíná na záchodě, syn na nočníku, druhej syn pri veceri… protivní, nesmíš ani ma vteřinu vyjet z tempa, jinak.hned usnout a pak bud řádí do noci nebo vstávají ve 3 rano… je to proste blbá fáze, ale ona přejde, ustali se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41587
15.6.26 09:52
@Oxymoronka píše: Více

přechod je vždycky na pytel…a jakmile to vyladíš, dojde k další změně :mrgreen: uspat napřed jednu, co potřebuje dřív, a pak uspávat tu druhou by nešlo? nabo lehnout si společně a poslouchat třeba pohádku a u toho tu víc kontaktní ňuhňat? u jednoho to nakonec vždycky vymyslíš, u dvou je problém to vychytat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1316
15.6.26 09:57

@Midaku @Keyllah díky holky za uklidnění, že ty přechody jsou takové vždy. Kousnu se teda a zkusím to definitivně srazit na 2 ještě dnes. :andel: Jak mám hodně temperamentní (vzteklé 8) ) holčičky, tak se snažím hodně s režimem přizpůsobovat jim, ale asi je tohle jedna z věcí, kdy neví co je pro ně dobrý. Tak třeba to trochu pomůže a nebude to uspávání už tak dramatické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6995
15.6.26 10:11

Nevím, no, mně zase 2 spánky přes den přijdou v tomto věku normální. Obě děti nám tak spaly min. do roka. Záleží taky, jak dlouho spí.. To člověk musí prostě vypozorovat, co jim vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6189
15.6.26 11:47

U 9m se mi 3 spánky zdají hodně.
U obou holek jsem v roce přecházela na 1 spánek. Ze 3 na 2 někdy po půl roce věku.
Nicméně je to možná o dětech. Já měla ne moc spavé děti. Každopádně jakmile se rapidně zhoršilo večerní uspávání, tak jsem pak ubírala právě denní spánek a to vždy pomohlo.
Jako první týden bylo těžké je přes den nedát spát, byly unavené…, ale po pár dnech si zvykly a večerní uspávání už bylo zase fajn.
Také to chce dobře načasovat. Málo unavené dítě jen tak večer neuspíš a hodně unavené také ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3748
15.6.26 12:11

@Oxymoronka taky mam dvojčata, nyní 7 lete kluky. Přes den jsem je uspavala vždy za jezdícího kočárku, v roce spali dvakrát za den, v 18m už jen jeden spanek a ve 2,5 letech už nespali přes den vůbec (od 6h do 18h denně vzhůru). Přes den spanky v kočáře, večer byli kojeni a usnuli u kojeni a prendali se do postylek, občas když u prsa nevytuhli, tak jsme s manželem ještě houpali v náručí než vytuhli. A od 10m už kojeni nebyli, takže usinali u flasky. Dali jsme je na polštář, flašku do ruky a upadali u toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
15.6.26 12:20

A co Hojdavak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3933
15.6.26 15:11

Co hacka? Jinak ne, co se týče spaní, nic se mi nikdy preucit nepovedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.26 21:41

Deti máme skoro 7let a skoro 3 roky, obě byly přes 2 roky kojené, pak už jsem uspávala už jen čtením, mazlením a zůstanou vždy alespoň s jedním dospělým…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510