RD. Máte čas pro sebe?

457
7.9.22 22:38

RD. Máte čas pro sebe?

Dobrý večer maminy..
Mám 5m syna a 3leteho syna. Starší syn teď začal chodit do školky, takže mám dopoledne do oběda klid. Těšila jsem se, že začnu cvičit a věnovat se více sobě, aspoň hodinu a půl denně, protože na to není jinak čas. Jenže mám manžela doma na nemocenské a ten to vidí jinak. Představuje si, že budu celé dopoledne lítat kolem domu, zahrady, uklízet stoleté pavučiny v kůlně, do toho zajít na nákup, vařit oběd a starat se o mladšího syna plus ještě obskakovat jeho. 😂

Jak slušně chlapovi vysvětlit, že nejsem stroj a tento dopolední čas,,pro mě,, je jediný způsob, jak se vyhnout vyhoření a následné návštěvě psychologa? Díky 😂 💩

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14611
7.9.22 22:44

Tak mu jednoduše rekni, ze hodláš začít to dopoledne cvičit, ze obed uvaris, pravděpodobně stihnes i drobný nákup cestou ze školky, ale víc už fakt ne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
7.9.22 22:46

@Semtex
Stokrát jsem mu to řekla. 😂
Je to jak házet hrách na stěnu..
Ale už jsem přišla jak na to, zamknu se na hodinu v ložnici a ať si říká co chce 😂 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
7.9.22 22:47

Manžel není tydýt, takže nic takového řešit nemusím, naopak mě sám nabádá, abych si více odpočala, koupí mi třeba masáž a tak. 🤷‍♀️
Navíc vše bere tak, že v domácnosti žijeme oba, děti máme spolu a prostě spolu ve všem fungujeme. Ty stoleté pavučiny si tak klidně uklidí sám 🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
7.9.22 22:49

@Veri.sta nijak. Taky manželovi nehlásím, co kde zrovna dělám nebo planuji dělat. Docela by mne zajímalo, jak to u vás probíha? Jakoze vytahnes podložku na cviceni a on ti to zatrhne a řekne, ať jdeš luxovat? No ten by jel :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611
7.9.22 22:49

@Veri.sta asi tak :palec: a co chybí manželovi, ze je na nemocenské? Nemohl by ty pavučiny v té kulne poodmetat on? Kdyby si tam třeba lehl a vzal nějaký hoooodne dlouhý smetak na to… :P :P :P a ty bys měla doma klid :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
7.9.22 22:50

Syn 4 mesice, vstava tak v 10.30. Ja spim s nim. Pak do 12 lehce neco uklidim, dam sprchu, namaluju se, udelam vlasy a jdeme pro starsiho. Po ceste koupim hotovy jidlo k veceri. Plus maly nakup. Odpo si hrajem, jsme venku, uzivame si. Kdyz jdou spat cca 19.30, tak mam cas na cteni, filmy, cviceni. Vsichni jsou spokojeni🙏 🙏 🙏. Chlapovi bych to na tvem miste vysvetlila hodne rychle, ale asi ne slusne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
7.9.22 22:59

Cas pro sebe? 😂
Posloucham 2,5 roku proc porad litam a varim, neco resim nebo uklizim a neodpocinu si…
No, obcas se bavim tim, ze vsechny tyto starosti ( svete div se, kterymi je doma vlastne vsechny obtezuji) vypnu a jsem jen na PC ( pracuji z domu) a u toho se bavim jak nekdo neco hleda k jidlu, na sebe, do prace….manzel jak se rozciluje, ze je tam zase bordel za takovou chvilku atp. Jen vypnu PC tak zadny odpocin si po praci nebo tak, ale co bude k jidlu?
Takze ano, obcas mam chvili pro sebe a muzu pracovat :mrgreen: uz abych sla do kanclu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
7.9.22 23:06

@Tichošlápek
No, řeknu něco jakože chci teď klid, že jdu cvičit.. jestli by mě mohl nachvilku postrádat.. vezmu podložku a než si Sednu na zem, najednou dostávám palbu výčitek, co se všechno musí doma udělat, mám makat na domácnosti, místo toho abych si sama dělala co chci mám se věnovat malému synovi(který bud spí, nebo mě pozoruje z podložky), že od toho je rodičovská dovolená.. :) křičí na mě různé nadávky a podobně.. a to já se už zvedám, balím podložku, sklopim uši a jdu něco dělat.
:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
7.9.22 23:07

@Semtex
Achilovka ho trápí. Už skoro půl roku je doma a buzeruje 😂 😂
Taky mi pořád předhazuje, že on s nemocnou nohou toho dělá doma daleko víc než já a ještě si chci odfrknout u cvičení 😂 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5985
7.9.22 23:09

Jak se to vezme. No možná bych i měla. Jenže jsem blbá a dávám přednost úklidu a vaření, maximálně si hodím šlofíka, když tchyně hlídá. Naštěstí malá chodí spát v 18:30, tak to si dopřávám hodinovou koupel a od 20:00 zalízáme s mužem do postele a koukáme spolu na film.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
7.9.22 23:10

Aby nedošlo k omylu. Ráno zavedu syna do školky, při cestě domů nakoupím, uspim v kočáru druhého syna. Doma poklidim, umyju nádobí kdesi cosi.. a chci mít chvíli pro sebe než začnu dělat oběd a než půjdu zase do školky. Manžel leží a vymýšlí co by mi dal ještě za úkol… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
7.9.22 23:12
@Veri.sta píše:
@Tichošlápek
No, řeknu něco jakože chci teď klid, že jdu cvičit.. jestli by mě mohl nachvilku postrádat.. vezmu podložku a než si Sednu na zem, najednou dostávám palbu výčitek, co se všechno musí doma udělat, mám makat na domácnosti, místo toho abych si sama dělala co chci mám se věnovat malému synovi(který bud spí, nebo mě pozoruje z podložky), že od toho je rodičovská dovolená.. :) křičí na mě různé nadávky a podobně.. a to já se už zvedám, balím podložku, sklopim uši a jdu něco dělat. :)

Obří chyba se ho ptát, jestli by tě mohl postrádat. To má být jako co? Povolenky?

Křičí na tebe a nedává ti? Uvědomuješ si, ze to je psychické týrání? A má te uz tak zpracovanou, ze místo, abys ho poslala kam slunce nesviti a cvičila dál, tak jdes a poslechnes?

Holka posbirej sebeuctu a dupni si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
7.9.22 23:12

@Markéta188
To je super. Docela závidím.
Já mám 10minut na sprchu a to ještě chlap pinda, že se sprchuju každý den a voda je drahá. Nebo po pár minutách chodí za mnou, a začne mi tam kakat 😂 😂 😂 S manželem 3 roky už nespime v jedné posteli.. a film jsme spolu viděli naposled na začátku vztahu snad 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
7.9.22 23:14

@Tichošlápek
Tohle psych. tyrani jsem zažívala už od mala, od matky… Takže mi to už ani nepřijde jako něco špatného. Jsem zvykla dělat vše proto, aby byli ostatní spokojení..a na sebe nemyslím. Jsem si toho vědoma. Ale nejsem schopná tomu čelit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová