Tetanus v ČR

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81479
26.9.19 15:45
@lucenka píše:
Takže se řadíš taky mezi neočkující ;) tak jako větsina, která teď bude odsuzovat matku, co neočkovala své dítě.

Ne, Radim seezi očkovací. Ockuju své děti a sebe v souladu se všemi doporučeními odborníků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101567
26.9.19 15:47
@Lama Lama píše:
Ne, Radim seezi očkovací. Ockuju své děti a sebe v souladu se všemi doporučeními odborníků.

Presne tak… Ano, člověk muze mit nazor, ze by se mohla doporučení rozšířit na kontrolu protilátek a přeočkování. Az to bude a bude to hrazeno z pojištění, tak to budu delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
26.9.19 15:49
@lucenka píše:
Tohle je první případ tetanu. Následky po očkování bude mít víc dětí.

Neboj, tetanu přibude. A postižení po spalničkách, pneumokocích a bůhví jak na tom budem za pár let s obrnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.9.19 15:50

@Lama Lama @j.a.n.i1 takže vlastně taky vědomě snižujete proockovanost, protože vám nikdo očkování nenařizuje a nezaplatí ho :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
26243
26.9.19 15:50

Mě by zajímalo, jak dlouho mělo to dítě baterku v nose… matka píše, že pár hodin… i kdyby byla zrezlá už před zašoupnutím do nosu, tak přece nemůže dojít k poleptání a nekróze tak rychle, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.9.19 15:51
@Baba píše:
Neboj, tetanu přibude. A postižení po spalničkách, pneumokocích a bůhví jak na tom budem za pár let s obrnou.

Tak proti spalničkám nemají protilátky ani někteří dospělí ;)

• Citovat
  • Upravit
SAJ
17073
26.9.19 15:51
@Baba píše:

Blbý je, že se postižení po spalničkách nemusí se spalničkami vůbec spárovat, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
26.9.19 15:56
@lucenka píše:
Tohle je první případ tetanu. Následky po očkování bude mít víc dětí.

Na tohle se neptam. Ptam se, kolik % ze vsech ockovanych deti, ma po ockovani nasledky. U vseho je nejake proccento trvalich, nebo vedlejsich ucinku. Psala si ze mas deti „bohuzel“ockovany ne? Chtela bych videt jestli by to byla takova pohodka kdyby ne.. Je to nezodpovednost vuci detem!. Neockovat. Proste nepochopim, nechapu, nechci chapat. Tak ted ve FN, kvuli nejakym modnim trendum ten chlapecek lezi v bolestech a ty tu podporujes at jich tam lezi vic. Hotovo. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
26.9.19 15:59
@lucenka píše:
Tak proti spalničkám nemají protilátky ani někteří dospělí ;)

Jak to s tím souvisí? :roll:
Fakt jen hledat výmluvy, chytat se kdejaké kraviny, ale že by někdo z ativax napsal - ano, neočkovala, nese odpovědnost, tak to zas ne. Můžou za to doktoři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
26.9.19 16:05
@lucenka píše:
@Lama Lama @j.a.n.i1 takže vlastně taky vědomě snižujete proockovanost, protože vám nikdo očkování nenařizuje a nezaplatí ho :mrgreen:

Pokud někdo, kdo tomu rozumí více, než já, že je v mě věkové kategorii a sociální skupině, vhodné nějaké další preockovani, tak ho závažím.
Nedokážu vyhodnotit sama epidemiologickoj situaci natolik, abych dokázala vyhodnotit jakou měrou přispívám tím, že nejsem očkovaná na hemofila. Nevím, jakou věkovou. Kategorii či jakou specifickou skupinu převážně postihuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
26.9.19 16:07
@Baba píše:
Jak to s tím souvisí? :roll:
Fakt jen hledat výmluvy, chytat se kdejaké kraviny, ale že by někdo z ativax napsal - ano, neočkovala, nese odpovědnost, tak to zas ne. Můžou za to doktoři.

přesně! Navíc nechapu, že s nim do te nemocnice, kde jsou fujfuj doktori vubec lezla. Hlavně, že se radila na FB jestli podat antibiotika nebo ne :poblion: :roll:… to bylo v půlce srpna. Tvl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101567
26.9.19 16:08
@lucenka píše:
@Lama Lama @j.a.n.i1 takže vlastně taky vědomě snižujete proockovanost, protože vám nikdo očkování nenařizuje a nezaplatí ho :mrgreen:

Ja zadnou proockovanost nesnizuju, mam vsechna doporucena ockovani v doporicenem schematu, ovsrm nejsem vedec zabyvajici se protilatkami a tedy netusim, zda neco je nebo neni potreba preockovat, pokud mi toto neni odbornikem doporuceno. Ve chvili, kdy mi to foporuceno bude, tak budu tesit, zda to ma smysl pro me, pro mou rodinu a pokud ano, tak si to zaplatim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.9.19 16:09
@Lama Lama píše:
Pokud někdo, kdo tomu rozumí více, než já, že je v mě věkové kategorii a sociální skupině, vhodné nějaké další preockovani, tak ho závažím.
Nedokážu vyhodnotit sama epidemiologickoj situaci natolik, abych dokázala vyhodnotit jakou měrou přispívám tím, že nejsem očkovaná na hemofila. Nevím, jakou věkovou. Kategorii či jakou specifickou skupinu převážně postihuje

Tak ono nejde jen o hemofilia. Ale třeba o černý kašel a příušnice ;) a nejde přeci o věkovou kategorii ale podle vás o celkovou proockovanost populace.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
26.9.19 16:11
@j.a.n.i1 píše:
Ja zadnou proockovanost nesnizuju, mam vsechna doporucena ockovani v doporicenem schematu, ovsrm nejsem vedec zabyvajici se protilatkami a tedy netusim, zda neco je nebo neni potreba preockovat, pokud mi toto neni odbornikem doporuceno. Ve chvili, kdy mi to foporuceno bude, tak budu tesit, zda to ma smysl pro me, pro mou rodinu a pokud ano, tak si to zaplatim.

Ale snižuješ. Protože pokud máš vyprchané protilátky a to máš, pokud se nenecháváš sama dobrovolně očkovat, tak očkovaná nejsi ;)

• Citovat
  • Upravit
81479
26.9.19 16:15
@lucenka
@lucenka píše:
Tak ono nejde jen o hemofilia. Ale třeba o černý kašel a příušnice ;) a nejde přeci o věkovou kategorii ale podle vás o celkovou proockovanost populace.

Příušnice, černý kašel mám vyšetření protilátky. Hepa a i b taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek