Rajská omáčka pro 16měsíční dítko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
veselabaculka
4.8.11 07:58

rajská omáčka pro 16 měsíční dítko

Maminky kuchařky prosím poraďte, jak děláte rajskou omáčku pro 16 měsíční dítko? Já ji doma nedělám ani pro nás, tak nevím. Díky moc:-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12262
4.8.11 09:01

dělám jí úplně stejně jako pro nás :lol: (taky máme 16 měs. malou)a zrovna v neděli jsme měli rajskou u tchýně s plněnýma paprikama, no a moc jí teda nechutnala protože tchýně měla rajskou nakyslou ne moc sladkou (prý jí dělala z rajčat a konzervy rajčat)přitom naše sladká rajská (já jí dělám z protlaku) jí jede takže se budu držet svýho receptu:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veselabaculka
4.8.11 09:29

no a jak jí teda děláš ty prosím?

• Citovat
  • Upravit
5077
4.8.11 09:32

Ahoj,
dělám ji stejně jako pro nás. Akorát dětem nechutná, zkoušela jsem dvakrát a je na ně nejspíš moc kyselá, nevím. Prostě ji nevzali do pusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
4.8.11 10:28

baculko máš to v IP pošttě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
5.8.11 23:55

U Itala v kuchyni jsem okoukala super recept na rajskou polevku, ale da se to pouzit i jako omacka. Sparim rajcata, oloupu slupku. Osmazim cibulku a pak pridam nakrajena oloupana rajcata. Podusim. Pridam trochu protlaku, popr. rajcata v plechovce (obcas zaimprovizuju se susenyma rajcatama nebo grilovanym paprikama). Necham varit. Kdyz uz se objevi voda z rajcat, ta prisypu strouhanku (kukuricnou) nebo nastrouhany tvrdy rohlik. Kdyz je dost provarene, rozmixuju na omacku/polevku. Pridam bazalku, trochu olivoveho oleje a nejradji i lucinu, zerve nebo nastrouhany parmezan. Doda to polevce skvelou chut. Vetsinou nedavam ani bujon. Ale kdyz mam vlastni vyvar, tak toho trochu jo. Je skvela!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
6.8.11 10:57
Luciště píše:
U Itala v kuchyni jsem okoukala super recept na rajskou polevku, ale da se to pouzit i jako omacka. Sparim rajcata, oloupu slupku. Osmazim cibulku a pak pridam nakrajena oloupana rajcata. Podusim. Pridam trochu protlaku, popr. rajcata v plechovce (obcas zaimprovizuju se susenyma rajcatama nebo grilovanym paprikama). Necham varit. Kdyz uz se objevi voda z rajcat, ta prisypu strouhanku (kukuricnou) nebo nastrouhany tvrdy rohlik. Kdyz je dost provarene, rozmixuju na omacku/polevku. Pridam bazalku, trochu olivoveho oleje a nejradji i lucinu, zerve nebo nastrouhany parmezan. Doda to polevce skvelou chut. Vetsinou nedavam ani bujon. Ale kdyz mam vlastni vyvar, tak toho trochu jo. Je skvela!

a není nakyslá? podobně to totiž vaří moje tchýně a ta byla kyselá a malá mi jí nejedla a popravdě i já měla co dělat abych jí dojedla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
6.8.11 10:57
Luciště píše:

a není nakyslá? podobně to totiž vaří moje tchýně a ta byla kyselá a malá mi jí nejedla a popravdě i já měla co dělat abych jí dojedla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí