Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Nám se stalo u staršího snad třikrát něco podobného.. spadl z postele, poprvé jsem ho tukla omylem o umyvadlo.. podle mě brečela že se lekla
to děti rádi dělají.. důležité je že jsi udržela, jsi borec
možná ani ta pohotovost byla fakt jen pro jistotu, ale dokud ti dítě neomdlí a dýchá, jak někdo řekl tak jsou jak z gumy
neboj, myslím že to bude dobré
já se taky vždy bála hlavně ty první pády byly šoky, ale to jak poroste tě uklidní ![]()
Je to v poradku!!
Lebecni kosti nejsou jeste uplne osifikovane, takze uzv docela zvladne videt pres. Pokud neni podezdreni na krvaceni, tak je CT uplne zbytecna zatez. Miminko by muselo byt uspane.
V 90%, pokud se neco deje, se deje do 12ti hodin. Kazdou dalsi hodinou je to riziko mensi a mensi. Pokud se nic nedeje do 48 hodin, tak uz se vazne nic dit nebude.
Jela jste na pohotovost, udelala jste to nejlepsi co jste mohla! Miminko si tam pohlidali. Pustili domu. Oni vedi ci delaji. Neboj te! ![]()
Tohle se muze stat uplne kazde z nas!!! ![]()
Nebojte, děti jsou „gumový“ a pokud rentgen nic neukázal, bude vše v pořádku. CT by dělali, kdyby byl nějaký problém a dítko by bylo třeba moc ospalé nebo divné. Pokud je dítě spokojené, CT je zbytečné.
neboj, udělalas maximum a nehody se stávají, lebka je měkká, bude to ok, vydrž a nestresuj se…
Já si nemyslím, že děti jsou gumový - ale zkoukli vás a všechno je v pořádku, takže neplaš
.
Holky, děkuji moc za odpovědi a uklidnění.🙏 Jak říkám u starší jsem tohle nikdy nezažila, takže teď jsem fakt zralá na zhroucení. Už je to 74h a já mám pořád strach a hlídám jí🙈ty výčitky jsou šílený😢Dnes nás viděla ještě dětská neuroložka, taky říkala, že se jí nezdá, že by se jí něco vážného stalo, ale pro jistotu, jelikož je malinká, tak nás posílá v pondělí znova na utz. Prý by to tak mělo být, že jeden utz pár hodin po úrazu a druhý s odstupem pár dní, aby se vidělo, zda tam nedošlo k nějakým změnám.
Tak snad bude i dál všechno v pořádku🙏 🙏 🙏
Ahoj holky, omlouvám se za anonymitu, ale nemůžu se s tím vyrovnat, mám šílené výčitky a chodí sem moji známí, tak raději takto anonymně. Máme doma dvouměsíční holčičku a předevčírem se nám stala hrozná věc. Koupala jsem dcerku a po koupání jí vždy oblékám na pultu v koupelně, jenže se mi rozbil a tak jsem jí ten den přenášela do pokoje. Po cestě mi, ale uklouzly nohy, letěla jsem dopředu, malou jsme udržela. Ale trefila (nabrala) jsem jí hlavičkou (temeno) kovovou kliku, myslím, že hranu kliky, ale jistá si v té rychlosti nejsem. Malá začala hned hrozně plakat ale plakala jen malou chvilinku. Pak se hned smála a byla normální. Pro jistotu jsme navštívili pohotovost, tam nás vyšetřili a nechali si přes noc. Malé udělali RTG, náběry, utz hlavičky a vše v pořádku. Na hlavičce má prý jen malou bouli a zarudnutí. I říkali, že krásně reaguje a je to dobré a včera nás pustili domu. Jenže já mám šílený strach, aby to nikde něco neteklo, nebyl vevnitř hematom. Vím, že se to nemá, ale četla jsem o případu, kde taky bylo všechno v pořádku a až CT ukázalo problém. Jenže CT nám dělat nechtěli, že je zbytečné a já si teď vyčítám, že jsem si ho neprosadila.
Přijdu si jako nejhorší máma na světě, že jsem jí takhle ublížila😢
Je tu někdo komu se stalo něco podobného? Pokud ano, jak to dopadlo? Kdy jste přestali dítě sledovat? Mám strašný strach😢 Máme doma ještě 3 letou, ale u té se mi nikdy nic takového nestalo, takže to je poprvé, co tohle zažíváme.
Strašně se bojím, aby se ještě neobjevily nějaké komplikace nebo neměla následky.