Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Jana206 píše:
Fanaticky už si píši v jiné diskuzi, že se určitě prijde na to, že nebyl zcela zdráv, protože to není možné…
No zdravá spíše nebyla ta matka…
@Petruska_123456789 píše:
@SAJ Díky za tento příspěvek. O tom, jestli se má nebo nemá očkovat, přece nemůžou rozhodovat biomatky na internetu. Rozhodovat mají odborníci, kteří nejlépe zváží případná rizika. Každopádně se nám díky biomatkám vrací nejen spalničky, ale i tetanus. Ony to přece ví lépe než lékaři.
A jak se prosim vas muze vratit tetanus kvuli biomatkam? Tetanus tu byl, je a bude, biomatky nebiomatky. Tetanem se nemuzete nakazit tim, ze vas poprska nemocny tetanem.
Sve dite ockuji, ale chapu ty, co se zdrahaji, protoze se boji nasledku ockovani. Maminky, jejichz deti nikdy nemely po ockovani nasledky a ani nemaji v okoli zadne ockovanim postizene dite, samozrejme nemohou nikdy pochopit, z ceho jako maji ty matky strach. Ve vakcinach ale nejsou vitaminy, mohou dite poskodit a je treba pristupovat ke vsem individualne. Jak uz jsem psala do jine diskuze, oba extremy nejsou v poradku ![]()
Mám dítě očkované dle kalendáře, bohužel nevytvořila protilátky a preockovana být nemůže (prozatím) kvůli zdravotním „nesrovnalostem“.Po očkování měla příšerné reakce a dle všeho, se jí ty nesrovnalosti v krvi staly prave po očkování. Presto všechno mi nedělá vůbec dobře, že ten tetanus nemá. Nebudu tu posuzovat očkovací/neockovaci matky(tim myslím ty, slepé obhajující jedno nebo druhé bez ochoty připustit, že ani jedna z možností neni černobíla),jelikož to jsou dva tak extrémní tábory s extrémními názory, že je to mimo me chápání. Co mě dokáže nasrát jsou výlevy typu otrava lithiem apod „konspirační teorie“ a co mě teda úplně zvedá ze židle, tak ty přírodní vyšinuté ženy, které se rozvášnily v diskuzi u toho tetanu o nezatěžování těla další chemii a řešení situace přírodninami ATB nebo jak to tam bylo. Chlapecek to doufám zvládne, je to hrůza. Btw jak se dá z baterie chytit tetanus? Poucte mě někdo!
@lecijasek píše:
Jo, to nevymyslíš…
Mně se vždy na pohotovosti, ať jsme tam byli s čímkoli, ptali, zda je dcera očkovaná podle zákona. Tipuji, že když někdo neočkuje, tak už má dost problémů s pediatrem a nechce, aby ho nahlásila pohotovost, takže tuto informaci zatají. Ono, koho by napadla souvislost knoflíkové baterie v nose s tetanem, když se všude píše, že to musí být hluboká zahnisaná rána a ještě ke všemu způsobená předmětem, který se válel v hnoji.
To je první co mě napadlo, nás se taky ptají. A preockovani se hlídá i u dospělých.
@vjerunqa píše:No jo, spalničky už nefrčí, a tak se nám vrátil tetanus
Nevrátil, tetanus tady byl, je a bude. Tato bakterie tady prostě je. A popíráním jeho existence ze světa nezmizí. Jen díky proočkovanosti populace se s ním lékaři potýkají jen sporadicky.
@SAJ píše:
Dívala jsem do FB skupiny ALTERNA - alternativní léčba nemocí, onemocnění dítěte tam vnímají jako pochybení lékařů.
- Předpokládali, že je očkované - chyba
- Následně očkovali už nemocné dítě - opět chyba
![]()
Hlava mi to nebere, ale holt, někdo to tak má.
Neverim, ze matka rekla, ze je dite neockovane. Je to prvni vec, na kterou se doktori ptaji.
Chyba je pouze na strane matky. Ze nebude davat ATB mela rict taky.
Fakt strasny
@Lama Lama píše:No, že není povinné nic nevypovídá o proočkovanosti.
Tak jinak, neznám nikoho, kdo se v dospělosti nechává očkovat proti dětským nemocem.
@lucenka píše:
Neočkovaných máš v ČR většinu obyvatel
A od kdy?
@lucenka píše:
Tak jinak, neznám nikoho, kdo se v dospělosti nechává očkovat proti dětským nemocem.
Detkou nemoci myslíš tetanus?
@Anonymní píše:
Mám dítě očkované dle kalendáře, bohužel nevytvořila protilátky a preockovana být nemůže (prozatím) kvůli zdravotním „nesrovnalostem“.Po očkování měla příšerné reakce a dle všeho, se jí ty nesrovnalosti v krvi staly prave po očkování. Presto všechno mi nedělá vůbec dobře, že ten tetanus nemá. Nebudu tu posuzovat očkovací/neockovaci matky(tim myslím ty, slepé obhajující jedno nebo druhé bez ochoty připustit, že ani jedna z možností neni černobíla),jelikož to jsou dva tak extrémní tábory s extrémními názory, že je to mimo me chápání. Co mě dokáže nasrát jsou výlevy typu otrava lithiem apod „konspirační teorie“ a co mě teda úplně zvedá ze židle, tak ty přírodní vyšinuté ženy, které se rozvášnily v diskuzi u toho tetanu o nezatěžování těla další chemii a řešení situace přírodninami ATB nebo jak to tam bylo. Chlapecek to doufám zvládne, je to hrůza. Btw jak se dá z baterie chytit tetanus? Poucte mě někdo!
Nemoc vyvolá toxin, který uvolňuje bakterie Clostridium tetani. Tetanický toxin je velmi silný jed a stačí jen velmi málo toxinu k tomu, aby člověk onemocněl tetanem. Do těla se ti většinou dostanou spory bakterie. Spory jsou velmi odolné a přežívají desítky let, navíc je přenašeči (zvířata) stále roznášejí. Ze spor se v těle vyvinou bakterie, které začnou tvořit jedovatý tetanový toxin - ten napadá centrální nervový systém.
@Lama Lama píše:
Detkou nemoci myslíš tetanus?
U tetanu neočkovaný jedinec nikoho neohrožuje. Tam je jedno, jaká je proockovanost populace.
Ale většina populace není očkovaná proti hemofilius, spalničky, zarděnky, příušnice, černý kašel.
@lucenka V CR se preockovani proti tetanu hlídá i u dospělých, každých 10 až 15 let. Můj doktor datum posledního očkování lepí na kartičku pojišťovny.
Zrovna u tetanu verim, ze je prooclovanost docela vysoka. Aspon ja kdykoliv jdu k doktorvi s nejakym zranenim od zvirat a nedokazu okamzite z hlavy rict, kdy mam posledni tetanovku, dostavam automaticky novou.
@bartsch píše:
Nemoc vyvolá toxin, který uvolňuje bakterie Clostridium tetani. Tetanický toxin je velmi silný jed a stačí jen velmi málo toxinu k tomu, aby člověk onemocněl tetanem. Do těla se ti většinou dostanou spory bakterie. Spory jsou velmi odolné a přežívají desítky let, navíc je přenašeči (zvířata) stále roznášejí. Ze spor se v těle vyvinou bakterie, které začnou tvořit jedovatý tetanový toxin - ten napadá centrální nervový systém.
Tomu rozumím. jsem poučena právě kvůli dceři, viz příspěvek. Ale kde se to vzalo na baterii?