Ranní scény - dcera nechce vstávat do školky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
14.12.18 09:19

ranní scény

Dobré ráno,
už jsem tak zoufalá, že jsem se rozhodla zeptat na rady tady než půjdu asi k dětské psycholožce. Fakt nevím jak na svou skoro 6ti letou dceru.
Je to chytrá a šikovná holka, má spoustu kamarádů, takovej typ co být v americkém filmu bude v partě roztleskávaček ???? ale asi by byla v té typické trojce těch šikanátorek ????
No a co mě trápí…kromě všemožných scén přes den, nejhorší jsou rána, kdy je třeba vstát do školky. Ač to tam má ráda, z nějakého důvodu naše rána probíhají takto:
7:15 ji jdu jemnè vzbudit. Počkám až otevře oko, kroutí se, říkam přijdu za 5 minut ať se protáhne a sleze z palandy…jdu se obléct a vzbudit mladší…zas ji jdu připomenout že už musí slézt…no a takhle se to opakuje mockrát až je za 5 minut osm a třeba odcházet a ona mě furt „fakuje“ pohledem, na mě řve Nejdu do školky!…a je v pyžamu na palandě. Moje nervy pracují, graduje můj vztek, začnu vyhrožovat (den bez sladkostí, pohádek…atd). A když už je prostě úplně na knop abychom dojely do školky…začnu být zlá. Vím že to dopadne blbě, ale nedokážu vymyslet jak na ní. Takže ji stáhnu z palandy klidně za nohy a prostě jí držim v sevření a rvu na ní oblečení. Ona ječí, že to slyší celej barák, mlátí do mě nebo sebou, zas si ty hadry stahuje…za 5 minut jí vyšoupnu ze dveří (vlasy zuby nic) a ona ječí až do školky, nenávidí mě, řve že jsem zlá matka atd. a pak má tak smutný nešťastný oči a nudli pod nosem. Před školkou nahodí výraz jakoby nic a jde tam…já pak bulim až domu.

Poraďte mi jak na ní prosím. Nechci aby mě nenáviděla, nechci být taková semetrika, ale taky jí nemůžu pustit otěže pač toho ona umí výtečně zneužívat a je to jen špatně…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
14.12.18 09:22

Vytahla bych ji rovnou pri prvním vzbuzeni a posadila k snídani. Co má za význam ji tam nechat 40 minut prudit a každých pět minut za ni chodit, aby milostive vstala? Naštvaná bude stejne, ale aspoň třeba neco sní a vyčistí si zuby. Nebuď mekkejs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950
14.12.18 09:26

Budila bych ji dřív, klidne o půl hodiny, treba by se pak všechno stihalo. Co se týče scen neporadim, ale neměla bych na to nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.18 09:27

@Tichošlápek tak já pořád věřím, že ten den mi to neudělá. Je to tak 2-3 z 5ti rán v týdnu. Vždycky večer když si povídáme mi slibuje jak ráno bude hodná :roll: a já mám vždycky nadèji. Když je, tak je to v pohodě…řekne mami, zavři dveře, mám pro tebe překvapení…a za 10 minut je celá hotová. Tak právě nechci být zlá hned pač tim nikdy nic nezískám a prohrajeme obě…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.12.18 09:29

@rozmaryna1234 teda, 50 minut je málo? Můžu to zkusit, ale obávám se, že je schopná mě takhle prudit klidně 2 hodiny předem :(

• Citovat
  • Upravit
24108
14.12.18 09:31

No já bych byla asi vzteklá po 15 minutách co bych ji tam chodila vytahovat z postele. Takže vím, že tudy cesta nevede. Já bych ji vytáhla z postele hned, hned umýt oči. Pak nasnídani a oblékat, nebo naopak, napřed obléci, pak snídani. Tak to alespoň máme my. Když se moc courají, jdou bez snídaně či jen s kouskem chleba s máslem. Pokud by si nepohla, šla by do školky v pyžamu. Dětem jsem to už několikrát řekla a hlavně bych to dodržela. Syn mě to jednou nevěřil a odešel z domu bez kalhot, jen v boxerkách. Příště už to neudělal, byla mu zima. Dětem neustále opakuji, že po ránu nemáme čas na vztekání se, na lelkování apod.

Ale je potřeba to co řekneš dodržet, jinak to nebude mít efekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27569
14.12.18 09:33

tak jí nech nevšímej si jí a odejdi za dveře bez ní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24108
14.12.18 09:33
@Anonymní píše:
@Tichošlápek tak já pořád věřím, že ten den mi to neudělá. Je to tak 2-3 z 5ti rán v týdnu. Vždycky večer když si povídáme mi slibuje jak ráno bude hodná :roll: a já mám vždycky nadèji. Když je, tak je to v pohodě…řekne mami, zavři dveře, mám pro tebe překvapení…a za 10 minut je celá hotová. Tak právě nechci být zlá hned pač tim nikdy nic nezískám a prohrajeme obě…

No pokud je to takto, tak bych ji jasně řekla, že pokud po 10 minutách nevyleze z postele a neobleče se, tak ji z té postele vytáhnu, půjdeme umyt oči a pak buď obléci nebo nasnídat, dle toho jak to máš ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
14.12.18 09:36

Vybuduj důsledný režim, vstávat do 5 minut od prvního probuzení, snídaně, zuby, oblékat. Pokud dělá tiátr a svléká se, nech ji klidně odejít v pyžamu, nahoďte na to bundu+boty. Jinak ten čas buzení mě teda fascinuje 7.15? To už musíme sedět v autě … a manžel vozí děti tak, aby byl kolem 7.15 v práci.
Ty se bojíš dopředu, co zase bude a ona to ví, tak si s Tebou hraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
14.12.18 09:40

Dávala bych spát dříve, než chodí i za cenu nevole a ráno vzbudila aspoň o 15 minut dřív, nechat 5min rozkoukat a pak vytáhnout z postele. Nám pomohlo namalovat seznam, co je ráno potřeba udělat a pak časem syn začal ráno podle něj fungovat sám. Já jen vzbudila, dala seznam do ruky a on si podle toho jel. Cítil se děsně dospělý, že to zvládne sám. Taky zacal jezdit do školky na koloběžce a to měl jako motivaci, aby to stihnul, musel ráno dělat. U nás ranní scény byly důsledkem toho, když šel pozdě spát. Začal chodit dřív a bylo s ním ráno jiné pořízení, dokonce se i vzbudil sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tiny_girl
14.12.18 09:40

Mluvíš mi z duše… takto s dcerou bojuju každé ráno taky :roll: Nechápu proč :nevim: ve školce je oblíbená , má plno kamarádek i s učitelkama problém není .. achjo .
Dávám jí brzy spát a stejně ráno je problém vykopat jí z postele , školka za barákem a chodíme mezi posledníma,no v pr.. bych se viděla :roll: A je jedno jestli ji budím v 6:00,6:30,7:00 ona prostě všechno bojkotuje !! Už teď mám nervy :zed: od září nastupujeme do školy jak to bude dávat to vstávání opravdu netuším

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.12.18 09:41

@elen-ka no dyť to tak je…nejde o to jestli je to po 30ti nebo 10ti minutách, ale o to, že „jsem zlá“ … oblíkám jí násilím.

Takže byste to všechny řešily taky takhle? Já mám furt pocit, že je to špatně, že to nezvládám jak bych měla. Proč to moje dítě dělá a ostatní ne? Jaktože ke mě nemá respekt? Když něco zakážu nebo řeknu, dodržím to. Jsem důslesná.

• Citovat
  • Upravit
242
14.12.18 09:41

My měli trošku jiný problém - strašně dlouho jim to trvalo (klasicky jedna ponožka 20 minut ap.), ale co nám pomohlo: My jsme jako děti dělali - vstát, obléct, zuby, snídaně… do školy. To vůbec nefungovalo. Tak jsme nastavili systém: Vzbudíme a jsme u nich dokuď nevylezou (dnes max do půl minuty), prostě nedovolíme „zalést“ a usnout a taháme je tím, co je k snídani (fakt se snažíme, aby jim chutnala) že jim řekneme co je - jsou jídla, která mají zázračný účinek, nebo tím, že mají hádat ap. případně, že odneseme ke stolu,… (občas taky, že je omezené množství, tak si musí pospíšit, nebo jim to sním…) oni se tam rozkoukají, povídáme, jíme… vše je v klidu, potom teprve zuby a obléknout, batohy… Ale nutno uznat, že snídaně trvá půl hodiny, s tím počítáme a je to jeden z těch hezčích okamžiků dne. A další věc - dřív jsme vstávali v 6,40, dnes v 6,10, ale všechno je takové klidnější, milejší, v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tiny_girl
14.12.18 09:44
@Anonymní píše:
@elen-ka no dyť to tak je…nejde o to jestli je to po 30ti nebo 10ti minutách, ale o to, že „jsem zlá“ … oblíkám jí násilím.Takže byste to všechny řešily taky takhle? Já mám furt pocit, že je to špatně, že to nezvládám jak bych měla. Proč to moje dítě dělá a ostatní ne? Jaktože ke mě nemá respekt? Když něco zakážu nebo řeknu, dodržím to. Jsem důslesná.

Moje to dělá taky :nevim: platí na ní jenom manžel , táty se bojí jako čert kříže a mě má na salámu.. bohužel :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.12.18 09:45

@ka2ka vyzkoušeno, nefunguje. @harim to je hezký! Tak to vyzkoušim. Křupky s mlíkem jí dává jen hodná babi, tak holt obětuju své přesvědčení, že je to hnus a budu jí na to vábit :dance:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML