Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Reakci může mít třeba za týden v podobě horečky, může chytit nějaký bacil, protože je tělo oslabené. To nikdy nevíš dopředu. Dej mu klidovy režim, omez návštěvy davů a skupin a uvidíš. Bezprostřední reakce jako šok nastane asi do 20 min od podání, proto se ma čekat v čekárně. Jinak sledovat.
Syn neměl žádnou reakci. Neplasila bych předem, ten stres prenasis na dítě, klídek ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chci se zeptat jaký mate názor na očkováni prevenar 13? A do kdy muzu očekávat u prcka reakci? Dneska jsme podstoupili tohle očkováni hodně sem vahala zda ho dat nechtěla sem zasahovat do tak malého Telička ale nakonec smeje dohodli s přítelem ze dáme malej je zatím v pořádku bez horečky a cilej jako vždy ale furt si rikam muzu ještě očekávat nějakou reakci nebo už bysme mohly bejt za tím nejhorším? Co vaše zkušenost…?malej byl očkovány kolem 13h
Syn nikdy reakci na očkování neměl, ten den jsem ho nechávala víc v klidu. Pak jsem už nedělala nic zvláštního. V případě vysokých teplot bych šla hned k doktorce.
@Russet píše:
Syn nikdy reakci na očkování neměl, ten den jsem ho nechávala víc v klidu. Pak jsem už nedělala nic zvláštního. V případě vysokých teplot bych šla hned k doktorce.
No zatím je v pořádku teplota nic je jako obvykle prave čekám zda nějaká reakce přijde nebo už to bude dobre furt sem bojím no
@Russet píše:
Tak k tomu jsem se dočetla, že vlastně se protilátky prý nevytváří. Hodila jsem to za hlavu, to už by člověk přišel o rozum úplně.
@Anonymní píše:
No zatím je v pořádku teplota nic je jako obvykle prave čekám zda nějaká reakce přijde nebo už to bude dobre furt sem bojím no
Já jsem po očkování taky něco čekala. Ale naštěstí nic. Brzo budem muset dojít na přeočkování hexy, to budu taky trošku nervózní. Ale když očkuješ zdravé dítě, mělo by to být ok.
@Bubla Bůčková píše:
Tak k tomu jsem se dočetla, že vlastně se protilátky prý nevytváří. Hodila jsem to za hlavu, to už by člověk přišel o rozum úplně.
Naše mámy nás kolikrát nechaly očkovat a nedělaly z toho vědu. Díky všem těm informacím má člověk jakoby větší strach, že se něco stane.
Děti měli max zvýšenou teplotu což se neřeší a pak byli ten den a ještě další den víc spavé
Mala mela vsechny prevenary uplne bez reakce, jako by ani ockovana nebyla, mela trosku teplotu po posledni davce hehy, nikde neni psano, ze musi byt reakce
Taky jsem teď malého nechala očkovat prevenarem a bez reakce. Dva dny byl trošku spavější ale už je zase v pohodě. I doktorka říkala, že reakce na prevenar nejsou tak časté jako třeba na Hexu atd.
Dostala najednou s prvni hexou a zadna reakce, nic..ani moc nebrecela jen pri samotnem pichani ![]()
Vcera jsme taky dali prevenar 13. Vcera i dnes po koupani maly vystoupily cervene flicky s bledym stredem na nozicce. Nic jsme nedelali jinak, zadne nove mydlo, nic jineho jsem nejedla a doktor odmita souvislost. Bojim se druhe davky, aby se se ji to pak jeste nerozlezlo.
![]()
U nás bez reakce i spalničky. Akorát je vždycky den dva možná krapet víc spavy, ale to může být z čehokoliv
Ahoj holky, chci se zeptat jaký mate názor na očkováni prevenar 13? A do kdy muzu očekávat u prcka reakci? Dneska jsme podstoupili tohle očkováni hodně sem vahala zda ho dat nechtěla sem zasahovat do tak malého Telička ale nakonec smeje dohodli s přítelem ze dáme malej je zatím v pořádku bez horečky a cilej jako vždy ale furt si rikam muzu ještě očekávat nějakou reakci nebo už bysme mohly bejt za tím nejhorším? Co vaše zkušenost…?malej byl očkovány kolem 13h