Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj vsem.Co si myslite o piti kavy v tehotenstvi? Piju kafe jen rano, delam si slabsi rozpustne. Pripadne me ze kdyz si kafe nedam tak se me pak rozjede nesnesitelna bolest hlavy a to je pak na dva dny. Vzdycky to teda takhle bylo. Predem diky za nazory ![]()
@LenkaLenka.cz Že nevidím důvod, proč by si ji člověk nemohl dát, pokud ti po ní nebude špatně… třeba mě totiž bylo, od žaludku.
@LenkaLenka.cz Taky tak
, jsem závislá a bez kafe nefunguju
Nwěkde jsem četla, že do 8 káv za den to nemá negativní vliv
…no asi tak jako do roku musí dítě pít jen kojeneckou vodu a od roku klidně z vodovodu ![]()
Klidne kávu v těhotenství, ale než rozpustnou, to spíš kvalitní zrnkou, v té rozpustné je spousta sajrajtu…
Koleyne s nizkym tlakem pila klidne i ctyri espressa denne a ze mame v praci fakt dobry pressovac a v nem kvalitni zrnkovou kavu, tudiz kafe dobre a silne jak smrtak. Zadny doktor ji na to nerekl ani popel. Jen si posledni kafe musela dat ve ctyri odpoledne, protoze pak mela problem usnout. Ja si v obou tehu varila kafe bezne, bud Nescafe s mlikem nebo z kavovaru Dolce Gusto ruzne typy kafi…
Taky piju, někdy i 3 za den, ne zase velký hrnce
a tehotenstvi je ok ![]()
Ja jsem u vsech tri tehotenstvi pila 2× denne turka a vsechno bylo v pohode. Pokud nemas vysoky tlak nebo zaludecni potize, tak bych to neresila.
@LenkaLenka.cz myslím si to, že těhotenství není nemoc a člověk má jíst, pít a dělat všechno to, co normálně.
Kafe jsem pila normálně, někdy turka, někdy rozpustné, někdy klidně silné espresso ![]()
Kávu můžeš. Pila jsem ji v obou těhotenstvích i při kojení. Mívám i pět šálků denně.
Taky jsem si dávala ráno rozpustnou a když jsem se ptala doktora, tak mi řekl, že tohle stejně není kafe ![]()
Já taky pila občas rozpustnou a v pohodě! Mi pak víc zachutnalo Caro a to piju doteď ![]()
Já myslím, že nějak s mírou je to v pohodě.
Kofein a mléko (já kávu jedině s mlékem) zhoršuje vstřebatelnost železa. Já třebas mám celoživotně málo železa, v těhotenství se zhoršuje a má vliv na únavu. Kofein ovlivňuje i vylučování hořčíků a tuším vápník. Pro Proto je zdravější presso než turek (delší louhování=víc kofeinu) Proto bych si ohlídala, pokud budeš cokoliv doplňovat tabletama (a třebas právě to magnesium bývá časté), aby se nekrylo s konzumací, aby neovlivnilo vstřebatelnost/vylučování.
@MUFICE píše:
Taky jsem si dávala ráno rozpustnou a když jsem se ptala doktora, tak mi řekl, že tohle stejně není kafe
měl pravdu ![]()
@atominnka píše:
měl pravdu