Reakce dětské sestry

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Alriga
25.5.22 18:30
@Fazulina píše:
Tak předně by asi neměl nikdo nikoho ovládat, vztah by měl být rovnocenný, každopádně dle mě to je normální a malé děti moc přebalování a převlékání nemají rády…

Já si vždycky představím, jak by v té situaci bylo mě, kdyby me někdo nutil do něčeho, co nechci. U dospělého je rozdíl v tom, ze se dokáže ovládnout, ale malinké dítě nic jiného než odpor zatím nezna a neumí zpracovat pocity…

Na sestru se vyprdni. Je to opravdu normální…

Mě by zajímala konkrétní ráda, jak to nemá dítěti procházet. Co mu nemá procházet? Že nechce mít věčně zadek v zapařené plínce a že zrovna v tu chvíli nemá fakt chuť, aby ho někdo vážil a dělal s ním psí kusy? Zcela pochopitelná reakce dítěte… Sestra by měla naopak být trpělivá, stejně jako matka… Jenže u nás je u doktorů problém, že se věčně spěchá a rychle rychle a dítěti ani není snaha to vysvětlit, či mu třeba vyhovět v jiném způsobu atd…

Rovnocenný vztah s miminem???

• Citovat
  • Upravit
68984
25.5.22 18:31

Chápu správně, že je mu deset měsíců, nikoliv deset let, když jsi byla nařčena, že s tebou cloumá? :lol:
Nejspíš měla taky mizernej den, teda doufejme, že nemá takový řeči normálně. Já to píšu všude, že nejvíc vychovávat cizí uměj matky hodných dětí. Mně moje dítě při přebalování klidně leželo, takže když vám neleží, jste divná, dítko vás ovládá. A roste po kriminál asi, pokud ho rovnou nezmlátíte do kuličky, aby si příště nedovolilo se hýbat :jazyk: (i když kecám, jednou mi bylo vyčteno, že moje NE není dostatečně důrazné)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
25.5.22 18:32
@Lucy75 píše:
@stinga jj,ale mne tehdy urazila jako matku, že jsem dítě nehlídala (dvojče jeblo dvojče do hlavy) a K TOMU mi nadala, že jedeme MIMO jejich ofic. pracovní dobu a slouží jen jako záchranka (co je víc než rozbitá hlava!??)
smlsla jsem si na ní i na špitále, tehdy mi to sdílelo během pár hodin tisíce lidí (asi proto psal i ten ředitel) jak se chovají v malé okresní nemocnici :( normálně nás vyhodila, že máme jít ráno za obvoďákem
přitom děcku valila krev z hlavy
to jsem jí nedarovala, krávě…
Leč je pravda, že od té doby na zdejší chíru jet nemohu a jezdíme do nejbližšího okresního (ale fakt lepšího) špitálu :lol: já se ponižovat nenechám a mne nikdo z nemocnice s krvácejícím školkovým dítětem posílat pryč nebude a už Vůůbec mne nebude poučovat, jaká jsem matka..
v komentech toho příspěvku se našly desítky ještě horších zkušeností a ředitel mi pak ještě psal 2× a dle jeho druhého dopisu odebral osobní ohodnocení :D
Já jsem prostě drsná a pokud jde o prachy, zdraví či mé děti, tak bojuju jako Lev - mé znamení :mrgreen:

To je tedy drsný! To je vrchol drzosti a ještě s takovým úrazem? :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
25.5.22 18:34
@Nikka007 píše:
Hezky den. Jdu se spíše vypsat aby to ze mě trošku opadlo. Byli jsme dnes u lékaře na desetiměsíční prohlídce. Tonda je jinak moc hodný a šikovný, trošku temperamentní, ale dá se to. Mám poslední dobou velký problém s přebalováním a převlékáním pořád se vzpírá, řve a otáčí, seda si atd. Do teď jsem si myslela na tuty, že je to normální, přeci objevuje svět, naučil se konečně pořádně hýbat atd…Když zvýšim hlas a řeknu ne a on zrovna neposlechne, tak že to je jen tohle období a bude lépe. Plácat ho nebudu. A sestra v ordinaci prý na mě, když se nechtěl vážit a utíkal při nandavání pleny : Koukám, že vás to vaše dítě pěkně ovládá a ne vy jeho) já měla dvě a takový nebyli. To je hrůza, prý 🧐 Je mi z toho na nic. Vidím i u ostatních maminek že se jim děti vzpíraji, chodíme na plavání a cvičení a u všech to samé, skoro. A dnes mi řekne sestra ze mě Tonda jen ovládá a ne já jeho. Nevím jestli jsem tak vztahovačna nebo přecitlivělá ( ani mi nepřijde ) ale řekla to hnusně. Řekla jsem jí na to jen že to vidím všude, že tomu nezabráním když prostě nezabírá ani mluvení ani předměty. Vytočila mě její reakce a překvapuje mě že právě ona by s tímhle měla mít snad zkušenosti, ne? Asi mám slabší den, málo spanku, dva doktoři za den a tak to na mě spadlo. Děkuji za přečtení. Alespoň jsem se vypsala. Hezky den maminky :srdce:

Asi neposoudím tvojí situaci, ale dneska jsem byla na nákupu, byly tam průběžně dvě maminky s dětmi - za mě docela velké - tak dva - tři roky, byly v košíku. A tedy řeknu ti…řev, vynucování, kvílení. Strašný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
25.5.22 18:35
@Alriga píše:
Rovnocenný vztah s miminem???

A to je právě ten problém, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
25.5.22 18:39
@stinga píše:
dost špatná reakce, pokud chce do té ordinace s děckem chodit dalších 18 let,
já bych to vůbec neřešila, do 5 minut bych takovou bl.bost, kterou řekla sestra zapomněla

To je zase pravda! Vařilo se ve mě ale slušnost převládla. Akorát já nezapomnela a to se musím naučit 😁 přecházet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36305
25.5.22 18:41
@Nikka007 píše:
Hezky den. Jdu se spíše vypsat aby to ze mě trošku opadlo. Byli jsme dnes u lékaře na desetiměsíční prohlídce. Tonda je jinak moc hodný a šikovný, trošku temperamentní, ale dá se to. Mám poslední dobou velký problém s přebalováním a převlékáním pořád se vzpírá, řve a otáčí, seda si atd. Do teď jsem si myslela na tuty, že je to normální, přeci objevuje svět, naučil se konečně pořádně hýbat atd…Když zvýšim hlas a řeknu ne a on zrovna neposlechne, tak že to je jen tohle období a bude lépe. Plácat ho nebudu. A sestra v ordinaci prý na mě, když se nechtěl vážit a utíkal při nandavání pleny : Koukám, že vás to vaše dítě pěkně ovládá a ne vy jeho) já měla dvě a takový nebyli. To je hrůza, prý 🧐 Je mi z toho na nic. Vidím i u ostatních maminek že se jim děti vzpíraji, chodíme na plavání a cvičení a u všech to samé, skoro. A dnes mi řekne sestra ze mě Tonda jen ovládá a ne já jeho. Nevím jestli jsem tak vztahovačna nebo přecitlivělá ( ani mi nepřijde ) ale řekla to hnusně. Řekla jsem jí na to jen že to vidím všude, že tomu nezabráním když prostě nezabírá ani mluvení ani předměty. Vytočila mě její reakce a překvapuje mě že právě ona by s tímhle měla mít snad zkušenosti, ne? Asi mám slabší den, málo spanku, dva doktoři za den a tak to na mě spadlo. Děkuji za přečtení. Alespoň jsem se vypsala. Hezky den maminky :srdce:

Tak ono celkově si Tondové moc poroučet nedají! ;) :mrgreen:

Načítám video...
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
25.5.22 18:42
@Lucie_Sx píše:
Jsou okamziky, kdy neni na miste vysvetlovat, ale poslat dotycnou rovnou cestou do p*dele.Pokud nejsi dost pohotova, abys vymyslela neco trefneho, nauc se vseobecne „a co je vam do toho“, pripadne neco jineho na ten zpusob („on z toho vyroste, ale vam uz ta blbost zustane“).
určitě jsem měla na jazyku dost reakci ale žádná nebyla dost slušně vzhledem k místu a k osobě. Raději jsem pak mlčela. Možná jsem měla vymyslet něco důrazneho v tu chvíli mě to ale vůbec nenapadlo, aby to bylo ve vsi slušnosti
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
25.5.22 18:57

@Fazulina
A jak vypadá takový rovnocenný vztah s desetimesicnim kojencem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
25.5.22 19:00

Děti jsou různý, pokud měla sestra klidný 10m děti, tak to nebyla její zásluha, ale prostě fakt, že zrovna ona měla klidný děti. Nicméně takovýhle nevhodý poznámky by samozřejmě říkat neměla. Chápu, že tě to sebere, únava atd. A ještě navrch kecy od sestry. Kašli na ni, je to od ní neprofesionální, ale děje se to bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
25.5.22 19:20

Řešíš neskutečné hovadiny, promiň.. Takových ženských je, co kolem sebe stelou moudra, hlavně starší generace. Moje roční dítě bylo označené za vadné / postižené (nechodilo na nočník). Vždy si pomyslím cosi o búú a je mi to u zádele. Radím Ti totéž ;.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
25.5.22 19:23

S mojí malou bojuju u přebalování úplně stejně, i když je jinak docela klidná, tak to přebalování prostě nesnáší, myslím že je to normální. Ty děti prostě nemají rády, když je omezíš v pohybu. Taky bych teda chtěla vidět jak se to dělá a takový blbý kecy by mě taky nadzvedly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
25.5.22 19:29

Zakladatelko nic si z toho nedělej. Já vím že to člověka zamrzí a že takové chování když člověk třeba zrovna úplně nemá svůj den dokáže semlít. Ale já bych to prostě pustila jedním uchem dovnitř druhým ven. Nedávno jsem byla se synem u lékaře na jedné kontrole a on absolutně neměl den a hodil po doktorovi autíčko :oops: No tak jsem si taky vyslechla pár slovíček a jako jo brečela jsem celou cestu domů pak jsem do sebe kopla panáka a večer už jsem byla v rámci možností v pohodě.
Prostě bych se na to úplně vyprdla :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
25.5.22 19:36

Sestry prudí častěji než doktoři. A když jim to neprojde silou, holkám, zkouší to ještě větší silou. Co já si všechno vyslechla - dítě bude mít oploštělý mozek, když se v šesti měsících nedařilo zavést příkrmy, za dítě má zodpovědnost ordinace, fakt nemá, čtyři a půl roku staré dítě mi zemře na černý kašel, apod. :lol: Netuším kolikrát se pokoušela nabourat rozhovor mezi mnou a lékařem, aktuálně, když to vypadá na větší výměnu názorů, radši odchází někam stranou, protože je z toho celá rozvrkočená. :D

• Citovat
  • Upravit
22
25.5.22 19:39
@kulíšek_s_bambulí píše:
Zakladatelko nic si z toho nedělej. Já vím že to člověka zamrzí a že takové chování když člověk třeba zrovna úplně nemá svůj den dokáže semlít. Ale já bych to prostě pustila jedním uchem dovnitř druhým ven. Nedávno jsem byla se synem u lékaře na jedné kontrole a on absolutně neměl den a hodil po doktorovi autíčko :oops: No tak jsem si taky vyslechla pár slovíček a jako jo brečela jsem celou cestu domů pak jsem do sebe kopla panáka a večer už jsem byla v rámci možností v pohodě.
Prostě bych se na to úplně vyprdla :hug:

Děkuji za pochopení a podporu :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová