Tetanus v ČR

SAJ
17073
26.9.19 14:00

Tetanus v ČR

Před nějakou dobou jsem četla článek o dítěti s tetanem v USA, tenkrát mi to přišlo neuvěřitelné… No a před chvílí na mě vykouklo tohle:

Chlapec z jižní Moravy se nakazil tetanem, jeho matka odmítala očkování

Chjo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1212
26.9.19 14:05

No taky jsem to četla, jak se asi cítí maminka, která vlivem neockovacich fanaticek zmrzacila své dítě. Pokud byl chlapec zdráv, mohl být očkovaný. Neockovala = odneslo to to dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.9.19 14:07

Stejně 5ak mohlo mít následky po očkování. Tohle si musí přebrat každý sám.

• Citovat
  • Upravit
27621
26.9.19 14:07
@Tejule píše:
No taky jsem to četla, jak se asi cítí maminka, která vlivem neockovacich fanaticek zmrzacila své dítě. Pokud byl chlapec zdráv, mohl být očkovaný. Neockovala = odneslo to to dítě…

no osobně doufám že jí zavřou, protože ty křeče a bolesti musí být neskutečný, jsem zvědavá jestli se tu vyjádří fanatičky neočkování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.9.19 14:09
@ka2ka píše:
no osobně doufám že jí zavřou, protože ty křeče a bolesti musí být neskutečný, jsem zvědavá jestli se tu vyjádří fanatičky neočkování

A zavřela bys i matky, co naočkují dítě a to bude mít nějaké nasledky? :think: nebo tam je to v pohodě, že dítě zmrzačí.

• Citovat
  • Upravit
1212
@ka2ka píše:

To víš, že vyjádří, podle nich je přece lepší nemoc prodelat, jaké asi bude mít vedlejší účinky po nemoci a po těch lécích kterýma ho narvou… Ale je to přírodní nechat dítě trpet… Kéž by to chytla ta matka a ne to dítě, které za to nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750

Tetanus v ČR stále je a bude, tchanovi na něj před lety zemřela pacientka a dostala ho že jedla starší rohlík a sousto ji skeablo na patře. Docela by mě mne zajímalo, jestli je maminka chlapečka stále přesvědčena o své pravdě a jak se jí bude žít jestliže to nedopadne dobře :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27621
26.9.19 14:11
@lucenka píše:
A zavřela bys i matky, co naočkují dítě a to bude mít nějaké nasledky? :think: nebo tam je to v pohodě, že dítě zmrzačí.

takže ty to schvaluješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
26.9.19 14:11

Dívala jsem do FB skupiny ALTERNA - alternativní léčba nemocí, onemocnění dítěte tam vnímají jako pochybení lékařů.

1. Předpokládali, že je očkované - chyba
  2. Následně očkovali už nemocné dítě - opět chyba

:nevim: :nevim: Hlava mi to nebere, ale holt, někdo to tak má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27621
26.9.19 14:13
@Uju píše:
Tetanus v ČR stále je a bude, tchanovi na něj před lety zemřela pacientka a dostala ho že jedla starší rohlík a sousto ji skeablo na patře. Docela by mě mne zajímalo, jestli je maminka chlapečka stále přesvědčena o své pravdě a jak se jí bude žít jestliže to nedopadne dobře :zed:

jak se tetanus dostane z rohlíku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.9.19 14:13
@ka2ka píše:
takže ty to schvaluješ?

Každý rodič by měl za své dítě rozhodovat sám a stát by mu neměl nařizovat, co má dítěti dát za očkování.

• Citovat
  • Upravit
10028
26.9.19 14:15

@SAJ A je podle nich i nepodavani antibiotik chybou lekare? :think: :roll: Tez nechapu, mam par alternativcu u muze v rodine a co z nich obcas vypadne za moudra :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
26.9.19 14:16

I tady na epipi se od některých dočteš, že tetanus je nesmysl, že v dnešní době se dítě tetanem nemůže nakazit :roll: Není to pravda a nikdy nebyla. Kdysi jsem četla (v knize Neviditelní nepřátelé), že spory bakterie Clostridium tetani přežívají desítky let v půdě, navíc mají hodně přenašečů. Můj děda nebyl očkovaný proti tetanu a zemřel na něj (před 50 lety) - škrábla ho kočka. Nejdříve to vypadalo na angínu - velké bolesti v krku, nemoc postupovala rychle, nepřežil to, zemřel ve velkých bolestech - udusil se v křečích. Strašná smrt :,( Dodnes má moje máma slzy v očích, když na to vzpomíná :( Viděla ho i krátce před smrtí a ten tetanový škleb mu zůstal i po ní :(

Příspěvek upraven 26.09.19 v 14:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27621
@lucenka píše:
Každý rodič by měl za své dítě rozhodovat sám a stát by mu neměl nařizovat, co má dítěti dát za očkování.

takže schvaluješ, tím ti přijde normální že to dítě ted leží s křečema který jsou neuvěřitelně bolestivý, nemůže dýchat, dusí se, nemluvím o tom že možná bude mít poškozený mozek a jiné následky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750

starej rohl

@ka2ka tchán říkal, že rohlík nebyl cerstvej a při jídlu se o nějaký ztvrdly kousek skrabla na patře, byla to stará ženská na vesnici, 3dny starej rohlík ostrej je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek