Zlepši se spánek brzy?

75
28.5.26 14:35

Zlepši se spánek brzy?

Ahoj holky,

jsou zoufalá - uz jsem zakládala jednu diskuzi a spis me vsichni děsili, potrebuju trochu utěšit a slyset i dobre zkušenosti. Mému synovi je 6 tydnu. Drive usnul v kočárku a po příchodu domu spal i tři hodiny. Pres den nešel uspat klasickým chováním, bílým šumem atd, ale aspoň ten kočár fungoval. Nosítka nenáviděl, když si pak zvykl, tak zas lehce přestal fungovat kocarek. Ted v kočárku občas usne, ale casto se probudí uz i při jízdě, kdyz prijedeme domu, tak se probudí vzdy, pokud uz náhodou vzhůru neni. Takze denní spánky prakticky jen treba pul hodinky v kočáru, občas ani to ne (ale abych ziskala tu pul hodinu tak s nim chodim treba hodinu a pul) a nebo nosítko. Nosítko zabere naprosto vždy, sice prvních 5 minut většinou řev, ale pak odpadne a občas spí i treba 2-3 hodiny. Ale ja mam z toho naprosto zničeny záda, i kdyz už se snažím nic moc nedělat, kdyz to nosítko mam, tak furt něco málo udělat musím - domácnost, jidlo atd. Vecer vždy usínal ok, ale to uz taky neplati, uspáváme i dve hodiny. V noci se budí cca 4-6×, uspávám po každém probuzeni asi 10-15 minut, občas ale i déle. Diky tomu, jak ted nechce usnout, tak obvykle usneme o půlnoci a po 5 ráno už spát proste odmítá. Takze,,spíme” 5 hodin, ale ve skutečnosti treba s buzeními jen 3 a pres den jen nosítko. Napadlo me, zda to nemuze byt růstový spurt, protoze poslední dny se šíleně zhoršil. Drive se budil cca 3× za noc, ted je to největší hrůza (hlavně večerní uspávání a že nespí v kočárku) posledních asi 5 dni, jak zázrakem nez tohle začlo tak spal 2 noci naprosto ukázkově - probuzeni jen 2× a usnuti ihned po nakojení bez uspávání. Tak by mi to celkem sedělo na ten růstový spurt v 6. Tydnu, ale nevim.

Myslite, ze se to ted nekdy v blízkých týdnech zlepsi?

Prosim spis pozitivní zkusenosti :D pisu novou diskuzi, protoze v minule jsem se citila spatne, ze si skoro stěžuji, kdyz to vyznělo, ze je bezne, ze se vsem budí dite 15× za noc…

Mate tedy nekdo taky zkusenost, ze to slo zvládat, pak přišlo velké zhoršení a najednou se to během pár dní/týdnů zase srovnalo a bylo to lepší?

PS kojím, neni na UM, ale občas dáme jako dokrm třeba na cestě. Neočekávám, že se bude budit 1× za noc, vim, ze je mimi a potrebuje se kojit, spis mi vadi, ze uz nespi ani v kočáře a vecer nejde uspat, ale samozrejme bych byla rada, kdyby se budil například jen co 2-3 hodiny.
Píšu, ze vstavam 4-6× za noc, občas hned po odloženi začne do par minut ječet, to neberu, ze vstavam znovu, počítám to do toho jednoho probuzeni. Tudíž 4-6× za noc se reálně z,,poradnyho” spánku probere

Moc předem děkuji a omlouvam se za slohovku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7373
28.5.26 14:45

Tak to prostě je.. každé miminko je jiné.. než to prostě soudit podle jiných.
V noci spí s tebou nebo v postýlce?

Jen ten dokrm uplně nechápu? Proč na cestách dokrm? Vždy to je to nejjednodušší nakojit kdekoliv.. než se dělat s UM… A je to fakt škoda.. a čím bude více dokrmu tím méně budeš postupně kojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
28.5.26 14:51

@KKK85 v 80% případů bych řekla, že u sebe v postýlce, občas u me. Obcas se vzteká u me, občas v postýlce, tak to střídám podle toho jak si řekne. Dokrm dáváme doopravdy málokdy, původně to vypadalo, ze budeme muset dávat, protoze malo přibíral, tak jsem to na nej,,zkousela” jak reaguje. Nakonec začal přibírat vpohode, takze dokrm dávat nemusime. Na cestách spíš kvuli tomu, ze studuji VŠ, takže kdyz jsem byla například na zkoušce, tak udelal manžel v aute z termosky a Sunaru. Nebo naopak, kdyz jsme jeli někam delší cestu například po dálnici, kde se neda ideálně zastavovat, tak jsem s nim sedela vzadu a nakrmila ho, kdyz se probudil. Nam to tak vyhovuje, spatne mu neni potom. Laktaci mi to neovlivni, mléka mam az moc (meli jsme s tim dlouho problem, nevim proc nepřibíral, ale mliko mi stříkalo pomalu na strop :lol: ), ale ten dokrm dáváme fakt málokdy, treba jednou max dvakrát do týdne. Chtela jsem to tam raději napsat pro doplnění, protoze kojené děti jsou často jiné od těch na UM (spánek atd)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
28.5.26 14:52

@KKK85 a vim, ze každé miminko je jiné, proto například neporovnávám s kamarádkami, jen se ptám, zda mel někdo stejnou zkušenost - proste normální buzeni v noci, pak náhlý zvláštní zhoršení - zda to je například ten růstový spurt nebo ne…
Holt když člověk jede už několik dní na třech hodinách spánku, tak hledá uklidnění, rady a tipy všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85386
28.5.26 15:01

Nase deti pres ted den ale nespaly 2-3 hodiny v kuse, taky spaly treba jen 30 minut, pak pulhodka vzhuru a zase usnuly. Az byly starsi, spavaly delsi dobu v kuse naraz. Ten spanek se zmeni jeste milionkrat a klidne to spurt byt muze :nevim:

Edit: Tobe spi i 2-3 hodiny v kuse. Dle me delas vse spravne, to si sedne vic casem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
28.5.26 15:04

@blumen věřím, že se to měnit bude… kdyby spal půl hodinu, pak vzhůru pul hodinu a takhle furt dokola, tak bych slavila… ale on spi pul hodinu, pak nejde uspat treba 2-3 hodiny a pak spi pul hodinu… a kdyz je vzhuru, tak většinu času jeci (brisko ho neboli, nakrmen je, přebalen taky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
28.5.26 15:10

@blumen 2-3 hodiny v nosítku. Nikdy nikde jinde a jiným způsobem. Muž odchází do práce před 6 a vrací se v 17. Dítě se budí v 5 ráno… nemůžu mít nosítko 12 hodin denně. Takze ano, 1× denně max 2× spí hezky, ale jen v tom nosítku, to je ten problém. Jsem rada, ze aspon něco zabírá, ale neni zdravý pro me a pravděpodobně ani pro malého byt celý den v nosítku. Takze treba 4 hodiny denně spí v nosítku, pak 2× po půl hodině v kočárku. Toť vše. Za me toto doopravdy ideální neni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí