Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Před nějakou dobou jsem četla článek o dítěti s tetanem v USA, tenkrát mi to přišlo neuvěřitelné… No a před chvílí na mě vykouklo tohle:
Chlapec z jižní Moravy se nakazil tetanem, jeho matka odmítala očkování
Chjo.
No taky jsem to četla, jak se asi cítí maminka, která vlivem neockovacich fanaticek zmrzacila své dítě. Pokud byl chlapec zdráv, mohl být očkovaný. Neockovala = odneslo to to dítě…
Stejně 5ak mohlo mít následky po očkování. Tohle si musí přebrat každý sám.
@Tejule píše:
No taky jsem to četla, jak se asi cítí maminka, která vlivem neockovacich fanaticek zmrzacila své dítě. Pokud byl chlapec zdráv, mohl být očkovaný. Neockovala = odneslo to to dítě…
no osobně doufám že jí zavřou, protože ty křeče a bolesti musí být neskutečný, jsem zvědavá jestli se tu vyjádří fanatičky neočkování
@ka2ka píše:
no osobně doufám že jí zavřou, protože ty křeče a bolesti musí být neskutečný, jsem zvědavá jestli se tu vyjádří fanatičky neočkování
A zavřela bys i matky, co naočkují dítě a to bude mít nějaké nasledky?
nebo tam je to v pohodě, že dítě zmrzačí.
@ka2ka píše:
To víš, že vyjádří, podle nich je přece lepší nemoc prodelat, jaké asi bude mít vedlejší účinky po nemoci a po těch lécích kterýma ho narvou… Ale je to přírodní nechat dítě trpet… Kéž by to chytla ta matka a ne to dítě, které za to nemůže.
Tetanus v ČR stále je a bude, tchanovi na něj před lety zemřela pacientka a dostala ho že jedla starší rohlík a sousto ji skeablo na patře. Docela by mě mne zajímalo, jestli je maminka chlapečka stále přesvědčena o své pravdě a jak se jí bude žít jestliže to nedopadne dobře ![]()
@lucenka píše:
A zavřela bys i matky, co naočkují dítě a to bude mít nějaké nasledky?nebo tam je to v pohodě, že dítě zmrzačí.
takže ty to schvaluješ?
Dívala jsem do FB skupiny ALTERNA - alternativní léčba nemocí, onemocnění dítěte tam vnímají jako pochybení lékařů.
Hlava mi to nebere, ale holt, někdo to tak má.
@Uju píše:
Tetanus v ČR stále je a bude, tchanovi na něj před lety zemřela pacientka a dostala ho že jedla starší rohlík a sousto ji skeablo na patře. Docela by mě mne zajímalo, jestli je maminka chlapečka stále přesvědčena o své pravdě a jak se jí bude žít jestliže to nedopadne dobře
jak se tetanus dostane z rohlíku?
@ka2ka píše:
takže ty to schvaluješ?
Každý rodič by měl za své dítě rozhodovat sám a stát by mu neměl nařizovat, co má dítěti dát za očkování.
@SAJ A je podle nich i nepodavani antibiotik chybou lekare?
Tez nechapu, mam par alternativcu u muze v rodine a co z nich obcas vypadne za moudra ![]()
I tady na epipi se od některých dočteš, že tetanus je nesmysl, že v dnešní době se dítě tetanem nemůže nakazit
Není to pravda a nikdy nebyla. Kdysi jsem četla (v knize Neviditelní nepřátelé), že spory bakterie Clostridium tetani přežívají desítky let v půdě, navíc mají hodně přenašečů. Můj děda nebyl očkovaný proti tetanu a zemřel na něj (před 50 lety) - škrábla ho kočka. Nejdříve to vypadalo na angínu - velké bolesti v krku, nemoc postupovala rychle, nepřežil to, zemřel ve velkých bolestech - udusil se v křečích. Strašná smrt
Dodnes má moje máma slzy v očích, když na to vzpomíná
Viděla ho i krátce před smrtí a ten tetanový škleb mu zůstal i po ní ![]()
Příspěvek upraven 26.09.19 v 14:17
@lucenka píše:
Každý rodič by měl za své dítě rozhodovat sám a stát by mu neměl nařizovat, co má dítěti dát za očkování.
takže schvaluješ, tím ti přijde normální že to dítě ted leží s křečema který jsou neuvěřitelně bolestivý, nemůže dýchat, dusí se, nemluvím o tom že možná bude mít poškozený mozek a jiné následky
@ka2ka tchán říkal, že rohlík nebyl cerstvej a při jídlu se o nějaký ztvrdly kousek skrabla na patře, byla to stará ženská na vesnici, 3dny starej rohlík ostrej je