Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
O zmene skolky jste neuvazovala? Nejakou s menším kolektivem..
Podle me se se to zlepsi casem. Pristi zimu bude lip. Muj mladsi byl loni doma v podstate celou zimu. A letos byl zatim doma jen 8 dni od zari
Uvažovala jsem o tom, ale to by musel asi do soukromé (jsou od 7 do 12 dětí), což by už bylo finančně někde jinde
Syn si tam už stihl najít 2 kamarády.
Hledala jsem na netu a asi nebudeme jediní, kteří mají tak nemocného prcka
Láduju do něj ovoce, colostrum, betaglukany a je to furt stejný…
Mně takto promarodil syn první rok ve školce.
Chodila jsem už po mateřské do práce. S manželem velic neradi na první rok ve školce neradi vzpomínáme a byl to nejhorší rok našeho manželství.
Od 4 let to bylo nejzdravější dítě ve školce.
Do školky chodil moc rád.
Ve školce bych kluka nechala.
U nás je to samé. Týden ve školce, 2 týdny doma
. Chce to vydržet.
@Astyna88 syn loni chodil 2 měsíce do školky a zbylých 8 byl nemocný. Letos jedeme v módu 4 dny ve školce a 10 dní doma. Nemá mandli, v uších trubičky a to je to druhý rok s tím, že je to mladší sourozenec.
Mně pomohlo nechat dítě doma přes zimu (to starší).
U nás to tak šlo celou školní docházku. Až poslední rok to bylo trochu lepší. 3-5 dní v MŠ, 2-3 týdny dna,od října do dubna.
Musi se promorit, celkem jedno, kde bude. Moje se promorila po cca 1,5 roku. Ted od dubna zdrava, jedinou virozku mela ted a tu zvladla bez leku a bez pobytu doma.
Musí si vybudovat imunitu. Tělo se seznamuje se spoustou nových virů a bakterií. Vím že je to náročné ale tím že ho necháš doma, pravděpodobně problém jen odsuneš o rok.
Syn byl teď doma přes měsíc, minulý týden už mu nic nebylo, ale na doporučení ORL ještě doma. No a včera večer horečka. Zatím jel v módu 3-4 dny školka 1-2 týdny doma. Ve školce se mu líbí a chodí tam rád. Když ho odhlasím, tak se akorát problém posune o rok. Jediná cena útěchy je, že někdy v pololetí se vrací peníze za stravné
A nedokážu si představit, co bych dělala, kdybych musela do práce a nebyla doma s mladší.
@Astyna88
Vzdyt je ve skolce 3 mesice, zadny vitaminky a betaglutany nepomuzou. Chce to cas, aby se promoril. Nekomu to trva rok, nekomu 2. U obou mou deti byl sileny 1. Rok, 2. Byl o poznani lepsi. Starsi je v 5ty tride, ve skolce se slusne promoril a od ty doby neni nemocny. Na zs nikdy nechybel vic nez 5 dni v kuse, atb mel naposledny ve 3 letech.
Fakt to chce cas
@barbuchablond blaznila z toho, jako ja. Pro me bylo horsi resit to, ze zase nejdu do prace (nebo manzel) a jak to udelat nez ty jeji nemoci.
@EMicina Tyjo, tak to závidím že se to u vás tak zázračně obrátilo a teď je nejdravější z celé třídy. U nás teda stále nic moc, můj syn chodí do školky už třetí rok a stále je hodně nemocný. Ten první rok to teda byla hrůza, to byl ve školce treba jen dva dny v měsíci a pak tři týdny doma, stále dokola horečky a strašný kašel, jednou dokonce i zápal plic.. Teď už má 5 let a stále je velmi často nemocný. Zdravý vydrží maximálně týden, jinak má stále dokola zelenou rýmu a kašel. Jediné co se zlepšilo je že už nemívá u každé nemoci horečku, už ty nemoci zvládá líp, normálně už u té zelené rýmy a kašle funguje bez teploty, ale beztak je nemocný skoro pořád. ![]()
Me pak ta skolka uz postrada smysl a jen to dotuju. A to jeste prijdu o penize z prace…zase kdyz vidim,jak tam tvori,jak ho to bavi,tak me je lito ho nechavat doma. Mladsi je mamanek a spac a takhle udelam praci i se mu stihnu vic venovat,kdyz je starsi v ms. Ono by hodne taky udelalo,kdyby tam neposilaly matky evidentne nemocny deti… ![]()
Jsme v podobné situaci. Dcera nastoupila v září a do minulého týdne jsme fungovaly stylem 2 dny školka, 2 týdny doma. Minulý týden odchodila celý, teď má slabou bezbarvou rýmu a ráno ve školce chrchlaly děti tak, že to nevidím na dýl, než do středy, než si nabere něco „lepšího“… Od září dávám preventan a když jsem se ptala doktorky, jestli jí můžu nějak víc pomoct se zlepšením imunity, řekla mi, že jen ovoce a vydržet, že imunita se tvoří cca půl roku, mám být trpělivá.....