Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravim, hrozne me zajima zkusenost s kocarkem od firmy Raf-pol model Margaret len. Nikde jsem na nej zadnou recenzi nenasla. Moc se mi kocarek libi, ale nerada bych pak byla zklamana. Mate prosim nekdo zkusenost? Dekuji
Nejnovější recenze z kategorie Kočárky
Máte zkušenost s Raf-Pol BabyLux Fenix?
Přidejte zkušenost s Raf-Pol BabyLux F...ANO mám co by jste chtěla vědět?
kočárek je velký, vysoký, pevný. krásně se s ním jezdí.
Doporučuju ho vyším lidem. Malým maminkám nevyhovuje, jedině když se dá na nízká kola, ale to potom zase netí to krásné retro.
U prvních kusů byl u sporťáku špatný kloub který neudržel váhu boudičky a ta se sama sklápěla dozadu. Ale po upozornění výrobce je to už vyřešeno. Takže pokud někomu stojí dva měsíce na skladě tak bude mít ještě to staré provedení!
Velká výhoda je jednobodové uchycení, prostě jednou rukou vytáhnete i zasunete boudičku do podvozku.
Co je takové trošku nezvyklé je že hluboká bouda je dost vysoko, člověk se do ní nemusí hrbit, ale trošku se kýve. Je to nejvíc vidět když je kočár prázdný, jak do něj položíte dítě tak to není skoro znát.
Sporťák už je posazený níž a nehýbe se vůbec.
Kola jsou nafukovací, ocelová s ložisky.
Zde na stránkách jsem četla na starší, jiný model od tohoto výrobce negativní recenze, zasekávala se kolečka, kočár zatáčel na jednu stranu, tak mě zajímalo, jako je to u tohoto modelu. Zda to nedělá, je bytelný, vydrží. Zajímalo by mě, zda je problém s nafukovacími koly nebo něco snesou
a zda je praktický či nepraktický drátěný koš v zimě. To je asi vše
Mockrát děkuji za Vaše postřehy!! ![]()
Tak zasekávání koleček se může týkat pouze předních malých natáčecích kol, ty zde nejsou. Pokud se někomu zasekávají přední kola, tak by se mu zasekávaly stejně na jakémkoliv polském kočárku (a většině evropských protože všichni používají kola a uchycení kol od firmy limak).
Pokud kočárek zatácí tak to znamená že je jedna osa kol našikmo, obvykle po nárazu na obrubník, nebo když si mamina otevře kočárem dveře a není problém to srovnat, ovšem ani toto se kočárku margaret netýká, protože obě osy kol tvoří spolu s drátěným košíkem jeden celek.
Bytelný je perfektně, tento typ křížového podvozků používají premiové značky již několik let právě pro jeho vysokou pevnost.
Kola jsou ocelová, takže vydrží i velmi „oblíbené“ broušení boku kol o obrubník, to plastová kola moc nezvládají.
No drátěný koš má velkou nosnost + na drobné veci které by mohly propadnout je v kříži podvozku ještě zapínací taštička.
Já jsem jezdil pouze se staršími modely (smart a viki), ale švagrová má Margaret již půl roku a je velice spokojená, včera s ním byla dokonce ve vysokém sněhu a prý jezdí krásně.
Joo a má obrovskou tašku na rukojeť kde se vleze fakt všechno
http://img.sbazar.cz/…9b670100.jpg
Dobrý den, ještě by mě zajímalo jestli je u sporťaku možné polohovat záda až do vodorovna, jakože na ležení.
Mam ještě jeden dotaz…rukojeť je možne měnit nebo se musi otačet cela boudička nebo sporťak?
U tohoto modelu není přehazovací rukojeť, ale díky jednobodovému uchycení je přetočení boutičky otázka okamžiku a jednou rukou.
Dobrý den, mohu se připojit také se svými dotazy ohledně kočárku Raf-pol Margaret Len? Moc se mi líbí, ale marně hledám obchod - kamennou prodejnu, kde bych si jej mohla vyzkoušet a prohlédnout „naživo“. Nevíte prosím o nějaké prodejně na severní Moravě, potažmo na Moravě? Našla jsem něco v Brně, ale napsali mi, že jej mají pouze na objednávku. Ještě bych se chtěla zeptat, jak je u sportovní verze uchycena boudička k sedátku, jestli se připíná pomocí cvoků nebo zipu? Díky za odpověď, Jitka.
No tak podívat se můžete u nás na prodejně (posílám v SZ) skladem je máme skoro pořád.
Ale té otázce nerozumím. Boudička je připojena na takové kolejničce k sedáku. Takže celá bouda jde odpojit od kočárku a vypadá to takto.
Takže Vy jste prodejce kočárků a nikoliv maminka s dítětem? Nebo v něm vozíte vlastní dítě?
@jiupe píše:
Takže Vy jste prodejce kočárků a nikoliv maminka s dítětem? Nebo v něm vozíte vlastní dítě?
Jsem otec na RD ( v některých tématech o kočárcích psala i moje žena)
Svoje děti jsem odvozil v kočárcích této značky. Jednoho ve smartu a druhého v houpacím viki. V té době bohužel ještě model margaret nevyráběli. Takže osobní zkušenost mámpouze z prodejny a občasného vožení neteře. Švagrová tento kočárek používá již několik měsíců.
Takže jsem jak prodejce, tak i rodič s obsáhlými zkušenostmi s těmito kočárky. ![]()