Rama, mlíko, šunka v roce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2258
21.7.17 00:53

Tak margarín všeobecně zdraví dvakrát není. Šunka by šla, ale cpou do nich dva konzervanty kvůli kterým jsou na té černé rakovinotvorné listině. A klasické mléko proč ne. Jako ani jedno není potravina kterou bych řešila, ale na druhou stranu nevidím v tom přínos dávat to dítěti. Možná to mléko, ale zase to dětské má fakt hodně slušné složení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
21.7.17 06:49
@neila píše:
ve všem?

To je teda odpověď :D Hysterie kolem másla a sádla se nám změnila na hysterii okolo rostlinných tuků :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
21.7.17 07:26
@Imamother píše:
@ivunak V čem je Rama takový sajrajt? 8o

Rama a podobné jsou transifigurované tuky, které výrazně zvyšují riziko onemocnění srdce a oběhové soustavy.
O škodlivosti se ví celkem dlouho, už před lety mi to říkal kolega, jehož maminka pracovala v oboru výživy ve zdravotnictví. Nejlepší je máslo a domácí vyškvařené sádlo - samozřejmě v rozumném množství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
21.7.17 08:02

@ivunak to platilo před 30 - 40 lety kdy se vyráběli hydrogenací

dnes se již takto nevyrábí a tak obsah škodlivých pro srdce a cévy transmastných kyselin je v Ramě nebo Floře nižší než v másle

Rama, Flora, Perla jsou zdravotně naprosto o. k. a není třeba se jich bát

špatné složení mají dnes již jen levné tuky typu Tesco, Kaufland, takové ty „no name“ které stojí mnohem méně…pozná se to na ceně…ty „značkové“ jsou složením o. k.

pro zdravou výživu je vhodné střídat to, občas máslo, občas Floru, v rozumné míře a není problém
roční dítě jí již samozřejmě může a nic mu to neudělá…internetem se šíří občas takové mýty až se jeden diví… 8o

bát se Ramy je to samé jako bát se rostlinného oleje v kuchyni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
21.7.17 08:10

www.vyzivaspol.cz/…9/001182.ppt

jinak Flora a Flora plus má to složení nejpříznivější, ale i ostatní ty moderní jsou v pořádku, již se to vyrábbí jinou technologií, ne ztužováním

naopak nekupovat no name výrobky v diskontech…kdo se chce dozvědět více, viz odkaz nahoře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
21.7.17 08:13

Jo a k dotazu, ano, v roce už jsem dětem dávala normální mlíko, normální máslo nebo tuk typu Flora, Perla…a. t.d.
a občas i šunku, tu kvalitní, s vysokým obsahem masa

lze a není problém, děti jsou o. k, žádné alergie a. t.d., podstatná je pestrá strava a nepřejídání se a nepřejídání se cukrem, neučit je na sladjé pití…jasně

po roce není nutno dávat dětem sušené UM, je to jen masáž výrobců, aby prodali draze něco co nutné není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
21.7.17 09:08
@Imamother píše:
To je teda odpověď :D Hysterie kolem másla a sádla se nám změnila na hysterii okolo rostlinných tuků :nevim:

Proti kvalitnímu máslu nebo sádlu nic nemám ;) Margaríny mi nikdy jako adekvátní náhražka nepřišly a svého času byly opravdu zdravotně ne tak úplně v pořádku. Mnohé z nich nejsou ani dnes. Osobně mi nejvíc vadí ta jejich hnusná chuť :jazyk: Ale rozhodně kvůli tomu neprožívám hysterii :mrgreen:
Ať někdo klidně ročnímu dítěti naservíruje třeba smažený gothaj sypaný 30% eidamem, to je jeho věc :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
21.7.17 09:19

@ivunak H, jenže dřív se margaríny vyráběly jinak a skutečně tam byly tyhle umělé škodlivé tuky. Dneska to tak není.

Naopak mě baví, když si někdo chleba máčí v olivovém oleji, kokosový olej pomalu do všeho, ale margaríny jsou čisté zlo :nevim: Že mi margarín nechutná jsem už psala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí