Ranní scény - dcera nechce vstávat do školky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4497
14.12.18 13:17
@harim píše:
LenkaN26 Máme to taky tak - sice ne u buzení, ale počítat do tří, a pak přes zadek. Začali jsme cca v roce a půl - nejstarší je 14, nedostala od cca sedmi let, ale funguje to pořád a jednou jim to zachránilo život/zdraví.
A pak máme pro starší systém - když něco neudělají, co mají (př. pověsit bundu…) tak jim dát pět minut práce - máme z lega takové počítadlo, už tím, že jim tam tu kostičku dám, se já vůbec nerozčiluju - a je to 5 minut mojí! práce a vyberu si ji když chci - většinou v sobotu - za 20 minut je např. úklid koupelny, nebo potřebuju vynést koš, tak si zavolám tu která má nějaké minutky a je to bez keců.
Občas jim řeknu, že jsou opravdu chudinky - já mít takovou matku. :D

hele to je dobrý nápad s těmi 5 minutami to asi zavedu taky :palec: Dcera neustále zapomíná na nějaké věci tak to se jí nasbírá za týden, že budu pak o víkendu ležet s nohama nahoru :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27582
14.12.18 13:17
@tiny_girl píše:
Já ti to věřím, já dávám spát každý den o půl 8 a než usne je klidně i 11 :,( prostě se kroutí, potřebuje napít,potřebuje naklepat peřinu :roll: , potřebuje brčko do skleničky , pak potřebuje brčko jiný barvy než jsem ji přinesla … jako tohle by nevydržel ani svatej :cert:
U nás když se zapojí manžel tak to dopadá tak, že kmitá ale když se vrátím ze školky domů ( mám ještě malého prcka ) tak manžel na mě taky zvýší hlásek že jsem na ní hrozně měkká , já si nepříjdu měkká ale je fakt že po ní furt křičím když mě už fakt vytočí, to manžel jde a jednu jí střelí na zadek a je klid :nevim: Já dyž jí jednu plácnu po zadku tak se na mě ještě urazí :roll:

prosím tě a to opravdu ty dvě hodiny lítáš a kmitáš podle toho jak si dítě vymýšlí????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.18 13:19

Zakladatelka

Moc děkuju za náměty. Zavedu ty lákavé snídaně. Je fakt že ona funguje když má pozitivní motivaci. Ale kdo má kapacitu vymýšlet 5 dni v týdnu něco co jí nadchne co :D
Počítání do 3, na zadek, cokoli zakázat prostě nefunguje. Dělám to z bezradnosti. Párkrát zabralo to soutěžení kdo dřív, pak mi ta hodila bobek. Všechno co fungovalo tak max 2×…ona je prostě fakt oříšek.
A v prosinci v krátkym pyžamu ji ven fakt nevezmu. Na to nemám koule jí přivodit zdravotní problém.
Ještě se mi líbil ten systém vlastní organizace :palec: to zkusím vyladit.

Moc děkuju.

• Citovat
  • Upravit
4497
14.12.18 13:23
@Anonymní píše:
Zakladatelka

Moc děkuju za náměty. Zavedu ty lákavé snídaně. Je fakt že ona funguje když má pozitivní motivaci. Ale kdo má kapacitu vymýšlet 5 dni v týdnu něco co jí nadchne co :D
Počítání do 3, na zadek, cokoli zakázat prostě nefunguje. Dělám to z bezradnosti. Párkrát zabralo to soutěžení kdo dřív, pak mi ta hodila bobek. Všechno co fungovalo tak max 2×…ona je prostě fakt oříšek.
A v prosinci v krátkym pyžamu ji ven fakt nevezmu. Na to nemám koule jí přivodit zdravotní problém.

Moc děkuju.

Počítání do tří funguje, jen musíš být od počátku důsledná a po vyslovení „tři“ MUSÍ přijít trest a ne další domluva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tiny_girl
14.12.18 14:17
@ka2ka píše:
prosím tě a to opravdu ty dvě hodiny lítáš a kmitáš podle toho jak si dítě vymýšlí????

Jak kdy :oops:

• Citovat
  • Upravit
27582
14.12.18 14:39
@tiny_girl píše:
Jak kdy :oops:

ježiši to tě teda lituju, to u nás neprochází :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
14.12.18 19:37

Zkusila bych se jí zeptat,co jí dělá problém a co navrhuje na zlepšení. Na ferovku bych ji řekla,že mě to trápí a štve, protože…děti nejsou blbý. Mně se tenhle styl komunikace osvědčil. Je jí 6,umí se už vcítit do druhého a kombinovat v hlavě složitější myšlenky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.12.18 21:23
@Anonymní píše:
Zakladatelka

Moc děkuju.

Zakladatelko, dělala ti to vždy nebo se něco změnilo a začala to dělat nedávno? Mám syna (5,5 let), scény pomalu od miminka, hrůza. Tyto rána znám velmi dobře a i když jsem diskuzi jen proletěla, tak z toho co jsem viděla za rady, jsem vyzkoušela vše a bez úspěchu. A to i to, že jel do školky v pyžamu. Kdybych to neměla vyzkoušené, tak taky budu tyto rady dávat. Nám nakonec u syna bylo diagnostikováno ADHD a porucha chování. Dnes je již půl roku medikovaný a je to o hodně lepší. I když ne vždy to projde, ale s manželem to již poznáme a víme jak reagovat (někdy to ale jeden z nás neustojí a to je pak masakr). Upřímně nejvíce se nám osvědčilo, vlézt za ním do postele, pomalu ho probrat, bez prudkých pohybů, chvíli se s ním potulit a pak ho z postele sundat. Hlavně vše klidným vyrovnaným hlasem a nesmí se spěchat. Poté ráno mít zavedený stejný režim, stejnou posloupnost věcí. Taky jsme zrušili státní školku a chodí do specky. Také jsme ho xkrát oblékali stylem, že jeden držel nohu a druhý navlíkal kalhoty, případně jel opravdu v pyžamu - ani to ho neodradilo a klidně to udělal znovu. Ale on je schopný tedy toto předvést i přes den při jakékoliv situaci, nejde odhadnout. Jednou měl takový záchvat, kdy lítal po bytě z rohu do rohu a oči vytřeštěné a úplně zmatený. Až jsme zvažovali zavolat rychlou, páč jsme nevěděli co máme dělat. Takže já bych ji začala budit dřív, nenechala bych ji probírat v posteli samotnou, ale vlezla si za ní a dokud bych ji nenásilnou formou z té postele nedostala, tak bych neodešla a pak postupně dělala věci jak je zvykem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.12.18 09:53
@Anonymní píše:
Zakladatelko, dělala ti to vždy nebo se něco změnilo a začala to dělat nedávno? Mám syna (5,5 let), scény pomalu od miminka, hrůza. Tyto rána znám velmi dobře a i když jsem diskuzi jen proletěla, tak z toho co jsem viděla za rady, jsem vyzkoušela vše a bez úspěchu. A to i to, že jel do školky v pyžamu. Kdybych to neměla vyzkoušené, tak taky budu tyto rady dávat. Nám nakonec u syna bylo diagnostikováno ADHD a porucha chování. Dnes je již půl roku medikovaný a je to o hodně lepší. I když ne vždy to projde, ale s manželem to již poznáme a víme jak reagovat (někdy to ale jeden z nás neustojí a to je pak masakr). Upřímně nejvíce se nám osvědčilo, vlézt za ním do postele, pomalu ho probrat, bez prudkých pohybů, chvíli se s ním potulit a pak ho z postele sundat. Hlavně vše klidným vyrovnaným hlasem a nesmí se spěchat. Poté ráno mít zavedený stejný režim, stejnou posloupnost věcí. Taky jsme zrušili státní školku a chodí do specky. Také jsme ho xkrát oblékali stylem, že jeden držel nohu a druhý navlíkal kalhoty, případně jel opravdu v pyžamu - ani to ho neodradilo a klidně to udělal znovu. Ale on je schopný tedy toto předvést i přes den při jakékoliv situaci, nejde odhadnout. Jednou měl takový záchvat, kdy lítal po bytě z rohu do rohu a oči vytřeštěné a úplně zmatený. Až jsme zvažovali zavolat rychlou, páč jsme nevěděli co máme dělat. Takže já bych ji začala budit dřív, nenechala bych ji probírat v posteli samotnou, ale vlezla si za ní a dokud bych ji nenásilnou formou z té postele nedostala, tak bych neodešla a pak postupně dělala věci jak je zvykem.

Scény (různé nejen ranní) dělá od těch 2,5let…do té doby byla zlatá. Takové to období vzdoru…pak do toho druhé dítě, žárlivost…prostě furt něco, ale adhd to snad není. Moc dobře si je vědoma toho co dělá a dělá to schválně a přednostně mně. Zkouší co vydržim a chce každej tenhle malej souboj nějakým způsobem vyhrát.

• Citovat
  • Upravit
Ariadne
15.12.18 12:11

No právě soutezite a přitom byste měli spolupracovat. Zkus se s ní na rovinu po dospelackym způsobu domluvit. Co jí vadí,proč tam nechce,jak potřebuje pomoct,aby to ráno fungovalo,řekni jí svoje pocity a myšlenky. Nám tohle moc pomohlo a scény dělala od malička a je to teď lepší

• Citovat
  • Upravit
16079
15.12.18 12:26
@Anonymní píše:
Scény (různé nejen ranní) dělá od těch 2,5let…do té doby byla zlatá. Takové to období vzdoru…pak do toho druhé dítě, žárlivost…prostě furt něco, ale adhd to snad není. Moc dobře si je vědoma toho co dělá a dělá to schválně a přednostně mně. Zkouší co vydržim a chce každej tenhle malej souboj nějakým způsobem vyhrát.

A ty jí musíš ukázat, že to, co vnímá jako výhru, je ve skutečnosti prohra pro všechny. Tzn., že když se tak chová, tak jednak je máma naštvaná a křičí na ni, pak přijde trest pro ni (např. zákaz pohádek, zákaz sladkostí), do školky nepůjde oblečená v hezkém oblečení (proč ji násilím oblékat šatičky, když triko na ni navlečeš snáz), nebude mít učesané vlásky a bude mít na hlavě vrabčí hnízdo, nestihne si vyčistit zuby a zkazí se jí (pusť jí díl Byl jednou jeden život, kde uvidí zubní kazy v akci), mámu vyčerpá její ranní scéna tak, že se jí rozhodně nebude chtít péct bábovka k snídani a bude holt jen chleba. Atd. atd. , děti opravdu nejsou hloupé, jen se jim musí ukázat důsledek jejich chování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.25 07:42

Já mívám to samé.. ale žádných 5 min nenechavam.. my vstáváme v 6:15, kvůli autobusu.

Někdy jde sama a někdy dělá scény.. a scény takové, že se z toho někdy i popo…brečí a ječí, Že to slyší cely sídliště…říká, jak že do školky nechce… :nevim:
A když už ve školce je, mám výčitky, jaká jsem byla na ni po ránu, ale někdy to potřeba hold je… A to chodí spát na 7, půl 8 večer.
:(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.3.25 00:38

Zakladatelka

Tak já dám update po 6 letech :mrgreen:
Dnes je dceři 11 a vstává dřív a líp než já. Takže často budí ona mě :palec:
S druhou dcerou už jsem byla chytřejší a dala na rady co tady padly a zavedla jsem fakt super režim. Máme plánovací kalendář a jede si podle magnetek co má dělat. Jak to má ve své režii tak si připadá děsně sobéstačná a já už jenom chválím.
Tak chci jen říct, že každé trápení jednou přejde a dobře to dopadne :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí