Ranní scény - dcera nechce vstávat do školky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2450
14.12.18 09:45

Taky si myslim ze vytahnout z postele na prvni probuzeni a do postele uz nepustit. Prave je takova, protoze otevre oko zase si ,,zdrimne,, pak prijdes ty a zase ji vzbudis a tak dokola. Jako takhle vstavat taky bych byla protivna. Za to kdyz vstanu hned i kdyz se mi nechce tak potom funguju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6735
14.12.18 09:46

Já bych jí řekla, vstáváme 2× a potřetí ji rovnou stáhla z palandy. Snídaně, oblékat, umýt zoubky, obout a ze dveří. V 6-ti letech takovej tyátr :nevim: Dokud by to nezačla dělat automaticky, byla bych jí za p.delí pořád. Nějaká „zlá mamina“by mě neodradila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.18 09:47

@tiny_girl nás má na salámu oba. A ve finále když se zapojí on, skončí to tak že řve na mě, že je to moje chyba že jsem podělala výchovu a málo jí řežu :roll: Takže tatínka radši nezapojovat…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.12.18 09:48

Hele, u nás stejnej boj tři roky školky, teď první školy. Je sůva, takže večer nemůže usnout, od půl devátý se převaluje v posteli, oči dokořán, usne kolikrát třeba v půl jedenáctý navzdory každodennímu budíčku v 6:30 ráno. To by mě zakousla, tahám ji z postele po dobrém, po zlém, když už ji vyklopím, tak sedí nas.aně na zemi a odmítá se oblíknout, pak má řeči ke snídani, pak ji kopu k čištění zubů a oblíknutí do bundy a bot, většinou nějak záhadně cestou do koupelny skončí ve svém pokoji a hraje si. Má na to od budíčku po odchod hodinu, když se snaží, dokáže všecko zvládnout za půl. Když ne, dvě by nestačily. Chodím do práce, ona do školy, takže odchod na čas a vlak přes to nejede. Občas pomůže vystrčit ji na chodbu, hodit vedle ní boty a bundu a vyrazit napřed, to se za řevu oblíká na schodišti, pak mám třeba měsíc klid a šlape jak hodinky. Naštěstí to není denně, tak 2/3 rán je naprosto zlatá, šikovná, samostatná, soběstačná, ale pak má zas den blbec a co otevře oko, všecko je blbě. Dneska jsem hned po probuzení dostala vynadáno za blbý obsah okýnka v adventním kalendáři, to jsem měla sto chutí ho celý popadnout a vyhodit zfleku. A pak to pokračovalo klasickým úplně všechno je blbě, že už jsem jí jednu vrazila :oops: No samozřejmě to nepomohlo než k dalšímu řevu, ale aspoň se mi trochu ulevilo :oops: Nakonec jsme se usmířily, vzájemně omluvily a objaly, ale ona je splachovací, zatímco já z toho mám pachuť v puse ještě teď a tipuju, že muž ještě 14 dní, jak JÁ byla zlá. Odpoledne si zas vyzvednu milou a usměvavou holčičku, co mě bude mít děsně ráda, jak kdyby se nic nedělo.

• Citovat
  • Upravit
242
14.12.18 09:50

Ještě - podívej se na pohádku Na vlásku - několikrát jsem to použila … „Já jsem ta zlá? Tak já budu ta zlá.“… a už to jelo. Moc dobře věděli o co jde,… Vím, že to dneska není moderní, ale mě se osvědčilo být tvrdší, přísnější a moc si věci nepřipouštět a najednou zjišťuju, že i děti jsou víc v pohodě a fungují. (Ale my jich máme 5 a bez toho to nejde)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24110
@dedrichov píše:
Vybuduj důsledný režim, vstávat do 5 minut od prvního probuzení, snídaně, zuby, oblékat. Pokud dělá tiátr a svléká se, nech ji klidně odejít v pyžamu, nahoďte na to bundu+boty. Jinak ten čas buzení mě teda fascinuje 7.15? To už musíme sedět v autě … a manžel vozí děti tak, aby byl kolem 7.15 v práci.
Ty se bojíš dopředu, co zase bude a ona to ví, tak si s Tebou hraje.

Jo, taky jsem se pousmála. Když vedu obě děti, tak musíme vycházet v 7:10, pokud vedu dceru na autobus do školy, tak nejpozději v 7:20. Syn když chce jít s manželem, tak musí odcházet lehce před 7 hodinou, nejpozději v 7 hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@tiny_girl Brzy spát sice dávám, ale usnou obě až kolem půl 10té :roll: hodinu a půl se kroutěj…napít, vyčůrat, dotazy všeho druhu :roll:

• Citovat
  • Upravit
24110
14.12.18 09:57
@Anonymní píše:
@elen-ka no dyť to tak je…nejde o to jestli je to po 30ti nebo 10ti minutách, ale o to, že „jsem zlá“ … oblíkám jí násilím.Takže byste to všechny řešily taky takhle? Já mám furt pocit, že je to špatně, že to nezvládám jak bych měla. Proč to moje dítě dělá a ostatní ne? Jaktože ke mě nemá respekt? Když něco zakážu nebo řeknu, dodržím to. Jsem důslesná.

Já bych ji vůbec neoblíkala. Syn má nyní 6 let taky a už minimálně 2 - 3 roky ho neoblíkám, maximálně mu nyní v zimě pomáhám s punčocháčemi, pokud nechci aby je měl zachvíli k bradě. Neoblíkla by se, šla by v pyžamu. Víc bych neřešila. Děti mi také občas řeknou, že jsem zlá, že jim nic nedovolím apod. Na to zlá jim odpovídám, že si holt musí zvyknout, že ne vždy jsem hodná, na to že jim nic nedovolím jim odpovídám, že v tom případě nebudou mít … a teď vyjmenuji pár věcí co mají rády a já jim to běžně dovoluji. Většinou to zabere a já si s nimi pochvíli popovídám, zda jsem opravdu tak „hrozná“ nebo na mě byly jen naštvané, že jsem jim něco nedovolila. Většinou je to to druhé, ale v daném okamžiku to neuměly jinak pojmenovat. Nyní, třeba dcera, už to umí pojmenovat a spíše se na mě načučí, než cokoliv řekne a když řekne, tak že je na mě naštvaná. Syn to má právě tak na půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tiny_girl
14.12.18 09:57
@Anonymní píše:
@tiny_girl Brzy spát sice dávám, ale usnou obě až kolem půl 10té :roll: hodinu a půl se kroutěj…napít, vyčůrat, dotazy všeho druhu :roll:

Já ti to věřím, já dávám spát každý den o půl 8 a než usne je klidně i 11 :,( prostě se kroutí, potřebuje napít,potřebuje naklepat peřinu :roll: , potřebuje brčko do skleničky , pak potřebuje brčko jiný barvy než jsem ji přinesla … jako tohle by nevydržel ani svatej :cert:
U nás když se zapojí manžel tak to dopadá tak, že kmitá ale když se vrátím ze školky domů ( mám ještě malého prcka ) tak manžel na mě taky zvýší hlásek že jsem na ní hrozně měkká , já si nepříjdu měkká ale je fakt že po ní furt křičím když mě už fakt vytočí, to manžel jde a jednu jí střelí na zadek a je klid :nevim: Já dyž jí jednu plácnu po zadku tak se na mě ještě urazí :roll:

• Citovat
  • Upravit
tiny_girl
14.12.18 09:59
@elen-ka píše:
Já bych ji vůbec neoblíkala. Syn má nyní 6 let taky a už minimálně 2 - 3 roky ho neoblíkám, maximálně mu nyní v zimě pomáhám s punčocháčemi, pokud nechci aby je měl zachvíli k bradě. Neoblíkla by se, šla by v pyžamu. Víc bych neřešila. Děti mi také občas řeknou, že jsem zlá, že jim nic nedovolím apod. Na to zlá jim odpovídám, že si holt musí zvyknout, že ne vždy jsem hodná, na to že jim nic nedovolím jim odpovídám, že v tom případě nebudou mít … a teď vyjmenuji pár věcí co mají rády a já jim to běžně dovoluji. Většinou to zabere a já si s nimi pochvíli popovídám, zda jsem opravdu tak „hrozná“ nebo na mě byly jen naštvané, že jsem jim něco nedovolila. Většinou je to to druhé, ale v daném okamžiku to neuměly jinak pojmenovat. Nyní, třeba dcera, už to umí pojmenovat a spíše se na mě načučí, než cokoliv řekne a když řekne, tak že je na mě naštvaná. Syn to má právě tak na půl.

Fakt bys jí nechala jít v pyžamu ? 8o Na to jsem právě měkká abych tohle udělala :roll:

• Citovat
  • Upravit
24110
14.12.18 10:01
@Anonymní píše:
@ka2ka vyzkoušeno, nefunguje. @harim to je hezký! Tak to vyzkoušim. Křupky s mlíkem jí dává jen hodná babi, tak holt obětuju své přesvědčení, že je to hnus a budu jí na to vábit :dance:

Víš co, já taky nemám valné mínění o křupkách s mlíkem/jogurtem, ale pokud chci, aby děti alespoň něco do břicha dostaly,tak holt to mají. Občas se snažím to proměnit za chleba s medem či marmeládou a k tomu mlíko/kakao. Ale slané snídaně u dětí moc nejedou. Minulý týden jsem pekla vánočku, tak to třeba dcera baštila s přehledem a ani si na nějaké křupínky s mlíkem nevzpoměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
14.12.18 10:02

Me se u syna osvedcilo odejit bez nej, jen jsem mu nechala pripravene veci a cekala na nej pred domem, potom byl vypraveny razdva. Ale takovy extrem jako u vas to u nas nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
14.12.18 10:07
@tiny_girl píše:
Fakt bys jí nechala jít v pyžamu ? 8o Na to jsem právě měkká abych tohle udělala :roll:

byla to rada dokonce i jednoho renomovaného psychologa. Dítě něco (neškodného) nechce, tak ho nechat vyzkoušet si tu situaci až do konce, s důsledky. Však oni by mu to spolužáci „dali sežrat“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16353
14.12.18 10:08

Lidmila Pekarova ve sve knize doporucuje takove dite vzit do naruci na prvni pokus, chvilku chovat, nez se probere a fyzicky mu zabranit lezt zpet do postele. Me se ty jeji rady v praxi osvedcuji. Me prijde velka skoda, ze se dcerka ani nenaji, to jsou pak tezka rana a tezky start ve skolce. Me to ted nove dela skolak, najednou potrebuje rano hrozne spat, je ze skoly uplne kaput, ale ani neotevre oci, je uplne tuhej a to usne v 19:30. Jenze ja uz mladyho ve 30 kilech neunesu, takze ho drbu az vyloupne oko, jak to ma rad a pak ho vytahnu do sedu a opru o sebe, uz me tak nejak vnima a za pet minut s dobrou naladou sedi u stolu. Skusnym buzenim tahanim za rameno to bylo na pul hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
14.12.18 10:08
@Anonymní píše:
@elen-ka no dyť to tak je…nejde o to jestli je to po 30ti nebo 10ti minutách, ale o to, že „jsem zlá“ … oblíkám jí násilím.Takže byste to všechny řešily taky takhle? Já mám furt pocit, že je to špatně, že to nezvládám jak bych měla. Proč to moje dítě dělá a ostatní ne? Jaktože ke mě nemá respekt? Když něco zakážu nebo řeknu, dodržím to. Jsem důslesná.

Ty se bojíš dopředu a ona ví, že si takové cabení necháš líbit. Syn taky někdy nechce do školky nebo někam ven, nemilosrdně obléknu, nevyhrožuju, mluvím co nejmíň. Naštěstí nemusím řešit minuty, školku máme blízko. Kdybys jí nařídila budík a udělala z toho soutěž, kdo bude dřív oblečený, než zazvoní podruhé, na to by nepřistoupila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí