Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den,
je tu někdo, kdo má podobnou zkušenost? Naše 4 týdenní dcera přes den neusne jinde, než v jedoucím kočárku. Jakmile kočárek zastaví, většinou je rychle vzhůru. Nejdřív mi přišlo, že se vždy vzbudí, když jí najíždí nějaký prdík, většinou se dá celkem hned uhoupat, ale prostě musíme u kočárku skoro nonstop být. Doma nám přes den neusne. V noci zavineme ručičky do zavinovačky a spí pěkně, drkat s ní nemusíme, jen jí tedy musím uspat na prsu.
Má někdo podobnou zkušenost? Něco pomohlo?
Ono dokud bude jakž takž počasí, tak člověk těch 6 hodin, pokud chce, aby dítě spalo, chodit po venku bude, ale nevím, co budu dělat za mrazu a za deště…
Tak ráda bych ji jen uvozila, zaparkovala na terase a pořídila i něco doma udělat
Nemůžeme mít vše, že
ale kdyby se někdo s podobnou zkušeností našel a poradil, tak budu ráda ![]()
Mam mam mam. Uplne stejnou - kocar nesměl zastavit. A mam pro tebe jedinou utechu - je to jenom obdobi a prejde to. Ja slavila, kdyz nahodou usnul doma a ja mohla minutu sedet!
Kamarádka takové dítě měla, její dost manuálně zručný manžel kvůli tomu vyrobil takový simulátor jízdy. Měli tedy vyšší spotebu nenergie, ale zabralo to.
Tak pořiď kočárek i na dom, my takhle s malou museli jezdit přes práh aby spala ![]()
@Anymaa zkus šátek nebo nositko.. Mimca jsou zvyklé 9 měsíců na houpání, takze se moc nedivím. Mi malý přes den dobře spí taky jen v šátku nebo kočáru.. Je to běžné, řekla bych ![]()
@martina.se ja právě nikoho neznam, kdo by musel porad jezdit. Kamosky udrncali a ditko spalo i v zaparkovanym ![]()
@Anymaa
Já zavinovala až po krmeni teda, ale to je asi jedno. Malá taky jinak nebyla schopna spát do cca toho půl roku.
To samé jako náš chlapeček. Dodnes špatně spí (a to i v noci). Je mu rok, a to co naspí přes den, tak naspí jen venku v kočárku. Málokdy usne doma, občas po obědě ano.
V těch 4 týdnech jsem já nebo muž kolikrát jeli po tmě ven i v 8-9 večer, aby spal.
Naučili jsme se jezdit kočárem za každého počasí a jezdíme tak dlouho, aby se trochu prospal. Jak zastavím před domem a hledám klíče, v tu ránu je vzhůru. Bohužel v domácnosti toho moc udělat nemůžu, a to si přivydělávám z domova (to jde jen když přijde jezdit děda nebo babička - 2× týdně naštěstí), je to dost těžký, ale prostě jsou taková miminka. Asi máš podobné ![]()
Zkus vyuzit to prso. I v kocaru, kdyz se probere, tak vyndat, nakojit, spici vratit. Treba to pujde.
To same doma, nakojit vleze ve velke posteli a nechat spat.
Ahoj, taky máme kočárek i na doma, obyčejný, prodala mi ho kolegyně po svých dětech za pár stovek a dobrý. Mala je obecně nespavec a to už má 5 měsíců. V kočárku max 40 minut a i když jede, je prostě vzhůru. Doma ve něm taky vydrží asi stejnou dobu, ale aspoň něco. Sedím v obýváku, koukám. na telku a houpu. Jsem zvědavá, kdy to skončí a začne spát. V noci furt vzhůru, takže občas jsem na mašli