Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky, prosím pomoc. Moje 6mesicni holčička po očkování Bexserem začala mít hrozně neklidný spánek. Háže sebou ze strany na stranu, ale neustále, uklidní se jen u prsu. Bojím se o ní, už je to asi pátý den po a pořád to divné spaní trvá. Máte někdo podobnou zkušenost? Zlepšilo se to?
Taky dostala hroznou vyrážku, to už ustupuje..
Děkuju
Ahoj, u nás měla malá teplotu, vyrážku a na prd spánek. Spánek se srovnával snad 2 měsíce. Pak přišla 2 dávka a aktuálně nespí v noci, už od začátku procince. Usíná většinou v 5 ráno. První týden nespala skoro ani přes den, teď už spí aspoň přes den. Zkusím poslat foto výtažky, jestli to bude vidět.
Volali jsme tenkrát i na pohotovost, prý vyrážka není k očkování, teplotu jsme měli srážet.
@Ginuš
Ahoj, chudáček.
Jsem fakt naštvaná, co nám to udělalo.. A ta vyrážka z toho určitě je, nám naskakala po celém těle.. Přemýšlím, jestli se to dá teď stopnout a druhou dávku odložit..? ![]()
Druhou davku muzes odlozit i uplne zrusit. Ty rozhodujes, ne lekar.
@slunicko117 taky jsem to nečekala. U starší to bylo v pohodě. Mladší jsem nechala očkovat s ohledem na to, že starší chodí do školky
. Druhou dávku jsem nechala píchnout o něco dýl. Teploty a vyrážka nebyla, ale to nespani je mazec. Držím palce ať je to brzy za váma.
@Lucie_Sx
Díky, jsem dost naštvaná co jsem ji to provedla, MUDr přesvědčovala jak je to vhodny, já chtěla udělat pro dítě to nejlepší a teď chudinka tak špatně spí, pořád se ošívá.
@slunicko117 já vím že je to naprd ale já bych nelitovala.. Spánek naprd, vyrážka ale sama víte jak probíhá a vypadá nemoc proti které jste nechala očkovat…
@slunicko117 píše:
@Lucie_Sx
Díky, jsem dost naštvaná co jsem ji to provedla, MUDr přesvědčovala jak je to vhodny, já chtěla udělat pro dítě to nejlepší a teď chudinka tak špatně spí, pořád se ošívá.
Udelala jsi dobre. Doktori vi, proc tak usilovali o to, aby byla vakcina hrazena… moje dite treba melo jen zvysenou teplotu a jen prvni vecer. Kazdy reaguje jinak, ale udelala jsi dobre, neboj.
Může to být reakce na očkování, ale dětem se vyvíjí CNS, proto mívají neklidný spánek. Dcera to měla kolem půl roku také, bexsero měla dávno za sebou.
@Mediula Ahoj a kdy to přešlo? Dřív malá spinkala v kuse i sedm hodin, teď je pořád vzhůru.
@slunicko117
Až teď, v 9 měsících 😬 přidaly se do toho ještě zuby
Dala jsem naočkovat mládež a oba dva bolela celý týden po očkování hodně ruka. Totéž bylo i po přeočkování. Nemusí se přeočkovávat hned, my byli až po 4 měsících. Kolik je maximální hranice netuším.
Možná špatně spí, protože ji ta vyrážka svědí nebo jinak draždí. Zkuste dát na noc kapky Fenistyl. Naše malá měla vyrážku po MMR a taky tak 3 dny spaní šílený a kapky trochu pomohly. Po Bexeru jsme žádnou reakci naštěstí neměli. Jinak očkování bych nelitovala. Vyrážka zmizí, spaní se zas srovná, následky nemoci jsou mnohem horší.
@slunicko117 přesně jak píše @kavulenka a spousta ostatních. Kousek od nás na meningokoka zemřela mladá holka a šlo to opravdu hodně rychle.
@slunicko117 píše:
Maminky, prosím pomoc. Moje 6mesicni holčička po očkování Bexserem začala mít hrozně neklidný spánek. Háže sebou ze strany na stranu, ale neustále, uklidní se jen u prsu. Bojím se o ní, už je to asi pátý den po a pořád to divné spaní trvá. Máte někdo podobnou zkušenost? Zlepšilo se to?Taky dostala hroznou vyrážku, to už ustupuje..
Děkuju
Malej měl 4 dny skoro 40…pak jako když utne a konec všech problémů… druhá fáze už byla bez reakce, pak jsem dávala Nimanrix a taky v pohodě…ono se někdy stane, že dítě v době očkování má v sobě nějakou virózu aniž by mělo příznaky…v klidu, zmizí to…