Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lama Lama Sakra, proc ja se s tim klofu, kdyz to napises za me…
@lucenka píše:
Ale snižuješ. Protože pokud máš vyprchané protilátky a to máš, pokud se nenecháváš sama dobrovolně očkovat, tak očkovaná nejsi
Ale ja nevim, zda je mam nebo nemam vyprchane a netusim které a po jake dobe kontrolovat.
@j.a.n.i1 píše:
Ale ja nevim, zda je mam nebo nemam vyprchane a netusim které a po jake dobe kontrolovat.
tak v době internetu není problém si to najít, nebo se zeptat své doktorky
ale to by člověk musel chtít.
@Lama Lama píše:
@lucenkaPříušnice, černý kašel mám vyšetření protilátky. Hepa a i b taky.
tak to ale nebude moc častý. V mém okolí to nemá vyšetřené nikdo. Neznám nikoho, kdo by se v dosplěosti nechával přeočkovat proti černému kašli nebo příušnicím.
To asi nefunguje tak, že přijdu k doktorovi, aby mě jen tak naočkoval proti spalničkám, protože mám pocit, že mi vyprchaly protilátky.
Jinak já spalničky prý jako dítě měla, mám to v kartě, takže asi očkování už nepotřebuju.
@lucenka píše:
tak v době internetu není problém si to najít, nebo se zeptat své doktorkyale to by člověk musel chtít.
Jo, kdyz ani odborné prameny nejsou zrovna jednotné, jenom ty vis vsechno nejlip ![]()
@lucenka píše:
tak v době internetu není problém si to najít, nebo se zeptat své doktorkyale to by člověk musel chtít.
Ach jo. Občas se projevíš vcelku příčetně, člověk z toho chytne naději, že třeba… A ty to pak vždycky spolehlivě zasklíš.
Ach jo. Prosím tě, ten tvůj kluk aspoň tu tetanovku má, že jo?
@SAJ píše:
Ach jo. Občas se projevíš vcelku příčetně, člověk z toho chytne naději, že třeba… A ty to pak vždycky spolehlivě zasklíš.Ach jo. Prosím tě, ten tvůj kluk aspoň tu tetanovku má, že jo?
už jsem to tu psala
ale jak je vidět, tak jako obvykle neumíš pořádně číst.
@lucenka píše:
už jsem to tu psalaale jak je vidět, tak jako obvykle neumíš pořádně číst.
To protože jsem stará zapšklá negramotná učitelka, víš? Tak má ji nebo ne?
@j.a.n.i1 píše:
Jo, kdyz ani odborné prameny nejsou zrovna jednotné, jenom ty vis vsechno nejlip
nejsou úplně jednotné, ale rozhodně se shodují na tom, že očkování proti černému kašli a příušnicím rozhodně nechrání celý život ![]()
@lucenka píše:Řídím se doporučením podle epidemiologie situace v okolí, kdybych nebyla riziková skupina a v okolí se ne vyskytlo, tak si to nevysetruju. Předpokládám, že ví, co dělají, jaké skupině má smysl očkování doporučit, nařídit, kde provést kontrolní odběry. Nelosoju to jak sportu, ale vycházejí z epidemiologickych dát a vyzkumu
tak to ale nebude moc častý. V mém okolí to nemá vyšetřené nikdo. Neznám nikoho, kdo by se v dosplěosti nechával přeočkovat proti černému kašli nebo příušnicím.
@SAJ píše:
To protože jsem stará zapšklá negramotná učitelka, víš? Tak má ji nebo ne?
zkus si to najít ![]()
@lucenka píše:
zkus si to najít
Boha jeho, tři versus dvě písmenka. Hlavně, že máš proč dělat krky.
Fakt jak s malým děckem. Se ani nedivím, že máš s lidma problémy.
@Lama Lama píše: Řídím se doporučením podle epidemiologie situace v okolí, kdybych nebyla riziková skupina a v okolí se ne vyskytlo, tak si to nevysetruju. Předpokládám, že ví, co dělají, jaké skupině má smysl očkování doporučit, nařídit, kde provést kontrolní odběry. Nelosoju to jak sportu, ale vycházejí z epidemiologickych dát a vyzkumu
u mojí generace se taky řídili nějakými doporučeními, poznatky… a tak jsem si pěkně v pubertě užili příušnice
Přitom podle teorii jsme je dostat neměli. Takže na to, že když nejsi riziková skupina, tak jsi v pohodě, bych nespoléhala. Stejně tak by rodiče mohli sabotovat očkování proti žloutence v hexavakcíně, protože tam je riziko nákazy kojence naprosto minimální.
@SAJ píše:
Boha jeho, tři versus dvě písmenka. Hlavně, že máš proč dělat krky.Fakt jak s malým děckem. Se ani nedivím, že máš s lidma problémy.
nějak jsem si nevšimla, že bych měla s lidmi v mém okolí problémy ![]()