Reakce dětské sestry

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
25.5.22 17:58

Jsou okamziky, kdy neni na miste vysvetlovat, ale poslat dotycnou rovnou cestou do p*dele.

Pokud nejsi dost pohotova, abys vymyslela neco trefneho, nauc se vseobecne „a co je vam do toho“, pripadne neco jineho na ten zpusob („on z toho vyroste, ale vam uz ta blbost zustane“).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16432
25.5.22 18:00

Prosím tě… A že si neporadila, dvě doma a tisíc v ordinaci a nejde jí to. Asi bl.bej den na obou stranách ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76725
25.5.22 18:07
@Lucie_Sx píše:
Jsou okamziky, kdy neni na miste vysvetlovat, ale poslat dotycnou rovnou cestou do p*dele.Pokud nejsi dost pohotova, abys vymyslela neco trefneho, nauc se vseobecne „a co je vam do toho“, pripadne neco jineho na ten zpusob („on z toho vyroste, ale vam uz ta blbost zustane“).

dost špatná reakce, pokud chce do té ordinace s děckem chodit dalších 18 let,
já bych to vůbec neřešila, do 5 minut bych takovou bl.bost, kterou řekla sestra zapomněla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24822
25.5.22 18:08

:lol: sice „Blbost“
ale na rovinu
dooost hodně nesnáším podobné poznámky, obzvláště od lidí, kteří mají být profíci a měl a říct : Maminko, podržte si prosím nezbedu trošku :lol:
pracuje s dětmi a lidmi
měla by být otrlá
na takovou poznámku bych opáčila : A Vás, sestřičko, ovládá kdo??

A to myslím vážně!

Nesnáším zjm. od doktorů nadřazené chování, myslí si, že jsou bohové v bílém a některé sestry bohužel také,
naštěstí mám většinu zkušeností dobrou
ale když byla na mne sestra na chíře arogantní
tak jsem její hlášku sdílela veřejně na fcb s fotkou špitálu
a co myslíš
omluvil se mi Veřejně ředitel a požádal o stažení příspěvku
:lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76725
25.5.22 18:12

@Lucy75 já bych si u této sestry a její poznámky v duchu řekla „krávo“ nebo něco horšího, nahlas bych neřekla teda nic - až pokud by se to opakovalo - beru, že lidi mají své slabší dny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
25.5.22 18:13
@stinga píše:
dost špatná reakce, pokud chce do té ordinace s děckem chodit dalších 18 let,
já bych to vůbec neřešila, do 5 minut bych takovou bl.bost, kterou řekla sestra zapomněla

No a co? Aspon na me nebude 18 let neprijemna ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1831
25.5.22 18:14

Hm, od sestry to teda moc profesionální není, zrovna ona by měla z ordinace mít zkušenosti s ledasčim…Ale možná právě proto - třeba už toho měla ten den dost a tys to odnesla. A nebo je takhle chytrá pořád :nevim:
Každopádně tohle pouštěj z hlavy, takovejch keců si ještě vyslechneš…

Příspěvek upraven 25.05.22 v 18:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
25.5.22 18:14

Normální dítě v tomto věku. Jestli už stojí, přebaluj ho ve stoje, před něj hračku nebo něco jiného zajímavého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24822
25.5.22 18:21

@stinga jj,ale mne tehdy urazila jako matku, že jsem dítě nehlídala (dvojče jeblo dvojče do hlavy) a K TOMU mi nadala, že jedeme MIMO jejich ofic. pracovní dobu a slouží jen jako záchranka (co je víc než rozbitá hlava!??)
smlsla jsem si na ní i na špitále, tehdy mi to sdílelo během pár hodin tisíce lidí (asi proto psal i ten ředitel) jak se chovají v malé okresní nemocnici :( normálně nás vyhodila, že máme jít ráno za obvoďákem
přitom děcku valila krev z hlavy
to jsem jí nedarovala, krávě…
Leč je pravda, že od té doby na zdejší chíru jet nemohu a jezdíme do nejbližšího okresního (ale fakt lepšího) špitálu :lol: já se ponižovat nenechám a mne nikdo z nemocnice s krvácejícím školkovým dítětem posílat pryč nebude a už Vůůbec mne nebude poučovat, jaká jsem matka..
v komentech toho příspěvku se našly desítky ještě horších zkušeností a ředitel mi pak ještě psal 2× a dle jeho druhého dopisu odebral osobní ohodnocení :D
Já jsem prostě drsná a pokud jde o prachy, zdraví či mé děti, tak bojuju jako Lev - mé znamení :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
25.5.22 18:22

Odpovím obecně, snad nevadí. Všem moc dekuji za odpovědi, nejspíše si to beru moc osobně, když mám těžké noci, malá přecitlivělost kterou mám normálně, se většinou znásobí. S tou důsledností, přemýšlím, nevím jak to zrealizovat aby mu to neprocházelo? Zvyšovat hlas více, ikdyz to dělám, tak nejde to dělat dokola ( v jistých situacích ) než by to pochopil. Prostě se s ním peru a vždy se to nějak podaří. Čapnu ho a perem se. A u tohodle mi to takhle sestra okomentovala. To mě tedy uklidnilo, že to vidí i někdo jiný jako normu, asi měla fakt blbý den. Ono se to bude vše věkem měnit, vždy jsem to viděla tak, že až pochyti kouska rozumu, budu zas ráznější a bude to lepší. Určitě bych také očekávala jiný přístup. Maminky děkuji za zlepšení nálady a že je to opravdu běžné. Přísnější chci být, jen, konám vždy pocitově. Děkuji za zkušenosti a přeji příjemný ve večer :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
25.5.22 18:22

Neni to poprve, kdy slysim od nekoho o zvlastnim pristupu detskych sester, ze jsou protivne, nebo „chytrejsi“ nez doktor…ja jsem za nasi rada..dcera se taky vzpouzela, na vaze ji nechala normalne sedet, proc by mel lezet a na mereni jsem ji ja pridrzela za raminka, ona natahla nohu a bylo to za dve vteriny hotove :nevim: jako +- cm nehraje roli, pak nechala dceru ukonejsit, zabavovala ji hrackama, obrazkama, kdyz ji doktorka merila srdicko a tak :nevim:…a kdyz uz nechtelabpak vubec lezet, tak ji merila a vazila na meridle pro starsi, kde se stoji…me prijde, ze i to male dite vnima, ze je doktor, sestra, laskava osoba a je v tom pripade klidnejsi… mozna jsi mohla nejak zaahnout, 10m dite jeste preperes a nejspis ti nezdrhalo zavratnou rychlosti…proste se prenes pres tu poznamku, neberbsi toosobne, ty znas sve dite, vis, jake je..me prijde, ze v 10ti m nemandite pojemo nejake manipulaci, proste jedna instinktivne a kdyz se mu neco nelibi, tak se brani…ja pouzivala v tomhle veku uz pampers pants a prebalovala dceru, kdyz stala a oblikala hodne volne veci..doma ji nechavala nahatou, kdyz jsem nikam nemusela, nespechala :nevim: aspon se nezaprasila u jidla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
25.5.22 18:23
@Mariane.B píše:
Nemá mu procházet to, co zakladatelka píše a neví si s tím rady.

A jak tedy má maminka správně reagovat, když jí desetiměsíční dítě zdrhá při přebalování, utíká z váhy nebo pláče u doktora, aby mu to neprocházelo? Konkrétně prosím, každý případ detailně popiš, co maminka má či nemá dělat. Já se přiznám, že nevím…
Mým dětem tohle všechno procházelo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
25.5.22 18:26
@Lucy75 píše: :lol: sice „Blbost“
ale na rovinu
dooost hodně nesnáším podobné poznámky, obzvláště od lidí, kteří mají být profíci a měl a říct : Maminko, podržte si prosím nezbedu trošku :lol:
pracuje s dětmi a lidmi
měla by být otrlá
na takovou poznámku bych opáčila : A Vás, sestřičko, ovládá kdo??

A to myslím vážně!

Nesnáším zjm. od doktorů nadřazené chování, myslí si, že jsou bohové v bílém a některé sestry bohužel také,
naštěstí mám většinu zkušeností dobrou
ale když byla na mne sestra na chíře arogantní
tak jsem její hlášku sdílela veřejně na fcb s fotkou špitálu
a co myslíš
omluvil se mi Veřejně ředitel a požádal o stažení příspěvku :lol:

To mi připomnělo holcinu co semnou ležela v nemocnici na rizikovém ( doktoři si myslí, že jsou nadlidi) Ale to se pletou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
25.5.22 18:26

@Nikka007 tak u nás od osmi měsíců u doktorky vážím já a sestra na mě kouká od stolu. Jinak oba naši kluci (teď 13m) tak řvou, že je opravdu nezvazi a nikdy nikdo nic neříkal… Jen z dálky konstatuje: neboj, maminka tě dá na váhu :lol:
Ale u oblékání si nedovolí vzpírat se. To jsem je naučila dost brzy. Jelikož na nějaké hádky při vypravování ven nemám čas, když jsou dva. :mrgreen:
Jinak u nás váží v sedě, od doby kdy děti sedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
25.5.22 18:29
@Masina píše:
A jak tedy má maminka správně reagovat, když jí desetiměsíční dítě zdrhá při přebalování, utíká z váhy nebo pláče u doktora, aby mu to neprocházelo? Konkrétně prosím, každý případ detailně popiš, co maminka má či nemá dělat. Já se přiznám, že nevím…
Mým dětem tohle všechno procházelo…

To právě taky nevím. To by mě také zajímalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová