Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@1Luca a v kolik chodí malá spinkat? Synovi je 15 měsíců a nějakou dobu teď vstává kolem 8 ale taky jde spát třeba až v 21:00. Když byl miminko vstávál klidně i v 5 ráno
@chozin píše:
Našemu malýmu je za 2 týdny rok a spí do 7,30 až 8 a spát chodí ve 20.30… od půl roka spí celou noc, „pouze“ si tak 2krát za noc vzpomene na dudák![]()
no vlastně první půl rok jsme spali tak do 9 hod a spát chodil okolo 19.30, akorát se tak 4krát za noc budil na mlíčko, pak to ze dne na den přestalo právě v půl roce… přes den spí poslední 3 měsíce - hodinu kolem poledne a hodinu kolem 16 hod
předtím spal přes den po 2 hodinách, no co Vám budu povídat, prostě paráda, nemůžu si stěžovat
Rikam si „na co si ta zenska stezuje!“…a kdyz jsen si precetla posedni odstavec, tak jsem pochopila, ze se nestezujes. Ty se vytahujes
Taky bych chtela ![]()
Tak můj malej - 10 měsíců vstává snad od třech měsíců mezi čtvrtou a pátou ráno, 5.15 nejpozději
A nemá na to vliv ani v kolik ho dám večer spát, takže radši dřív, ať mám aspoň večer chvilku pro sebe
Kolem půl sedmé jde ještě na chvilku spinkat - půl hoďky až hoďku a tak nějak podobně po obědě a víc nespí. Ale už jsem si celkem zvykla. I když bych aspoň ocenila, kdyby mi spal celou noc v kuse, ale to se mi stalo jen dvakrát, asi omylem
A když mu rostly zuby, tak jsme vstávali ve tři ráno ![]()
@trybitka chodí kolem sedmé, taky chci mít večer aspoň dvě hodinky pro sebe, kdy uklidím, umyju se a taky třeba mrknu s manželem na telku. To s dcerkou nic z toho nepřipadá v úvahu. Zkoušela jsem ji dávat i kolem osmé, ale bez větších úspěchů. Teď jsem už zkoušela ji nechat vydržet nespat dopoledne, aby spala jen jednou denně, ale večer už byla k nevydržení a šla spát tudíž dřív. Takže na spaní jednou denně má asi ještě čas. Jo hold nepořizovali jsme si dítě, aby jsme nevěděli, že i tohle to může obnášet. Pořád lepší ranní vstávání, než třeba nemoci a tak.
@marrlinka píše:
Rikam si „na co si ta zenska stezuje!“…a kdyz jsen si precetla posedni odstavec, tak jsem pochopila, ze se nestezujes. Ty se vytahujesTaky bych chtela