Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zrovna ten tetanus je podle mě dost hlídanej i v dospělosti. Taky mě přeočkovali po úrazech několikrát za sebou, dokud jsem neměla datum na kartičce pojišťovny. To samé přítel, když se pořezal o nějaký rezavý sud, automaticky tetanovku dostal.
Sestra tedy jedno dítě neočkovala, ale když si pak rozřízlo nohu, byla to první věc, kterou na pohotovosti hlásila (a následně se několik dní modlila, aby to dobře dopadlo). Házet ještě vinu na doktory, to je fakt nehoráznost.
@Wani píše:
Toto jsem našla na Sisyfosu, jsem zvědavá, jak se asi manžel tvářil na to, že mu jeho syn skončil na JIPce s rozříznutým krkem. Asi ted nemají mezi sebou manželé veselo.Příspěvek upraven 26.09.19 v 14:40
Prosím, kdes to našla? Hledám, nenacházím
V tomto případě matku chápu, doktoři nedokázali že u ní RS nespustilo očkování a tak se oprávněně bála. Riziko spojené s tetanem vyhodnotila jako menší než riziko spojené s očkováním.
@Baba píše:
Prosím, kdes to našla? Hledám, nenacházím
Na FB strance priznivcu Sisyfosu, je to pod tim clankem o této trubce v diskuzi.
@MartinKa36 píše:
V tomto případě matku chápu, doktoři nedokázali že u ní RS nespustilo očkování a tak se oprávněně bála. Riziko spojené s tetanem vyhodnotila jako menší než riziko spojené s očkováním.
A ty antibiotika? Tam se bala ceho. ze budou fungovat?
@Wani píše:
Na FB strance priznivcu Sisyfosu, je to pod tim clankem o této trubce v diskuzi.
Aha, díky. Nemám FB.
@MartinKa36 píše:
Očkování nezpůsobuje roztoušenou sklerozu.
@Sofierules píše:
Tvl… to nevymyslis, ty mas fakt dost, jako vzdy
Ja si myslim ze ho ustknul ufon a vyvratte mi to…
Na met si fakt kazdy muze psat co chce. Nema smysl se nad rim rozčilovat.
@MartinKa36 píše:
Přesně. Rozhodnutí matky je v tomto případě zcela racionální.
@MartinKa36 píše:
A kdyz nedala diteti ty ATB tak to vyhodnocovala to riziko jak? Diskusi na netu? A ze s tim nesouhlasil otec ditete, ktery ma stejna rodicovska prava jako ona, to si chtela obhajit jak? Takze misto mozne smrti za dlouho na moznou RS privodila diteti mozna smrt v krecich hned… No, v jejich pripade evidetne ten posloupny odhad rizik proste nevysel. Chudak dite.
@ludmilaadamkova píše:
Ja si myslim ze ho ustknul ufon a vyvratte mi to…
Na met si fakt kazdy muze psat co chce. Nema smysl se nad rim rozčilovat.
Též Vysoká škola života, viď? ![]()
Snad se z toho chlapec dostane, matka je podle všeho trošku blázen, tak bych tam pro jistotu poslala socialku jestli něco nezanedbala. Ne proto, že neockuje, ale proto, že lékaře vyhledala až jako poslední možnost a tím, že nekonala okamžitě mohla dítěti ještě ublížit. O tom zda očkovat nebo ne, nemá smysl se taky bavit. Vždy budou zastánci i odpůrci. Já jen doufám, že u těch jenž dítěti způsobí závažné problémy tím, že ignorují doporučení, protoze na „internetu četli“ si jednou sáhnou do svědomí a za případné obtíže nebudou obviňovat lékaře, ale svá špatná rozhodnutí. Jelikož ne vše co pro dítě děláme, děláme kvůli němu, ale kvůli sobě
@MartinKa36 píše:
Akorát že jí to trošičku nevyšlo.
@lucenka píše:
u mojí generace se taky řídili nějakými doporučeními, poznatky… a tak jsem si pěkně v pubertě užili příušnicePřitom podle teorii jsme je dostat neměli. Takže na to, že když nejsi riziková skupina, tak jsi v pohodě, bych nespoléhala. Stejně tak by rodiče mohli sabotovat očkování proti žloutence v hexavakcíně, protože tam je riziko nákazy kojence naprosto minimální.
Njn. Já nevylučují, že se můžou zmylit. Jen tu pravděpodobnost vyhodnocuje jako nižší, než že se zmyli antivax poradkyně tady na miminku nebo na Facebook.