Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj vy co mi poradite
po dnesni kontrole u dr jsem zase zmatena jak lesni vcelka. Po dvou detech bych asi mela vedet ale ja nevim
podle menstruace je tehotenstvi 8+2, podle doktora 8+6 a podle velikosti miminka 9+2. Tak teda jako jak? Mam pocit ze budu rodit natrikrat
vim ze je to orientacni a neni to stredobod vesmirru ale holt tri udaje me nejak pomotaly a zajima me kde by mohla byt pravda. Tusi nekdo? Diky moc
počkej až po 10 tt
podle toho už se určuje termín porodu do té doby se to může měnit
ono u tak malého miminka se doktor při měření uklikne o mm a rázem je výsledek úplně jinde ![]()
Ja to tak mam od zacatku tehotenstvi
Prvni to bylo ze mam termin 15.3 podle menstruace , podle velikosti plodu 11.3 a pak podle ultrazvuku ve 2 trimestru 4.3 😀 takze ja taky ted vlastne vubec nevim jestli mam byt uz ready ,nebo co… ![]()
@mishulka26 kdyz ja prave diky tomihle nevim kdy vlastne nastane ten 10tt
ja ted nevim od ceho sw odpichnout Jasny ze jeste se muze udat bambilion veci ale toto me zaujalo. Dik holky ![]()
Velikost miminka bych vůbec v potaz nebrala, protože se doktor mohl o kousek ukliknout a okamžitě to přidává. Normálně se počítá termín podle poslední MS, proč je ale podle doktora o čtyři dny starší? To sebral kde?
@mishulka26 právě proto mi je divné, kde vzal těch 8+6
spíš napsal prostě průměr těch dvou, teď na to koukám ![]()
Jo a vcelku info dulezita…ms je takova tipovacka
ja si to nepsala a fakt ksem nemela tucha kdy probehla takze je tam takova orientacni. Ale presne-kde dr vzal ten svuj termin.
Mno,to sem na to naklnec zvedava
@Khalesi on udělal průměr z toho, co mu vyšlo na UTZ a toho co vychází dle MS. Prostě +- 4 dny. Alespoň to tak vychází. Můj doktor se ale celé těhotenství řídil termínem podle MS. ![]()
@Khalesi
Ahoj, mám to celkem podobne, v 10 týdnu mi řekli, že je mimco o 6 dnů větší, ve 13 o 5 dní a ve 22 týdnů, že odpovídá termínu podle ms. Takže pořád nevím termín porodu. ![]()