Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@lucenka píše:?
Dítěte je mi líto. Ale mohlo by dopadnout špatně i po očkování.
@ludmilaadamkova píše:
Ona je otazka zda to dite prezije. Tetanus je dost desiva nemoc.
No, právě. Smrt mého dědy je pro nás v rodině dostatečným strašákem, aby se nezanedbávalo ani přeočkování ![]()
@bartsch Ono tim ze to ockovani plosne je a tyto nemoci se bezne nevyskytuji pro mnohe znamena ze doopravdy neexistuji a je to jen nejaky virtualni strasak. Za to se vsude mluvi o tom ze ockovani muze zpusobit to a to. Takze lide maji strach z ockovani.
@ludmilaadamkova píše:
@bartsch Ono tim ze to ockovani plosne je a tyto nemoci se bezne nevyskytuji pro mnohe znamena ze doopravdy neexistuji a je to jen nejaky virtualni strasak. Za to se vsude mluvi o tom ze ockovani muze zpusobit to a to. Takze lide maji strach z ockovani.
Lidé ale hlavně věří každé blbině napsané na netu. Hned jsem si vybavila tu holčičku, co ji matka před pár lety zavraždila, ale odpůrci očkování hned hlásali pár hodin po smrti holčičky, že zemřela na následky očkování (očkovaná byla předchozí den). ![]()
@Wani s lidskou hlouposti se bojovat neda. Blbe je, ze tady jde o deti ty si to sami rozhodnout nemohou. Prave proto je ze zakona dano povinne ockovani aby lidi proste museli. S tim ze samozrejme ve specifickych případech se na neco neockuje nebo vubec neockuje.
Příspěvek upraven 26.09.19 v 14:41
Tetanus je pouhá spekulace. Kluk má nejspíš otravu lithiem. Nesmyslně mu podali globulin plus ho naočkovali, dostal křeče bezprostředně po vakcíně. A teď je na infekčním, aby se předešlo šíření nemoci. To nevymyslíš.
@lucenka píše:
Dítěte je mi líto. Ale mohlo by dopadnout špatně i po očkování.
Mozna ano, ale rozhodne ne takto spatne ![]()
Osobne neznam ve svem okoli nikoho, kdo by mel nejake trvale nasledky zpusobene ockovanim
Tim nechci rict, ze se to nemuze stat, ale osobne nikoho takoveho neznam. A opravdu neziju v zadne socialni izolaci ![]()
@vjerunqa píše:
Tetanus je pouhá spekulace. Kluk má nejspíš otravu lithiem. Nesmyslně mu podali globulin plus ho naočkovali, dostal křeče bezprostředně po vakcíně. A teď je na infekčním, aby se předešlo šíření nemoci. To nevymyslíš.
Lithiem? A to píšou kde? Nic proti, ale tys tu před pár lety šířila fake news o té zavražděné holčičce, kterou jsou zmiňovala pár příspěvků zpátky.
Me se libi, jak se krici, ze by dite mohlo mit nasledky po očkování, ano mohlo, ale to je jen to A. Nikdo uz nedoda to B a to je ten fakt, ze kdyby se na danou nemoc neockovalo, tak tech pripadu bude daleko vic, neb ta nemoc bude víc rozsirena a odnesou to nejvíc přesně ti, kteri nějak reaguji i na očkování.
@vjerunqa píše:
To je vtip?
@SAJ píše:
Dívala jsem do FB skupiny ALTERNA - alternativní léčba nemocí, onemocnění dítěte tam vnímají jako pochybení lékařů.
- Předpokládali, že je očkované - chyba
- Následně očkovali už nemocné dítě - opět chyba
![]()
Hlava mi to nebere, ale holt, někdo to tak má.
Jo, to nevymyslíš…
Mně se vždy na pohotovosti, ať jsme tam byli s čímkoli, ptali, zda je dcera očkovaná podle zákona. Tipuji, že když někdo neočkuje, tak už má dost problémů s pediatrem a nechce, aby ho nahlásila pohotovost, takže tuto informaci zatají. Ono, koho by napadla souvislost knoflíkové baterie v nose s tetanem, když se všude píše, že to musí být hluboká zahnisaná rána a ještě ke všemu způsobená předmětem, který se válel v hnoji.
@vjerunqa píše:
Ona je otazka zda to dite prezije. Tetanus je dost desiva nemoc.