Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Nejnovější recenze z kategorie Kočárky
Máte zkušenost s Raf-Pol BabyLux Fenix?
Přidejte zkušenost s Raf-Pol BabyLux F...Zdravím všechny, také si chci koupit kočárek Margaret lux v bordo barvě, ale po hledání na internetu mne odradila barva, protože každý prodejce ho má trochu jiné odstínu. Nemám možnost si ho jet prohlédnout.
PROSÍ TÍMTO maminky, které kočárek mají-měly! o poslání foto co nejvíce realistického odstínu barvy bordo, nebo o popis (jestli je fialkový, nebo vínově hnědý, nebo hnědo fialový) což je sice blbost ho popisovat., ale Děkuji velice!!!
Zvažuji koupi tohoto kočárku, moc se mi líbí design a velká kola. Jen nevím, jestli zvolit variantu včetně autosedačky nebo bez ní a dokoupit jinou. Nejvíce doporučení jsem dostala na Maxi-Cosi - prý jedna z nejbezpečnějších a nejkvalitnějších na trhu. Máte někdo porovnání? A je vůbec možnost připevnit na konstrukci tohoto kočárku, resp. existuje na to adaptér?
Ano adaptéry na maxi cosi máme běžně na prodejně. U autosedačky je samozřejmě důležitá bezpečnost, ale z druhé strany se podívejte i na váhu sedačky. Na veletrhu jsme to řešili s výrobcem a všechny ty extra bezpečné sedačky byly tak těžké že je nepředstavitelné v ní dítě nosit. Osobně se mi mnohem více líbila sedačka mamas a papas, ale na tu se zase nedělají adaptéry.
Sami jsme teda jezdili se sedačkou karwala kite 0-13Kg s isofixem a byli jsme velmi spokojeni.
@jakanas : tak sedacky jsou od toho, aby ti zachranily dite v pripade nehody, ne? Ze se dite ve vajicku da vyndat a prenest je jen „zlepsovak.“
Ja jsem v zahranici, kde je mozne i novorozence dat do „normalni“ sedacky (samozrejme specialni typ a namontovana v protismeru), takze vyndavaci vajicko jsem nemela, bylo to trochu nepohodlne, ale ve finale pro dite bezpecne a pak jsem ho vzdy prendala do kocaru, kde lezel rovne, nebo do ergonomickeho nositka, coz mi prislo i lepsi, nez aby bylo dite furt namackle v sedacce.
Takze ja bych koupila poradnou autosedacku (v CR teda kvalitni vajicko) a kocar bez ni (resp. bych se podivala do testu, jak ta konkretni kocarova sedacka vychazi, mozna nektere jsou ok, takovy prehled zase nemam).
@beruska9 píše:
@jakanas : tak sedacky jsou od toho, aby ti zachranily dite v pripade nehody, ne? Ze se dite ve vajicku da vyndat a prenest je jen „zlepsovak.“
Ja jsem v zahranici, kde je mozne i novorozence dat do „normalni“ sedacky (samozrejme specialni typ a namontovana v protismeru), takze vyndavaci vajicko jsem nemela, bylo to trochu nepohodlne, ale ve finale pro dite bezpecne a pak jsem ho vzdy prendala do kocaru, kde lezel rovne, nebo do ergonomickeho nositka, coz mi prislo i lepsi, nez aby bylo dite furt namackle v sedacce.
Takze ja bych koupila poradnou autosedacku (v CR teda kvalitni vajicko) a kocar bez ni (resp. bych se podivala do testu, jak ta konkretni kocarova sedacka vychazi, mozna nektere jsou ok, takovy prehled zase nemam).
Hele já se s nikým nehádám, každý má priority někde jinde. Ale prostě těch maxi cosi co váží6-8kg prodáme jednu na dvacet prodaných kite. Spousta lidí ocení právě to je lehká, prostorná levná a v barvě kočárku.
Jasně, všechno je o prioritách, takže nic proti ničemu
Já, jelikož nepočítám s tím, že bych autosedačku někam moc přenášela a využívala ji jinde než v autě - na to budu mít babyvak nebo zavinovačku - tak pro mě váha zas tolik rozhodující není. Dala jsem nakonec přednost Maxi-Cosi. Každopádně díky za reakce.
Já osobne bych šla raději do te Maxi Cosi. Mam ji doma, holt je sice těžká, ale je bezpecna, dostatecne velká i pro roční dítě, a to je pro mě priorita. Ruku na srdce, jak často člověk potřebuje autosedačku s miminem přenášet na dlouhe vzdálenosti.
@jakanas : tak jasne, beru, ze sdilis zkusenost, i ze kazdy ma priority jinde…I kdyz zrovna tohle mi hlava trochu nepobira, ale kazdeho dite, kazdeho volba ![]()
Také o něm uvažuji…Jen bych se chtěla zeptat…Jaké jsou vnitřní rozměry korbičky? Nikde to nemohu najít…
Délka hluboké korbičky je cca 80cm, jiné rozměry teď bohužel nemám k dispozici, korbičku už máme uskladněnou a používáme sportovní.
Jinak také přidám svou zkušenost s tímto kočárkem: Máme ho skoro rok a jsme s ním celkově spokojení. Jezdíme s ním denně, často po polních cestách a v lese, různé výmoly a obrubníky s ním nejsou vůbec problém (opravdu krásně houpe). Máme šedý s bílými puntíky, zatím se nevyšisovává. Konstrukce nerezne, jen trochu začala skřípat, tak jsme namazali a je zase OK
Jen trochu začalo vrzat madlo v místě kloubu (madlo jde díky němu polohovat), ale to je plast. Dcera je menší a v pohodě se tam vlezla i se zimním fusakem až někdy do 6 měsíců, bez fusaku byla jen chvíli, protože už jsme museli dát sportovní korbičku. Ta už se mi tolik nelíbí, je taková „humpolácká“ - např. až moc masivní pásy, celkově dost velká (dcera je ovšem dost malá). Jinak další negativum snad už jen absence nějaké kapsičky na drobnosti, která by byla někde na korbičce (tašku na madlo jsem nepoužívala - překážela mi, kapsička dole na konstrukci je zase hůře dostupná (mám v ní pláštěnku). Ale to je drobnost
Každopádně bych ale kočárek doporučila. Hlavně maminkám, které budou jezdit do přírody, po horších cestách, nebo chtějí miminko houpat
(a nebudou ho vozit v autě…složený je pořád dost velký
)
Ahoj holky, nevím jak jste tady aktuální, ale zeptám se, neprodáváte některá autosedačku ke kočárku Margaret??Mám doma korbičku a sporťák a chtěla bych i sedačku, ale nikde nemohu sehnat a nová mi nejde objednat, díky i za tipy.
Tak po roce aktualizuji. Korbu jsme používali asi 6 měsíců a pak přešli na sporťák. Kočár jsme měli a máme spíš jen pro babičky, vyhrálo u nás od začátku nošení v šátku a později v nosítku. A teď k hodnocení.
Chtěla bych se zeptat, kde se dají sehnat náhradní díly na kočárek Raf-Pol BabyLux Margaret v hnědé barvě. Jsme ze západních Čech a nevíme kde to sehnat. Koupili jsme ho z druhé ruky a potřebujeme ho dát do kupy
. A dala by se koupit zvlášť přebalovací taška k tomuto kočárku? Děkuji za jakékoliv rady
@jakanas dobrý den, narazila jsem při hledání recenze na tuto debatu. Rada bych se vás zeptala, pokud ještě děláte v prodejně
, jestli mate zkušenost s kočárkem raf-pol Rosso a případně jaký je lepší porovnání rosso a margaret. Jde mi hlavně o to aby byl dostatečně velký, zvládal dobre terén a dobre houpal. Dekuju🙂
@Luci 5 No dlouho jsem tu nebyl, ale třeba je to ještě aktuální. Nevzal bych ani jeden. Margaret je dobrý ale děsně malý, matrace v hluboké je 74×34cm. Standardně padá boudička na sporťáku a taška na madlo je blbá. Má ucho na nošení na deklíku který je na suchý zip, takže ucho je nepoužitelné.
Rosso je na hliníkovém podvozku a ten je sice lehčí ale strašně se kroutí, po půl roce byl celý rozrachtaný. Ovšem korba už je větší (matrace) 80*36cm, ale zase těžší. Boudička u sporťáku je stejně blbě udělaná, takže taky většinou padá. Nedávno se mi dostal do ruky adamex a to byl příšerný kočár, tak odfláknutý kus jsem neviděl anu u rafpolu který stojí polovinu. Velmi dobré jsou Jedo Bartatina. to je opravdu práce na úrovni a vše krásně funkční, no a nebo musím nabídnout náš Elfan 85 klasik
s korbou 85×38cm, tam se vleze miminko i s fusakem.