Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Teda ženy já už to vůbec nechápu
jsem těhotná poprvé ted 8.měsíc a mám už trochu dilema
asi porodím doma
i když ne chtěně ![]()
Už asi od 7 měsíce ze mě každou chvíli vylítne nějaká voda, pokaždé se zhrozím, že je to plodovka, ale pak se nic neděje a na vyšetření také nic neodpovídá tomu, že by mi plodovka chyběla nebo nějak unikala… Jenže to je někdy opravdu taková menší kaluž podemnou a i na nohách to mám pokaždé, že nechápu co by to mohlo být a až mi jednou praskne opravdu plodová voda tak to určitě nepoznám
navíc mám do toho občas i jakoby poslíčky, tvrdne mi břicho třeba i 10× za den ale všechno je prý v pořádku
Stalo se to někomu z vás? Asi pak porodím někde u televize protože až to přijde tak si budu muset, že je to jen planý poplach
napište mi něco uklidňujícího ![]()
@Ajenka1 to je tehu vytok…vodnaty…bud v klidu…plodovky je hoodne prej…taky se bojim ze nepoznam kdy porodim…mam ted termin a jsem z kazdyho prdu vystresla
…
@Ajenka1 plodove vody mas v sobe cca litr, takze az ti praskne, urcite to poznas
od 36tt se sice mnozstvi zmensuje, ale i tak je to porad nejakych 700-800ml.
@Janitka - No tak to chápu, ale tak lepší asi je na to moc nemyslet ono až to přijde tak to přijde, spíš aby to člověk pak poznal ![]()
@marfra - Tak doufám, že to pak bude opravdu nějak znát, i když jsem kolikrát slyšela že to uniká po částech a tak
no tak snad to poznám až to přijde ![]()
@Ajenka1 jj to je pravda, ze nekomu muze unikat po troskach. Doktorovi o tom urcite rikej, on uz by si to na UZ mel pohlidat. Ja mam zas opacny probelm, jsem na konci 6.mesice a mam plodove vody moc, takze bricho na prasknuti. Kdyby mi trochu odteklo, byla bych i rada ![]()
Na to existuje temesvaryho roztok, v nekterych lekarnach ho prodavaji. A ja teda nemela problem rozeznat, ze mi praskla voda, uslysela jsem lupnuti a pak to teklo a furt a furt i v porodnici, ja tam musela mit minimalne litru 10 ![]()
@marfra - to jsem měla taky hodně plodovky v 6 měsíci, ale ono se to potom trochu zmírní
gynekoložka říkala, že je to prý dobře pro miminko, že lepší než mít plodovky málo
ale myslím že ted jí mám tak akorát takže ono se to srovná třeba i u tebe ![]()
@e008
tak jestli si to měla takhle hodně tak to je jasný že to se s ničím zaměnit nedá
kouknu se tedy po tom roztoku pro jistotu…pro klid duše abych pak neporodila u té televize ![]()
@Ajenka1 píše:
@marfra - Tak doufám, že to pak bude opravdu nějak znát, i když jsem kolikrát slyšela že to uniká po částech a takno tak snad to poznám až to přijde
To unikání plodovky postupně je dosti vzácné. Nedělej si starosti, upozorni vždycky doktora, ať to pohlídá, ale jinak se nestrachuj
![]()
@Ajenka1 toho porodu u TV bych se fakt nebala
ono totiž nepoznat plodovku je věc jedna, ale nástup kontrakci to uz je trochu jiná liga
@Tichošlápek - no jenže já jsem ta prvorodička takže já to nepoznám
občas jak mám ty poslíčky tak si říkám… no že by to byly ty kontrakce? Ale pak to většinou nějak přejde a nic se neděje
to bude ještě sranda ![]()
@Tichošlápek píše:
@Ajenka1 věř mi, ze kontrakce poznáš
Jo, jenže když je poznáš, tak už může být taky na odjezd pozdě… ano není to časté, ale stává se to, kor pokud by se člověk řídil poučkami, že to u prvorodičky jde pomalu, a že se má jet až když jsou pravidelné nevím jakou dobu…