Reakce dětské sestry

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7
25.5.22 21:50

Asi bych si měla víc vážit naší sestry :lol: Já když chtěla malou na váhu v 8 měsících položit, tak mě rovnou zastavila, že děti v tomhle věku nerady leží někde na zádech, ať ji tam normálně posadim. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76638
25.5.22 21:53
@Fazulina píše:
Tak jasně, i tací se najdou ;). Obecně se ale snažím, a ne vždy mi to jde teda :), jednat se svým dítětem tak, jako bych jednala s jiným člověkem, jakože vždy si v situaci představím sebe, jak by se to líbilo mně… :lol:Samozřejmě to nejde vždy a všude, resp. neumím reagovat vždy tak, jak bych si představovala…

mně by zajímalo, jak ročnímu dítěti čistíš zuby - hodinu mu to vysvětluješ, ono pochopí, hezky otevře pusu a ty čistíš? jestli ano, tak máš zázračné dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11169
25.5.22 22:06
@stinga píše:
mně by zajímalo, jak ročnímu dítěti čistíš zuby - hodinu mu to vysvětluješ, ono pochopí, hezky otevře pusu a ty čistíš? jestli ano, tak máš zázračné dítě

Ty jo, už si to moc nepamatuju, ale v roce měla dcera myslím jen jeden zub a nějak jsme to šmrdlaly spolu, zase jsem nikam nespěchala, tak mi bylo jedno, kolik času to zabere. A když byla o něco starší, měly jsme písničky, ona teda byla hodně na písničky a u hodně situaci to pomohlo, že zpívám :lol:. I když někdy to bylo komické… :lol:

Jo a obecně považují čištění zubů v roce za přeceňované a nějaké tříminutové čištění mě mohlo ohrát. Strčím kartáček, pošmrdlám a konec. Spíš zábava. Jde o návyk…
Celkově se nehroutím, když si náhodou děcko nevyčistí večer zuby…

Jako rozhodně nebudu roční dítě nějak držet násilím a čistit mu zuby, to fakt ne. Budu se snažit najít způsob, jak mu to vyhovuje. Asi proto, že jsem nikdy z čištění zubů nedělala něco, co když nebude, tak se zboří svět, to dcera zvládala celkem v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11169
25.5.22 22:12
@Niki57 píše:
Asi bych si měla víc vážit naší sestry :lol: Já když chtěla malou na váhu v 8 měsících položit, tak mě rovnou zastavila, že děti v tomhle věku nerady leží někde na zádech, ať ji tam normálně posadim. :lol:

No a úplně stejně může rodič dítě posadit na váhu doma a lékaři to říct, pokud dítě nechce sedět/ležet na té váze v ordinaci…

Třeba z toho doma udělat hru… Nejdřív si sedne na váhu maminka, pak tatínek a pak Tonda… A je to. Tohle u lékaře nejde :lol: ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
25.5.22 22:25

@Fazulina Tak malá si doktorku i sestru docela oblíbila, takže jsme to naštěstí nikdy nemuseli řešit. Ale z celkového přístupu bych řekla, že by jim to nejspíš nevadilo.

Edit: nahlásit váhu, ne že bych jim na ni lezla v ordinací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28842
25.5.22 22:26

@stinga tak já dítěti nacpala kartáček do pusy, pošudlala a čau :nevim: a každý den, dokud si nezvyklo. Dcera si nechá třeba minutu pěkně čistit zuby, starší kluk řve ještě dneska a to mu je deset :nevim: ale rozhodně jsem s nima nediskutovala (a to ani dneska).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30964
25.5.22 22:45
@jege píše:
Mě by jenom zajímalo, jestli by všechny ty arogantní sestry, ale i doktoři, učitelé a učitelky, a další statní úředníci, kteří dostávají plat nezávisle na svém chování a často i výkonu, byli stejně tak suverénní i v komerční sféře, kde by jejích platy přímo závisely od počtu a spokojeností klientů. :think: :nevim:

A pediatruv příjem není závislý na poctu registrovaných pacientů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
25.5.22 22:46
@Nikka007 píše:
Hezky den. Jdu se spíše vypsat aby to ze mě trošku opadlo. Byli jsme dnes u lékaře na desetiměsíční prohlídce. Tonda je jinak moc hodný a šikovný, trošku temperamentní, ale dá se to. Mám poslední dobou velký problém s přebalováním a převlékáním pořád se vzpírá, řve a otáčí, seda si atd. Do teď jsem si myslela na tuty, že je to normální, přeci objevuje svět, naučil se konečně pořádně hýbat atd…Když zvýšim hlas a řeknu ne a on zrovna neposlechne, tak že to je jen tohle období a bude lépe. Plácat ho nebudu. A sestra v ordinaci prý na mě, když se nechtěl vážit a utíkal při nandavání pleny : Koukám, že vás to vaše dítě pěkně ovládá a ne vy jeho) já měla dvě a takový nebyli. To je hrůza, prý 🧐 Je mi z toho na nic. Vidím i u ostatních maminek že se jim děti vzpíraji, chodíme na plavání a cvičení a u všech to samé, skoro. A dnes mi řekne sestra ze mě Tonda jen ovládá a ne já jeho. Nevím jestli jsem tak vztahovačna nebo přecitlivělá ( ani mi nepřijde ) ale řekla to hnusně. Řekla jsem jí na to jen že to vidím všude, že tomu nezabráním když prostě nezabírá ani mluvení ani předměty. Vytočila mě její reakce a překvapuje mě že právě ona by s tímhle měla mít snad zkušenosti, ne? Asi mám slabší den, málo spanku, dva doktoři za den a tak to na mě spadlo. Děkuji za přečtení. Alespoň jsem se vypsala. Hezky den maminky :srdce:

Neřeš ji, pindu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
25.5.22 22:51

Tak to bylo od té dětské sestry hodně nevhodné, je vidět, jak těm dětem „rozumí“… malý mi v tomto věku na kontrolách řval jako tur, doktorka jen třeba s úsměvem povídá, že se teda umí ozvat (to jsem se spíš styděla já)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
25.5.22 23:11

Přijďte mi vychovat děti, díky.
A nějak nechápu, proč to má pořád procházet oprsklym sestrám. Proč? Většinou placaj i nesmysly a jsou protivné, že kazí pověst i lékaři.
Musím říct, že mám teda až na výjimky štěstí na dětské sestry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11169
26.5.22 06:26
@Cuddy píše:
A pediatruv příjem není závislý na poctu registrovaných pacientů?

Myslím, že jich má dost i tak. Doktorů je nedostatek a nafukovací ordinaci nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30964
26.5.22 08:37
@Fazulina píše:
Myslím, že jich má dost i tak. Doktorů je nedostatek a nafukovací ordinaci nemá.

Ano, ale závislý je, ne co psal @jege Pediatrů je extrémní nedostatek, rozhodně si nemůže rodič vybírat a při každé nespokojenosti jít jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
26.5.22 09:30

Jojo, kamarádka už půl roku shání „kohokoliv rozumného v hodně širokém okruhu, kdo ještě bere“. Praha, kde jich jsou fakt desítky. Se současným pediatrem hrubá nespokojenost, ale hodinu se jí dojíždět se dvěma mrňatama (navíc třeba v horečkách) MHD nechce.
A to nemluvím o těch „doktorka je skvělá, sestra má sice tunu blbých keců, ale to přežiju, ta neléčí“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11169
26.5.22 10:05
@Cuddy píše:
Ano, ale závislý je, ne co psal @jege Pediatrů je extrémní nedostatek, rozhodně si nemůže rodič vybírat a při každé nespokojenosti jít jinam.

No to jsem myslela. Že pediatr závislý na pacientech není, protože jich má tolik, že když mu někdo odejde, na jeho místě stojí za zástup dalších. Takže nějakou protivnou sestru neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36076
26.5.22 14:46
@Fazulina píše:
No to jsem myslela. Že pediatr závislý na pacientech není, protože jich má tolik, že když mu někdo odejde, na jeho místě stojí za zástup dalších. Takže nějakou protivnou sestru neřeší.

Přesně tak, formálně možná od počtu pacientů závisí, reálně ale nikoliv, protože je takový nepoměr pacientů a lékařů, že i ten nejhorší si své pacienty najde. V komerční sféře něco naprosto nepředstavitelné. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová